Situácia Bayernu je náročnejšia, ale nie beznádejná, hovorí Tuchel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Situácia Bayernu je náročnejšia, ale nie beznádejná, hovorí Tuchel
Bayern sa pod Tuchelom trápi.
Bayern sa pod Tuchelom trápi.Reuters
Päť kôl pred koncom sezóny musia Bavori doháňať manko na lídra z Dortmundu, ale tréner Thomas Tuchel (49) tvrdí, že situácia jeho tímu, ktorý chce získať 11. ligový titul v rade, ešte nie je beznádejná.

Tuchel neskladá zbrane

Po minulotýždňovej prehre s Mainzom (1:3) kleslol Bayern na druhé miesto o dva body za Dortmund. V nedeľu ich čaká zápas s Herthou Berlín. Odvtedy, čo Tuchel nahradil Juliana Nagelsmanna na trénerskej lavičke, sa mužstvo trápi a z posledných šiestich zápasov vyhralo len jeden.

Hlavný lodivod napriek tomu zostáva optimistický. Pokiaľ ide o titulové šance svojho tímu, je presvedčený, že sa im podarí zvíťaziť. "Situácia sa pre nás teraz stala náročnejšou, ale nie je beznádejná," povedal na tlačovej konferencii. "Stále mám pocit, že (v posledných piatich zápasoch) zaradíme vyšší rýchlostný stupeň."

Od svojho príchodu koncom marca Tuchel zažil s tímom vypadnutie z Nemeckého pohára, štvrťfinále Ligy majstrov a zároveň stratil líderskú pozíciu v domácej Bundeslige. V nedeľu bude chýbať Dayot Upamecano po tom, čo si francúzsky obranca cez týždeň na tréningu privodil svalové zranenie. Laborovať by mal približne štrnásť dní.

Hertha bojuje o "holý život"

Hertha je na poslednom mieste. Ako posledný impulz v snahe vyhnúť sa zostupu priviedla späť bývalého kormidelníka Pála Dárdaia.

"Po zmene trénera sú trochu nepredvídateľní," povedal Tuchel. "Musíme očakávať menej, jednoducho brať to minútu po minúte a nakoniec ísť za víťazstvom. Je potrebné, aby sme k tomu podali adekvátny výkon. Hovoriť o našej situácii v tabuľke, momentálne, nemá zmysel."

Ostatné vzájomné duely
Ostatné vzájomné duelyFlashscore

"Sme úprímní v každom smere. Sme poslední, ktorí by chceli zamiesť niečo pod koberec. V ostatných dvoch dueloch sme prišli o päť bodov," uzavrel Thomas Tuchel.

Prehľad zápasu Bayern - Hertha