Melatonín a zdriemnutie pred zápasom zjavne nefungujú, mrzelo ospalého Tsitsipasa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Melatonín a zdriemnutie pred zápasom zjavne nefungujú, mrzelo ospalého Tsitsipasa
Stefanos Tsitsipas uľahčil Carlosovi Alcarazovi postup do semifinále.
Stefanos Tsitsipas uľahčil Carlosovi Alcarazovi postup do semifinále.Profimedia
Stefanos Tsitsipas (24) bol v utorňajšom štvrťfinále Roland Garros nečakane slabým súperom pre Carlosa Alcaraza (20) a mal na to vysvetlenie. Gréckeho tenistu dostali do útlmu prášky na spanie a ich užitie považuje za veľkú chybu, ktorú už nezopakuje.

Ospalý a bez potrebnej dávky adrenalínu podľahol svetovej jednotke 2:6, 1:6 a po krátkom "prebudení" 6:7.  "Jedna vec, ktorej sa budem chcieť v budúcnosti vyhnúť, je užívanie melatonínu a zdriemnutie si pred zápasom. Pretože to očividne nefunguje," povedal Tsitsipas.

Keďže jeho biorytmus bol rozladený a predchádzajúce zápasy v Paríži hral väčšinou večer, snažil sa pred duelom s veľkým favoritom Alcarazom zaspať. Na odporúčaných dvadsať minút. Účinok bol však opačný.

"Ešte počas prvého gemu pri podaní som rozmýšľal, prečo necítim adrenalín a stres. Bol som pokojnejší ako zvyčajne. Väčšinou pred zápasom nespím, vlastne nikdy," vyčítal si Tsitsipas, ktorý pred dvoma rokmi hral finále na Roland Garros.

Po jednoznačnom víťazstve vyjadril Alcarazovi rešpekt. "Nehral nejaký super špičkový tenis. Dovolil som, aby to tak bolo. Ale hral dobre, to určite áno," povedal Grék. V treťom sete sa prebral až za stavu 2:5 a dotiahol ho do tajbrejku. Ten však prehral 5:7.

Španielsky tenista si naopak pochvaľoval úroveň svojej hry. "Stále ide hore. Povedal by som, že som odohral jeden z najlepších zápasov vôbec," nechal sa počuť Alcaraz. A teší sa na očakávaný súboj s Novakom Djokovičom, ktorý si v Paríži môže vylepšiť svoju bilanciu o rekordný 23. grandslamový titul.

"Už keď bol známy žreb, každý sa tešil na tento zápas, na semifinále s Novakom. Aj ja. Od minulého roka som sa tešil na ďalší vzájomný súboj. Bude to jeho štyridsiate piate grandslamové semifinále, moje druhé. Určite je v ňom oveľa lepší. Na tento však nebudem myslieť," dodal 20-ročný Alcaraz.

Alcaraz - Tsitsipas 6:2, 6:1, 7:5 (5)