Chačanov zamieri v rebríčku ATP opäť do TOP 10: Domov sa vraciam so vztýčenou hlavou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chačanov zamieri v rebríčku ATP opäť do TOP 10: Domov sa vraciam so vztýčenou hlavou
Meranie síl vyhral papierový favorit z Belehradu.
Meranie síl vyhral papierový favorit z Belehradu.Profimedia
Karen Chačanov (27) povedal, že po štvrťfinálovej prehre s Novakom Djokovičom (36) na French Open sa vráti domov so vztýčenou hlavou, pretože sa opäť bude v prvej svetovej desiatke.

Jedenásty nasadený Rus vyhral prvý set zápasu s dvojnásobným víťazom Roland Garros, ale svoju výhodu nedokázal zúročiť, o tesné druhé dejstvo prišiel v tajbrejku, následne už duel ovládol srbský protivník. Chačanov sa teraz prvýkrát od októbra 2019, keď bol ôsmy, vráti do prvej desiatky rebríčka ATP.

"Samozrejme, veľa pozitív. Nie sú žiadne výčitky, bol to ďalší dobrý výkon na grandslamovom turnaji," dal najavo hráč, ktorý sa vlani dostal do semifinále US Open a medzi posledných štyroch sa dostal aj v januári 2023 na Australian Open.

"Už niekoľko rokov hovorím, že mojou métou je vrátiť sa do prvej desiatky. Nie je to síce konečný cieľ, ale je dobré ho mať. Ak mám byť úprimný, domov sa vraciam so vztýčenou hlavou," vyjadril sa rodák z Moskvy.

Štatistiky duelu Djokovič - Chačanov
Štatistiky duelu Djokovič - ChačanovFlashscore

Djokovičov víťazný tajbrejk druhého setu sa ukázal ako zlomový bod súboja a Chačanov vravel, že napriek tomu, že proti svetovej trojke hral svoj najlepší tenis, nedokázal to odvrátiť.

"Zakaždým je to iný príbeh a iný zápas. Dnes by som povedal, že som bol opäť blízko. Bolo to naozaj najbližšie z posledných duelov, ktoré sme proti sebe odohrali," uviedol tenista, ktorý má na konte len jedno víťazstvo z 10 stretnutí s Djokovičom.

"Vždy mám pocit, že si nájde spôsob, ako vás dostať do problémov. Stále je tam a tlačí. V istom momente, ak ho neprekonáte, je to čoraz ťažšie," doplnil na margo súbojov proti Srbovi.