Fehérváry strelil svoj prvý gól v sezóne, v akcii ďalší traja Slováci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fehérváry strelil svoj prvý gól v sezóne, v akcii ďalší traja Slováci
Martin Fehérváry si otvoril v noci strelecké konto.
Martin Fehérváry si otvoril v noci strelecké konto.Profimedia
Deväť duelov NHL priniesla noc z utorka na stredu, hrali v nich štyria Slováci. V akcii bol aj Anaheim, avšak Pavol Regenda (22) bol iba zdravým náhradníkom.

Calgary Flames - Florida Panthers 6:2

Tretia formácia pre Adama Ružičku bola dobrou voľbou, keď Flames zdolali Panthers 6:2. Krídelník spod Tatier odohral solídnych 14 minút a 28 sekúnd. Do osobných stĺpcov mu pribudla jedna mínuska, zablokované zakončenie súpera, ale aj jedna strata i zisk puku.

Jediným trojbodovým mužom duelu bol útočník Dillon Dube s bilanciou 1+2.

Vancouver Canucks - Washington Capitals 1:5

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry strelil svoj prvý gól v sezóne 2022/2023. Prispel ním k víťazstvu Washingtonu Capitals na ľade Vancouveru Canucks 5:1, keď v 56. minúte presným zásahom do prázdnej bránky uzavrel skóre.

Fehérváry sa prvého gólu v sezóne dočkal v 24. zápase. V NHL to bol jeho deviaty presný zásah, predošlých osem zaznamenal v ročníku 2021/2022. Dosiahol ho po tom, čo v obrannom pásme získal odrazený puk a pohotovo ho poslal do prázdnej bránky domácich. V zápase zaznamenal aj dva plusové body a rovnaký počet hitov. S odohratým časom 22:39 min bol druhý najvyťaženejší hráč Capitals.

Boston Bruins - Tampa Bay Lighting 3:1

Taylor Hall strelil dva góly pri triumfe Bostonu nad Tampou, za ktorú hrá aj Erik Černák. Slovenský zadák strávil na ľade 20 minút a 51 sekúnd, raz vystrelil na bránu a do štatistík mu pribudol aj jeden hit.

Montreal Canadiens - San Jose Sharks 0:4

Hráči a fanúšikovia Canadiens nebudú na dnešok spomínať s radosťou. Montreal doma podľahol San Jose na nulu, pričom draftová jednotka Juraj Slafkovský začal aj tentokrát vo štvrtom útoku. Jeho ice-time sa vyšplhal na 11:42, pripočítajme k tomu tri koncovky na bránu, jednu zablokovanú strelu a jednu stratu puku.

Sharks viedli na začiatku tretej tretine len o jeden zásah, dvomi následne spečatil triumf hostí Čech Tomáš Hertl.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 5:0

Blake Wheeler režíroval triumf Winnipegu nad Coloradom štyrmi bodmi, keď vsietil hetrik a pridal asistenciu. Hneď 35 zákrokov zlikvidoval domáci gólman Connor Hellebuyck.

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 2:3 pp

Philadelphia Flyers - New York Islanders 3:1

Nashville Predators - Anaheim Ducks 2:1 pp

Los Angeles Kings - Seattle Kraken 8:9 pp