Girona sa načas dostala pred Barcelonu, Atlético zvládlo kľúčový zápas o štvrté miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girona sa načas dostala pred Barcelonu, Atlético zvládlo kľúčový zápas o štvrté miesto

Aktualizované
Artem Dovbyk má na konte 19 ligových gólov.
Artem Dovbyk má na konte 19 ligových gólov.AFP
La Liga pokračovala v sobotu 33. kolom. Hneď na úvod uspela Girona na pôde Las Palmas 2:0 a dostala sa dočasne na druhú priečku. Atlético Madrid zdolalo Athletic Bilbao a potvrdilo štvrté miesto.

Las Palmas - Girona 0:2

Úvodná polovica prvého dejstva priniesla bláznivý priebeh. Najskôr domáci Sandro Ramírez zlyhal proti brankárovi Gazzanigovi. Skúsený 32-ročný strážca svätyne Girony má v prebiehajúcom ročníku La Ligy na konte viac ako 100 zákrokov, čím sa zaradil k svojmu náprotivkovi Vallesovi (100), Soriovi (105) a Jørgensenovi (127).

Z bieleho bodu zlyhal v 26. minúte aj Dovbyk, no David López z dorážky všetko napravil a hostia viedli. Po zmene strán mala v 57. minúte Girona k dispozícii druhý pokutový kop. Opäť zobral na seba zodpovednosť Dovbyk a reprezentant Ukrajiny tentoraz nezaváhal. Bol to jeho 19. zásah v sezóne.

Dovbyk potreboval 31 stretov, čím sa zaradil k piatim najrýchlejším kanonierom s takýmto počtom gólov. Prekvapenie ročníka španielske súťaže strieda v posledných siedmich dueloch výhry s prehrami. Minimálne do pondelka sa dostali hráči Girony na druhú priečku.

O bod pred Barcelonu, ktorá má pondelkový zápas k dobru. Las Palmas si pripísal šiestu prehru v rade, no je bezpečne na 13. priečke. Od zostupového pásma má náskok dvanásť bodov.

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 3:1

Atlético strelilo v tejto ligovej sezóne prvý gól domáceho zápasu trinásty raz, čo je najviac spomedzi všetkých tímov La Ligy. Postaral sa oň Rodrigo de Paul, pre ktorého to bol tretí zásah v sezóne, čo je jeho druhá najlepšia štatistika v drese madridského tímu.

Nico Williams vyrovnal, pričom mu asistoval Gorka Guruzeta. Ten od začiatku februára prispel v lige už na desiaty zásah, za ten čas je lepší iba Vinícius (11). Baskický útočník má vo všetkých súťažiach bilanciu 16+5, čo je jeho najlepšia sezóna v kariére.

Atlético ale doma získalo tri body, nakoľko rozhodol Ángel Correa. Zaznamenal deviaty ligový gól. Ide o jeho druhý najlepší počin v kariére, viac dal iba počas predošlého ročníka (12). Vlastný gól zaznamenal brankár hostí Unai Simón. Atleti tak zvládli dôležitý zápas o štvrté miesto, majú náskok šiestich bodov pred piatym Bilbaom.

Ďalšie výsledky:

Almería - Getafe 1:3

Alavés - Celta Vigo 3:0