Dopingový hriešnik z Poľska si nezaboxuje. Bývalý šampión WBO dostal štvorročný dištanc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dopingový hriešnik z Poľska si nezaboxuje. Bývalý šampión WBO dostal štvorročný dištanc
"Glowka" si bude musieť dať nútenú pauzu.
"Glowka" si bude musieť dať nútenú pauzu.Reuters
Bývalý poľský šampión organizácie WBO Krzysztof Glowacki (37) dostal zákaz činnosti vo všetkých športoch na štyri roky za užívanie anabolických steroidov, uviedol v utorok Antidopingový úrad Spojeného kráľovstva (UKAD).

Glowacki, ktorý vyhral 32 zo svojich 36 profesionálnych zápasov, neprešiel dopingovým testom po prehre s Richardom Riakporhem pred rokom v Manchestri. Jeho vzorka moču priniesla nepriaznivý analytický nález na boldenón, ktorý je uvedený v časti S1 zoznamu zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) na rok 2023 ako anabolický androgénny steroid.

Poliak, ktorý odmietol, že by užil zakázanú látku, bol v apríli 2023 predbežne suspendovaný a jeho prípadom sa 31. októbra zaoberala nezávislá národná antidopingová komisia. Rodák z Walczu prvýkrát získal titul WBO v krížovej váhe (kategória v profesionálnom boxe medzi poloťažkou a ťažkou váhou) v napínavom súboji proti Marcovi Huckovi v New Jersey v roku 2015.

Podarila sa mu aj jedna úspešná obhajoba, kým v roku 2016 neprehral na body so súčasným šampiónom v ťažkej váhe Oleksandrom Usykom. Glowackému udelila na jeho duel v januári minulého roka zahraničnú boxerskú licenciu Britská boxerská kontrolná rada, preto bol viazaný britskými antidopingovými predpismi.