Prehra s Nemeckom bola varovaním. Ak sa nezlepšíme, čaká nás veľké sklamanie, hlási Mbappé

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prehra s Nemeckom bola varovaním. Ak sa nezlepšíme, čaká nás veľké sklamanie, hlási Mbappé
Mbappého výkon proti Nemecku nepotešil.
Mbappého výkon proti Nemecku nepotešil.Reuters
Kľúčový hráč francúzskej futbalovej reprezentácie Kylian Mbappé (25) povedal, že prehra 0:2 s Nemeckom bola varovným signálom pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy. Dodal, že tím pod vedením Didiera Deschampsa (55) musí v utorkovom priateľskom zápase proti Čile podať oveľa lepší výkon, aby sa vyhol riziku, že z tohtoročného Eura odíde so sklamaním.

Florian Wirtz pritom skóroval za Nemecko už po siedmich sekundách hry. "Len sme stáli a pozerali sa," posťažoval sa Deschamps po svojom 150. zápase vo funkcii trénera Francúzska. Na začiatku druhého polčasu pridal druhý gól Kai Havertz a spečatil tak konečný výsledok.

Ani Mbappé, ktorý odohral plný počet minút, nebol spokojný s výkonom seba a spoluhráčov. "Musíme si uvedomiť, že ak budeme takto hrať aj v ďalších zápasoch, ktoré nás čakajú, mohlo by nás čakať veľké sklamanie," uviedol v pondelok novinárom.

Štatistiky duelu Francúzsko - Nemecko.
Štatistiky duelu Francúzsko - Nemecko.Flashscore

Na otázku, či prehra utlmila ambície Francúzska pred Eurom, ofenzívny hráč Paríža Saint-Germain odpovedal: "Neviem. Keby sme vyhrali 5:0 nad Nemeckom, nepovedal by som hneď, že celé EURO ľahko vyhráme. Na druhej strane nechcem tvrdiť, že prehra znamená, že sa necháme ľahko vyradiť."

Dodal však, že výsledok a výkon treba brať ako varovanie. "Samozrejme, že to nebol dobrý zápas. Teraz však nezahodíme všetko, čo sme vybudovali. Prešli sme kvalifikáciou, boli sme s naším štýlom úspešní. Podarilo sa nám vyhrať veľa zápasov," pokračoval útočník spájaný s prestupom do Realu Madrid. Na tlačovej konferencii sa však otázke o prestupe vyhol.

Francúzsko bude v utorok hostiť Čile na štadióne Stade Velodrome, kde hrá domáce duely Marseille. Mbappé poznamenal, že očakáva nevraživosť miestnych fanúšikov, aj keď hrá na ich domácej pôde v drese národného tímu.

"Ak na mňa budú bučať a pískať, taký je život. Nebudem si to brať osobne a nezmení to môj spôsob hry. Ak ma však nevypískajú, budem príjemne prekvapený," uzavrel 25-ročný internacionál. 

Francúzsko - Čile (21:00)