Nadal v Barcelone skončil, Slovenkám sa vo Francúzsku darí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nadal v Barcelone skončil, Slovenkám sa vo Francúzsku darí
Nadal je podľa stávkových kancelárií mierny favorit.
Nadal je podľa stávkových kancelárií mierny favorit.AFP
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 17. apríla?

20:00 - Svetová sedmička Stefanos Tsitsipas tri dni po triumfe na turnaji Masters 1000 v Monte Carle úspešne vstúpil do turnaja ATP 500 v Barcelone. Grécky finalista z rokov 2018, 2021 a 2023 zdolal na úvod Rakúšana Sebastiana Ofnera 6:4, 7:5. V druhom sete otočil z 3:5 a 0:30. Zvýšil náskok vo vzájomnej bilancii na 3-0 a pripísal si siedme víťazstvo v rade. O postup do štvrťfinále si zahrá proti domácemu Robertovi Carballesovi.

Zostrih zápasu.
Flashscore

18:03 - Španiel Rafael Nadal odohral pravdepodobne svoj posledný zápas na domácom antukovom turnaji ATP 500 v Barcelone. Dvanásťnásobný šampión sa v katalánskej metropole objavil v súťažnom režime len druhýkrát od januára minulého roka a s populárnym podujatím sa lúči s bilanciou jedna výhra a jedna prehra. V druhom kole po slabom výkone podľahol 5:7, 1:6 svetovej jedenástke Alexovi de Minaurovi z Austrálie, pričom sa dopustil 47 nevynútených chýb a zahral len 11 víťazných úderov.

Zostrih súboja Nadal - de Minaur.
Flashscore

17:53 - Češka Markéta Vondroušová vypadla pri všetkých troch predchádzajúcich štartoch na stuttgartskej päťstovke najneskôr v druhom kole, čo sa pokúsi zmeniť vo štvrtkovom zápase proti Anastasii Potapovovej (H2H 3:1). Ruska v úvodnom kole vyradila svoju krajanku Ľudmilu Samsonovú po priebehu 6:4, 4:6, 6:3.

17:42 - Z postupu do druhého kola, tentokrát na harde vo francúzskom Calvi, sa teší ďalšia Slovenka. Viktória Hrunčáková potvrdila úlohu favoritky a za 81 minút vyprevadila z turnaja ITF W50 domácu Tessah Andrianjafitrimovú po setoch 6:0, 7:5. Dvojka pavúka bude v boji o štvrťfinále čeliť Britke S. B. Greyovej  (H2H 0:0).

17:21 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do druhého kola podujatia WTA 250 v hale v Rouene. Rodáčka z Košíc prehrávala s Diane Parryovou 3:6, 3:1, ale francúzska hráčka duel skrečovala. O štvrťfinále si Schmiedlová zahrá proti domácej nasadenej jednotke Caroline Garciovej (H2H 1:1).

16:04 - Naomi Osaková začala na neobľúbených antukových dvorcoch prehrou v prvom kole turnaja WTA 250 vo francúzskom Rouene. Bývalá svetová jednotka, vracajúca sa po materskej pauze, podľahla 4:6, 2:6 semifinalistke French Open 2022 a antukovej špecialistke Martine Trevisanovej.

15:02 - Casper Ruud zdolal v Barcelone Alexandra Müllera 6:3, 6:4 a podarilo sa mu vstúpiť výhrou aj do ôsmeho turnaja v aktuálnej sezóne. Najlepší nórsky tenista, ktorý do španielskej metropoly pricestoval po prehratom finále na Masters v Monte Carle, sa v osemfinále stretne s Jordanom Thompsonom alebo Jaumem Munarom.

14:38 - Ons Džabúrová prerušila sériu piatich prehier na silne obsadenom podujatí WTA 500 v Stuttgarte a pripísala si prvé víťazstvo po viac ako dvoch mesiacoch. Tunisanka zdolala v úvodnom kole Jekaterinu Alexandrovovú 2:6, 6:3, 7:6, hoci prehrávala o set a brejk a manko musela doháňať aj v rozhodujúcom dejstve. O štvrťfinálovú miestenku pri treťom štarte na tomto podujatí sa stretne s Jasminou Paoliniovou (H2H 2:0).

10:35 - Hlavnou udalosťou stredy je, samozrejme, súboj v Barcelone medzi Rafaelom Nadalom a Alexom de Minaurom. Zápas o osemfinále výrazne napovie, či Španiel bude schopný bojovať o tituly, alebo bude v záverečnej fáze kariéry "len" zveľaďovať čísla.