Ruud postúpil do štvrťfinále French Open, Jarrymu nedovolil uhrať ani set

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ruud postúpil do štvrťfinále French Open, Jarrymu nedovolil uhrať ani set
Casper Ruud si pripísal ďalšie víťazstvo.
Casper Ruud si pripísal ďalšie víťazstvo.Profimedia
Casper Ruud (24) zdolal na French Open Nicolasa Jarryho (27) 7:6 (3), 7:5, 7:5. Odplatil mu prehru z generálky v Ženeve spred necelých dvoch týždňov a v posledných ôsmich grandslamových dueloch je stále neporazený. Na parížskej antuke pokračuje v obhajobe vlaňajšej finálovej účasti. Jeho ďalšou prekážkou bude Holger Rune alebo Francisco Cerúndolo.

Jarry - Ruud 6:7 (3), 5:7, 5:7

Casper Ruud dosiahol v Paríži len na tretiu víťaznú sériu v tejto sezóne. Šampión z turnaja v Estorile a semifinalista Masters v Ríme však pokračuje v nepresvedčivých výkonoch aj na parížskych antukových dvorcoch.

Minuloročný finalista začal presvedčivým víťazstvom nad Eliasom Ymerom, ale potom stratil set s Giulom Zeppierim aj Zhizhenom Zhangom a veľké problémy mal aj so svojím posledným súperom Nicolásom Jarrym. Čiľanovi, ktorý sa prvýkrát v kariére dostal do osemfinále na podujatí veľkej štvorky, napokon po viac ako troch hodinách odplatil svoju prehru z generálky v Ženeve.

Nór vyhral úvodné tri gemy, no náskok brejku neudržal a od tohto momentu sa musel obávať o svoj postup, k čomu mu pomohli najmä chyby či zlé rozhodnutia súpera v kľúčových pasážach. Po tajbrejku sa musel vyrovnať s komplikáciami v oboch nasledujúcich setoch. V druhej sade prehrával 1:4 a v záverečnej 2:4. V zápase trafil 10 es, ale aj tak mal negatívny pomer víťazných úderov a nevynútených chýb.

"Bol to veľmi náročný zápas. Tri sety, ale tri hodiny a 20 minút. Keby sme hrali na päť setov, neviem, ako dlho by sme tu boli. Fyzicky som však bol pripravený na dlhší boj. Som rád, že sme hrali práve tu. Súper má totiž veľmi agresívne podanie a na returne som sa musel dostať dosť ďaleko od základnej čiary. Dúfam, že tu vydržím ešte týždeň," povedal po svojom postupe.

Ruudovi sa stále nedarí nájsť svoju skvelú formu z minulého roka, keď si zahral dve grandslamové finále a v súboji o titul na US Open ho delila jedna výhra od pozície svetovej jednotky. V stredajšom štvrťfinále sa stretne buď s Holgerom Runom, alebo Franciscom Cérundolom.

Prečítajte si o ďalších tenisových výsledkoch v našom trackeri