Rozdiel iba v sebavedomí a forme. Spokojný Tuchel po vypadnutí prirovnal Bayern k City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rozdiel iba v sebavedomí a forme. Spokojný Tuchel po vypadnutí prirovnal Bayern k City
Tuchel sa môže sústrediť už iba na ligu.
Tuchel sa môže sústrediť už iba na ligu.Profimedia
Tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel (49) pochválil svoj tím napriek vypadnutiu z Ligy majstrov s Manchestrom City po stredajšej remíze 1:1 v odvete štvrťfinále a po celkovom skóre v dvojzápase 1:4.

Spokojnosť skrz prehru

Tuchel, ktorý koncom marca prevzal funkciu po prepustenom Julianovi Nagelsmannovi, teraz videl, ako jeho tím vypadol z dvoch súťaží v priebehu dvoch týždňov. Vo štvrťfinále Nemeckého pohára Bayern vyradil Freiburg.

Odveta štvrťfinále: Bayern - Manchester City 1:1

Bývalý tréner Chelsea našiel len niekoľko chýb vo výkone svojich zverencov počas dvoch duelov proti City.

"Som veľmi spokojný s oboma zápasmi proti Manchestru City a s tým, ako sme sa prezentovali. Boli sme na rovnakej úrovni ako momentálne najlepší tím v Európe. Bol tam rozdiel v sebavedomí a forme. Za tých niekoľko šancí, ktoré sme v oboch stretnutiach zahodili, sme boli potrestaní. Nemyslím si, že výsledok odráža skutočnosť," povedal Tuchel novinárom.

V prvom polčase sa toho udialo naozaj veľa. Hráčmi lomcovali emócie.
V prvom polčase sa toho udialo naozaj veľa. Hráčmi lomcovali emócie.AFP

Potrebujete aj šťastie

Bavori mali v stredu v prvom polčase celý rad šancí a mohli skórovať, pričom Leroy Sané a Jamal Musiala nevyužili najväčšie príležitosti. Najlepší strelec City Erling Haaland udrel po zmene strán. Bayern vyrovnal neskorou penaltou Joshuu Kimmicha. Haaland v prvom polčase takisto nepremenil pokutový kop.

"Mali sme dosť šancí. Avšak na to, aby ste porazili najlepší tím, potrebujete viac ako len 100 %. Kúsok šťastia, odrazy, dobrú štandardku a musíte využiť tutovky. City sme mali opäť na muške, dokonca viac ako v Manchestri. Podobne ako minulý týždeň sme ale nikdy nemali moment šťastia, ktorý potrebujete na to, aby ste to zvrátili," pokračoval Nemec.

Opäť to bol Haaland, kto sa presadil za Man City.
Opäť to bol Haaland, kto sa presadil za Man City.AFP

Problémom koncentrácia

Bayern je stále na ceste za rekordným jedenástym ligovým titulom v rade, s dvojbodovým náskokom pred Borussiou Dortmund a šiestimi duelmi do konca sezóny.

"Videli ste, že dokážeme hrať na tejto úrovni. Bohužiaľ, dokážeme hrať aj na inej úrovni a niekedy sa v zápase nepodarí udržať úroveň koncentrácie. Musíme tieto veci zastaviť," uzavrel Tuchel.