Cingel opäť úradoval proti Sparte. Je to len o nás, povedal o útoku na štvrté miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cingel opäť úradoval proti Sparte. Je to len o nás, povedal o útoku na štvrté miesto
Cingel sa znovu blysol proti bývalému klubu.
Cingel sa znovu blysol proti bývalému klubu.Profimedia
Tromi bodmi za gól a dve asistencie a aj premeneným pokusom v nájazdoch pomohol slovenský útočník Lukáš Cingel (31) k víťazstvu hokejistov Komety Brno v 46. kole českej extraligy na ľade pražskej Sparty 5:4. Potvrdil, že sa mu proti bývalému klubu darí. Kometa zdolala druhý tím tabuľky tretíkrát v sezóne a Cingel si pri oboch predošlých úspechoch pripísal víťazný gól.

Cingel po stretnutí novinárom povedal: "Nevnímam to tak, či sa mi proti Sparte darí, alebo nie. Snažím sa hrať rovnaký hokej a pomôcť tímu. Ťažko povedať, čím to je. Keby som to vedel, snažil by som sa to robiť každý zápas." Odchovanec Žiliny hral za Spartu v rokoch 2014 až 2017, predtým v hlavnom meste Česka pôsobil dve sezóny aj v KHL v tíme Lev Praha.

Pred vlaňajším príchodom do Komety strávil šesť sezón v Hradci Králové, no duel so Spartou je pre neho stále prestížny. "Jasné, spomienky tu sú. Väčšinou musím vždy niečo pripísať do kabíny. Je to čiastka pre chalanov na občerstvenie," usmieval sa Cingel po ďalšom úspešnom vystúpení.

Štatistiky duelu Sparta - Kometa
Štatistiky duelu Sparta - KometaFlashscore

Kometa v piatok doma aj napriek vedeniu 2:0 prehrala s posledným Kladnom 2:3 po predĺžení. Proti Sparte otočila stav 3:4. "Bolo to ťažké. Do konca sezóny to už iné asi nebude. Videli sme, že Kladno sa síce trápi, ale aj to bol vyrovnaný zápas do konca. Je super, že sme to zvládli, ubojovali a vzali sme si body späť," podotkol Cingel.

Kladno ukončilo v Brne 17-zápasovú sériu prehier, ale podľa centra elitnej brnianskej formácie nešlo zo strany Komety o podcenenie. "Nemyslím si, že by sme poľavili.. Jednoducho sme až veľmi chceli. Túžili sme to strhnúť, mysleli sme si, že budeme dávať góly, v hlavách sme to nezvládli. Dnes sme šliapali, nezložili sme sa, keď Sparta dala na 4:3 a ešte sme vyrovnali,“ pochvaľoval si Slovák.

Kometa si tak opäť polepšila v boji o štvrté miesto, ktoré ako posledné zaručuje priamy postup do štvrťfinále. "Je to veľmi ďaleko, chceme ísť od zápasu k zápasu. Ešte je ich veľa a pozeráme sa na ďalší, na ktorý sa musíme sústrediť. Vieme, že je to len o nás," dodal Cingel.

Sparta Praha - Kometa Brno 4:5 sn