Napodobní Liverpool obrat proti Barcelone? Výsledok je podobný, výkon nie, hlási Klopp

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Napodobní Liverpool obrat proti Barcelone? Výsledok je podobný, výkon nie, hlási Klopp
Klopp na tlačovej konferencii pred zápasom.
Klopp na tlačovej konferencii pred zápasom.Profimedia
Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (56) vie takmer všetko o hrdinských návratoch v európskych súťažiach, ale ani pamätný súboj Liverpoolu proti Barcelone v Lige majstrov z jari 2019 nepripraví jeho hráčov na štvrtkovú úlohu v Atalante.

Kloppovi zverenci utrpeli v prvom zápase štvrťfinále Európskej ligy zdrvujúcu domácu prehru 0:3. Do Talianska tak cestujú s mankom, ktoré musia zmazať, ak chcú postúpiť.

Pred piatimi rokmi v semifinále Ligy majstrov podľahli Barcelone 0:3, aby neskôr ich víťazstvo 4:0 v odvete prišlo ruka v ruke s hlučnou podporou domáceho publika. Vo štvrtok však bude atmosféra úplne iná.

"Výsledok je určite podobný, výkon ani nie. V Barcelone sme prehrali 0:3 a ľudia nevedeli ako," uviedol nemecký tréner v stredu novinárom.

"Teraz sme prehrali 0:3 doma a odveta je vonku, to je obrovský rozdiel. Sme tu a pokúsime sa vyhrať. To je to, čo by sme mali urobiť. Minulý týždeň sme mali naozaj dobré momenty, ale oni si úplne zaslúžili vyhrať. Začneme oveľa lepším výkonom, pokúsime sa vyhrať a uvidíme, koľko času zostane na konci," pokračoval Klopp.

Klopp sleduje zverencov počas tréningu.
Klopp sleduje zverencov počas tréningu.Reuters

Šéf Liverpoolu má skúsenosti s domácou prehrou 0:2 proti Atalante a jasným triumfom vonku 5:0 po tom, ako sa tieto celky stretli v skupinovej fáze Ligy majstrov 2020/2021. Najprv sa hralo na Apeninskom polostrove, potom na severozápade Anglicka.

"Proti Atalante sme hrali pred štyrmi rokmi. Vo štvrtok to bude náročnejšie, pretože vôbec nemusia skórovať. Nie je isté, s čím na ihrisko prídu. Nie je to ľahké, keď vediete 3:0. Vyhrali sme tu 5:0, v domácom zápase sme prehrali 0:2. Uvidíme, kto sa so situáciou vyrovná lepšie. Ak Atalanta postúpi, tak si to zaslúži. Ak nie, tak sa stalo niečo mimoriadne."

Kým pred pamätnou výhrou nad Barcelonou Klopp nabudil svojich hráčov tímovým príhovorom, Nemec zareagoval, že ešte musí premýšľať o tom, čo by mohol predniesť vo štvrtok.

"O príhovore budem premýšľať vo štvrtok. Pamätám si, že som povedal, že ak zlyháme, zlyhajme tým najkrajším spôsobom a pokojne to zopakujem. Veľa priaznivcov si po prvom dueli myslelo, že je rozhodnuté, ale teraz si to myslí už menej ľudí. Sme tu a uvidíme, čo sa stane," uzavrel. 

Atalanta - Liverpool (štvrtok, 21:00)