Zranení Vavro a Polievka sa hlásili Calzonovi. Treba byť rozumný, hovorí obranca Kodane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zranení Vavro a Polievka sa hlásili Calzonovi. Treba byť rozumný, hovorí obranca Kodane
Či Vavro nastúpi, ostáva otázne.
Či Vavro nastúpi, ostáva otázne.Profimedia
Trénerovi slovenskej futbalovej reprezentácie Francescovi Calzonovi (55) sa na zraze pred prípravnými zápasmi s Rakúskom (23.3) a na pôde Nórska (26.3) hlásilo sedem hráčov. Ďalší desiati prídu na sústredenie v priebehu nedele a v pondelok bude nominácia kompletná.

Pred marcovými prípravnými zápasmi na tohtoročné ME v Nemecku je neistý zdravotný stav Denisa Vavra a Róberta Polievku. Obranca Kodane i útočník Banskej Bystrice boli prítomní v Senci a obaja absolvujú v pondelok magnetickú rezonanciu.

"Zatiaľ sa cítim fajn, v klube som už trocha trénoval. Uvidíme. Už som s tou nohou cvičil a cítim sa dobre," povedal Vavro na nedeľňajšom mediálnom termíne v Senci. V prípade nasadenia proti Nórsku by slovenský stopér stál tretíkrát v pomerne krátkom čase proti Erlingovi Haalandovi.

S hviezdnym kanonierom sa stretol v dvoch zápasoch Kodane, ktorá vypadla v osemfinále Ligy majstrov s Manchestrom City. "Chalani v klube už ohľadom toho vtipkovali, že hrám znova proti Haalandovi. Vždy mi to niečo dá, vždy si z toho niečo zoberiem a som rád, že budem možno stáť opäť proti nemu," povedal Vavro.

V predchádzajúcom dueli najvyššej dánskej súťaže proti Lyngby (4:0) striedal pre zranenie už po jedenástich minútach. Počas kvalifikácie na ME chýbal Slovensku len v záverečnom stretnutí v Bosne a Hercegovine (2:0), kde mali Slováci už istý postup.

"Zostanem tu čo najdlhšie, uvidíme, či pôjdeme do toho rizika, keď sa stretnem s trénerom," opísal situáciu Vavro. Strach zo zhoršenia zranenia v prípravných zápasoch nemá, to môže podľa neho prísť aj v klube: "Treba byť rozumný, ale môže sa mi niečo stať aj v klube. Dúfam, že to tak nebude a že ma tu dajú čo najrýchlejšie do poriadku," doplnil.

Okrem neho boli v Senci aj Matúš Kmeť, Norbert Gyömbér, nováčik Tomáš Nemčík, Adam Obert, Vernon De Marco a Polievka, ktorého trápilo svalové zranenie.

V priebehu nedeľe sa pridajú Róbert Mak, Marek Rodák, László Bénes, Michal Tomič, Ivan Schranz, Ľubomír Tupta, Dominik Hollý, druhý nováčik Tomáš Rigo, Juraj Kucka a Lukáš Haraslín. Tridsaťčlenná nominácia bude kompletná v pondelok.