Komisia rozhodla. Arteta sa vyhol trestu za kritiku rozhodcov po súboji s Newcastlom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Komisia rozhodla. Arteta sa vyhol trestu za kritiku rozhodcov po súboji s Newcastlom

Aj takto vyzeral Arteta počas prehry proti Newcastlu na začiatku novembra.
Aj takto vyzeral Arteta počas prehry proti Newcastlu na začiatku novembra.Profimedia
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (41) nebude čeliť žiadnemu trestu po svojich sťažnostiach na rozhodcov po porážke od Newcastlu zo začiatku novembra.

Šéf Gunners bol rozzúrený rozhodnutím o uznaní gólu Anthonyho Gordona pri prehre 0:1 v St James' Parku 4. novembra, pričom označil verdikt za "trápny" a ako "hanbu". FA obvinila Artetu, čo mohlo viesť k zákazu činnosti pri postrannej čiare, ale podľa štvrtkového oznámenia sa prípad proti Španielovi nepreukázal ako opodstatnený.

"Nezávislá regulačná komisia rozhodla, že obvinenie proti Mikelovi Artetovi za údajné porušenie pravidla E3.1 FA sa nepreukázalo. Manažér bol obvinený na základe rôznych komentárov v rozhovoroch pre médiá po zápase Arsenalu v Premier League proti Newcastlu United v sobotu 4. novembra," uvádza sa vo vyhlásení FA.

"Tvrdilo sa, že jeho komentáre predstavovali nevhodné správanie v tom zmysle, že boli urážlivé voči rozhodcom zápasu a/alebo poškodzovali a/alebo znevažovali šport."

Arteta následne povedal, že bude naďalej verejne vystupovať proti používaniu VAR a kvalite rozhodovania, ak bude mať pocit, že nedosahuje požadovanú úroveň. Komisia vo svojom písomnom odôvodnení skonštatovala, že za jej rozhodnutím ušetriť Artetu trestu sú jazykové problémy, ktoré šéf Gunners uviedol: 

"Slovo 'disgrace' sa píše a vyslovuje veľmi podobne ako španielske 'desgracia'. Španielske slovo má skôr konotácie nešťastia, tragédie alebo smoly než konotácie anglického ekvivalentu, ktoré naznačujú pohŕdanie, zneuctenie alebo neúctu. Hoci anglický význam môže viesť k interpretácii nadávky alebo urážky, nebol to zamýšľaný význam."

Pri všetkej Artetovej nespokojnosti s uznaním Gordonovho gólu šéf anglických rozhodcov Howard Webb uviedol, že bolo prijaté správne rozhodnutie, pričom VAR správne nezrušil rozhodnutie na ihrisku. Arsenal na druhý deň vydal vyhlásenie na podporu Artetu, hoci Gunners sa rovnako vyhli obvineniu FA tiež za spochybňovanie schopností rozhodcov zápasu.

Arteta sa teraz môže vrátiť na lavičku v nedeľňajšom zápase Arsenalu s Brightonom, keďže si počas minulotýždňovej prehry 0:1 na ihrisku Aston Villy odpykal jednozápasový trest zákazu činnosti. Ten mu bol udelený za udelenie troch žltých kariet v tejto sezóne.

Arsenal má pred 17. kolom jednobodové manko na prvý Liverpool.
Arsenal má pred 17. kolom jednobodové manko na prvý Liverpool.Flashscore