MS v hokeji, 14. deň: Slovensko obsadilo siedme miesto, Hudáček s cenným zápisom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji, 14. deň: Slovensko obsadilo siedme miesto, Hudáček s cenným zápisom

Aktualizované
Slováci sa do semifinále nepozrú.
Slováci sa do semifinále nepozrú.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových podujatí už spoznalo dvoch vypadávajúcich i štvrťfinálové dvojice. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak majú na 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Program:

Kanada - Slovensko 6:3

Švajčiarsko - Nemecko 3:1

USA - Česko 0:1

Švédsko - Fínsko 2:1 pp

Novinky:

23:32 - Slovenskí hokejisti obsadili na 87. majstrovstvách sveta v Česku siedme miesto. Po dvoch rokoch sa opäť prebojovali do štvrťfinále, no neuspeli v ňom, keď podľahli v Prahe Kanade 3:6. Slováci čakajú na postup do semifinále už dvanásť rokov, naposledy sa im to podarilo na MS 2012 vo Fínsku a Švédsku, kde získali striebro po prehre vo finále s Ruskom (2:6). 

V sobotňajšom semifinále nastúpi Švédsko o 14:20 proti domácemu Česku, v druhom súboji sa obhajca titulu Kanada stretne so Švajčiarskom (18:20). Oba súboje sa hrajú v pražskej O2 aréne. Časový harmonogram po štvrťfinálových zápasoch potvrdil direktoriát turnaja.

Na piatom mieste sa umiestnili reprezentanti USA, šieste je Nemecko, siedme Slovensko a ôsme Fínsko. Vlani skončili zverenci trénera Craiga Ramsayho na 9. priečke, keď nepostúpili zo skupiny.

23:30 - Pozrite si zostrih duelu Švédsko - Fínsko.

Švédsko - Fínsko.
Flashscore

23:04 - Pozrite si zostrih duelu USA - Česko.

USA - Česko.
Flashscore

22:58 - Súperom zverencov trénera Radima Rulíka bude v sobotu Švédsko, ktoré zdolalo Fínsko 2:1 po predĺžení. Kanada nastúpi proti Švajčiarom.

22:51 - Českí hokejisti postúpili do semifinále domácich majstrovstiev sveta. Vo štvrtkovom štvrťfinálovom dueli v Prahe zvíťazili nad USA 1:0 gólom Pavla Zachu z 27. minúty. 

21:54 - Podľa kapitána tímu Tomáša Tatara zámorský favorit potvrdil svoju silu a pre mladých hráčov v slovenskom tíme išlo o ďalšiu cennú skúsenosť. Viac v článku.

21:40 - Pavol Regenda zakončil svoje tretie MS s bilanciou jeden gól, tri asistencie a dva plusové body v ôsmich zápasoch: "Snažil som sa podať čo najlepší výkon pre tím. Vedel by som si predstaviť aj viac gólov a bodov. Som rád, že tím víťazil. Dodávali sme mu energiu, náš útok pracoval dobre. S Kelom a Pospecom sme sa podporovali a pomáhali si. Som rád, že sme postúpili do štvrťfinále, no vedel by som si predstaviť aj iný výsledok posledného zápasu."

21:35 - Ani tretí štvrťfinálový pokus počas éry trénera Craiga Ramsayho slovenským hokejistom na MS nevyšiel. Vo štvrtok ich na šampionáte 2024 v Prahe zastavili Kanaďania, keď zápas držali po celý čas pevne v rukách. Obranca Mário Grman však verí, že Slovákov čakajú v najbližších rokoch medailové umiestnenia. Budúcnosť kouča je zatiaľ otázna. Viac v článku.

20:45 - Pozrite si zostrih zápasu Švajčiarsko - Nemecko.

Švajčiarsko - Nemecko.
Flashscore

19:22 - Libor Hudáček sa stal deviatym slovenským hokejistom, ktorý dosiahol na jednom turnaji MS dvojciferný počet bodov. Zaznamenal 10 bodov, mimo hráčov z NHL to dokázal len Michel Miklík v roku 2014.

19:08 - Pozrite si zostrih zápasu Kanada - Slovensko.

Zostrih duelu Kanada - Slovensko.
Flashscore

18:49 - Výber Slovenska na svetovom šampionáte končí. Za najlepších hráčov tímu na turnaji boli vyhlásení Hlavaj, Hudáček a Tatar.

18:40 - Švajčiari spečatili svoj postup do semifinále 58 sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky. Z Ostravy sa tak na ďalšie boje opäť presunú do Prahy.

18:38 - Posledným zásahom v dueli Kanady so Slovenskom bola trefa Paula do opustenej bránky súpera.

17:35 - Nemeckú nádej opät oživil Kahun, po vyhranom vhadzovaní sa presadil umiestnenou strelou.

16:48 - Helvéti už vedú o dva góly, druhým presným zakončovateľom mužstva sa stal Hischier.

16:34 - V Ostrave sa o prvý štvrťfinálový zásah postaral Švajčiari, nemeckého gólmana prekonal Bertschy.

16:32 - Slováci znížili po vlastnom góle kanadského výberu, zásah bol pripísaný Cehlárikovi.

16:26 - O 90 sekúnd neskôr viedol výber javorového listu už 2:0, strelcom bol Dubois.

16:24 - Kanaďania na nič nečakali a hneď v úvode otvorili gólové skóre duelu so Slovákmi, v tretej minúte sa presadil McCann.

15:32 - Česká polícia rieši prípady podvedených hokejových fanúšikov, ktorí si kúpili falošné vstupenky na zápasy prebiehajúceho svetového šampionátu. V Prahe doteraz odhalili približne 600 falošných vstupeniek, v Ostrave 63. Škoda podľa polície prevyšuje dva milióny českých korún (viac ako 80 000 eur).

15:22 - "Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že hokej pre mňa znamená veľa a žijem ním každý deň. Rovnako je na tom reprezentácia, keď budem zdravý, tak rád prídem aj na budúci šampionát," vyjadril sa zranený Pospíšil.

14:17 - Hokejové majstrovstvá sveta v Česku môžu prekonať rekord v návštevnosti z roku 2015 už po štvrťfinálových zápasoch. Pokiaľ bude vypredané na všetky štyri stredajšie duely, maximum z posledného šampionátu v Prahe a Ostrave bude pokorené zhruba o 200 divákov.

12:45 - Český výber večer vyzve dvoch rekordérov z amerického národného tímu. Johnny Gaudreau na šampionáte v Prahe a Ostrave prekonal historické bodové maximum Patricka Kanea a Brock Nelson vyrovnal 75 rokov starý strelecký rekord Brucea Mathera.

11:49 - V bránke slovenského tímu bude vo štvrťfinálovom zápase proti Kanade Samuel Hlavaj, pred ktorým bude s najväčšou pravdepodobnosťou 13 útočníkov a 7 obrancov. Po dopoludňajšom rozkorčuľovaní to uviedol asistent trénera Ján Pardavý, ktorý pripomenul, že v najdôležitejšom zápase doterajšieho priebehu šampionátu bude podstatné správne mentálne nastavenie a bojovnosť. Viac v článku.

11:30 - "Dozvedel som sa od doktora, že to nie je tak vážne, ako to mohlo byť. Som za to veľmi rád. Rehabilitácia teraz potrvá pár týždňov, samozrejme, mrzí ma, že nemôžem pokračovať s tímom," uviedol Martin Pospíšil bezprostredne po vyšetrení v Bratislave, na ktoré išiel už s pozitívnou prognózou. Viac v článku.

11:01 - Druhý najproduktívnejší hráč Spojených štátov amerických Brady Tkachuk vyzve so svojím mužstvom výber domácej Českej republiky. Aké to je viesť tím na takomto turnaji a o čom hovoril s otcom po zápase proti Slovensku? Všetko prezradil v exkluzívnom rozhovore pre českú verziu Flashscore Správ. Viac v článku.

10:07 - Okrem severského derby uvidí Ostrava ešte jednu štvrťfinálovú bitku. Vo večernom súboji sa predstavia minuloroční vicemajstri sveta z Nemecka, ktorým z hlavného mesta Česka pricestuje oponent zo Švajčiarska. Helvéti zaknihovali v základnej skupine iba jedinú prehru a obsadili druhé miesto, ich súper zaznamenal o jedno prehru viac a skončil na tretej priečke.

Preview duelu Švajčiarsko - Nemecko.
Flashscore

09:25 - Opačným smerom ako Slováci zamieria Fíni, ktorých v Ostravar Aréne čaká od 16:20 severské derby so Švédmi - oba tímy vlani vypadli vo štvrťfinále. Tím Tre Kronor ovládol ostravskú skupinu bez straty bodu, Suomi vyhrali v Prahe len tri zo siedmich duelov a postúpili zo štvrtej priečky.

Preview duelu Švédsko - Fínsko.
Flashscore

08:29 - Spolu so Slovákmi sa z Ostravy do hlavného mesta presunú aj Američania, ktorí v rovnaký deň o 20:20 vyzvú domácu reprezentáciu. USA skončili v skupine B na druhom mieste, zatiaľ čo Česi v Prahe obsadili tretiu priečku.

Preview duelu USA - Česko.
Flashscore

08:08 - V posledných troch bitkách Slovenska s Kanadou boli zverenci trénera Ramsayho dvakrát blízko zdolaniu zámorského oponenta. Pred rokom na MS nestačilo obom tímom ani predĺženie a v Košiciach v roku 2019 predviedli parádnu prestrelku. Viac v článku.

07:30 - Slováci sa medzi najlepšou osmičkou predstavia po odmlke z roku 2023. Reprezentáciu Slovenska čaká azda najnáročnejšia skúška v podobe duelu s Kanadou. Do kariet jej nehrá bilancia vzájomných stretov na MS. Výber krajiny javorového listu na svetovom šampionáte naposledy zdolali ešte v roku 2012, keď napokon získali strieborné medaily.

Preview duelu Kanada - Slovensko.
Flashscore