MS v hokeji, 15. deň: Dostál medzi elitou Česka, IIHF oznámila dejisko pre rok 2028

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji, 15. deň: Dostál medzi elitou Česka, IIHF oznámila dejisko pre rok 2028

Aktualizované
Dostál sa vo štvrťfinále MS prezentoval čistým kontom.
Dostál sa vo štvrťfinále MS prezentoval čistým kontom.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových podujatí už spoznalo semifinálové dvojice. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Medzi najlepšou štvoricou sa objaví aj domáca reprezentácia. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

19:00 - O štyri roky sa svetová elita stretne vo Francúzsku, kde sa v roku 2028 uskutočnia majstrovstvá v Paríži a Lyone. Krajina galského kohúta bude hostiť turnaj tretíkrát v histórii po rokoch 1951 a 2017, hrať sa bude od 12. do 28. mája.

17:40 - V tímovej produktivite Slovenska na MS bol najlepší útočník Libor Hudáček, ktorý mal v 8 zápasoch bilanciu päť gólov a päť asistencií. O dva body zaostal Juraj Slafkovský s bilanciou 0+8. Čítajte viac.

15:50 - Český útočník Jakub Flek, pravdepodobne, nenastúpi v sobotňajšom semifinále proti Švédsku. "Je v starostlivosti lekárov, uvidíme, ako na tom bude zajtra. Rozhodne sa až pred zápasom," povedal tréner brankárov Ondřej Pavelec, ktorý ako jediný člen vedenia prišiel medzi novinárov po p piatkovom tréningu. Fleka vyradila zo súboja proti Američanom horúčka.

13:45 - Lotyšskí hokejisti sa na majstrovstvách sveta v Ostrave stali terčom zlodejov. Ku krádežiam došlo v hoteli, kde boli obhajcovia bronzových medailí ubytovaní počas skupinovej fázy. Informáciu potvrdili zástupcovia organizačného výboru a dodali, že jediným postihnutým tímom boli Lotyši, ktorí skončili v skupine B na piatom mieste a nepostúpili do play-off.

11:30 - Ani 36 striel nestačilo hokejistom USA, aby skórovali proti domácemu Česku a na MS preto vypadli už vo štvrťfinále. Usporiadateľská krajina sa v sobotu stretne so Švédskom. Víťazstvo českého tímu 1:0 nieslo výrazný rukopis brankára Lukáša Dostála, ale aj dôraznej defenzívnej hry, ktorú demonštrovali najmä viaceré iskrivé strety obrancu Radka Gudasa s Bradym Tkachukom. Viac v článku.

10:00 - Dva zápasy za seniorský národný tím, jeden gól, účasť v semifinále majstrovstiev sveta. Hokejový útočník Pavel Zacha má v reprezentačnom drese skvostnú bilanciu. Svojou presilovkovou trefou krátko pred polovicou stretnutia rozsekol urputnú bitku s Američanmi a poslal Čechov do bojov o medaily. Viac v článku.

09:35 - Asistent slovenského trénera Peter Frühauf sa obzrel za účinkovaním Slovákov na MS a zhodnotil aj štvrťfinálový duel: "Po našom druhom góle sme boli znovu nebezpeční. Vôbec to nevyzeralo, že sa nám kráti čas, naopak, mal som pocit, že Kanadu môžeme zlomiť." Viac v článku.

08:59 - "Nie som spokojný, pretože si myslím, že sme mali tím na to, aby sme išli ďalej. Nepotvrdili sme to a ideme domov," uviedol slovenský gólman Hlavaj po vypadnutí z MS. Viac v článku.

08:30 - Lukáš Dostál sa stal iba piatym českým brankárom v histórii, ktorý si vo vyraďovacích bojoch na MS udržal čisté konto. Pred ním to dokázali len Tomáš Vokoun, Roman Turek, Milan Hnilička a Ondrej Pavelec.

07:40 - Na komentátorskom stanovišti vedľa Roberta Zárubu znova emotívne prežíval zápas bývalý útočník Jakub Voráček.

6:55 - Isté sú samozrejme aj semifinálové dvojice MS. Česko sa v sobotu o 14:20 predstaví proti Švédsku a Kanada sa o 18:20 stretne so Švajčiarskom.