Djokovič uspel v rekordnom parížskom štvrťfinále a čaká na Alcaraza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič uspel v rekordnom parížskom štvrťfinále a čaká na Alcaraza
Djokoviča nezastavil ani Chačanov.
Djokoviča nezastavil ani Chačanov.Profimedia
Novak Djokovič (36) v rekordnom 17. štvrťfinále na French Open zdolal Karena Chačanova (27), s ktorým vyhral deviaty z desiatich duelov 4:6, 7:6, 6:2, 6:4 a po dvanásty raz sa na parížskej antuke dostal do semifinále. V ňom si môže zahrať s Carlosom Alcarazom, ktorého večer čaká ešte Stefanos Tsitsipas.

Djokovič - Chačanov 4:6, 7:6, 6:2, 6:4

Novak Djokovič po nie príliš vydarenej antukovej príprave vyhral na Roland Garros už päť zápasov. Proti Karenovi Chačanovovi mal pomalší začiatok a prvýkrát na turnaji stratil set, ale v druhom našiel svoj rytmus a skvelým tajbrejkom prevzal kontrolu nad zápasom.

Tridsaťšesťročný rodák z Belehradu síce nevyužil dva brejkbaly vo štvrtej sade za stavu 4:2 a 40:15, následne stratil svoje podanie a semifinalista posledných dvoch grandslamov tak dostal nádej, ktorá však trvala krátko. Po 3 hodinách a 38 minútach hry zvíťazil Srb a zvýšil svoje vedenie vo vzájomných dueloch na 9-1.

"Z pohľadu kvality tenisu bol Karen lepší v prvých dvoch setoch. Nevedel som nájsť svoj rytmus, robil som veľa nevynútených chýb. Do zápasu som sa dostával veľmi pomaly," povedal Matsovi Wilanderovi v rozhovore Djokovič. Duel ukončil s bilanciou 57 winnerov a 42 nevynútených chýb.

"Potom som zahral skvelý tajbrejk a odvtedy som dominoval. Moja úroveň hry išla veľmi hore, dokázal som vyhrať niekoľko bodov za sebou. Bola to veľká bitka, ale to je štvrťfinále grandslamu a tam som nemohol očakávať ľahkého súpera. Som spokojný s tým, ako som to zvládol," netajil spokojnosť srbský tenista.

"Karen hrá agresívne, má skvelý servis. Snažil som sa ho trochu rozbehať, hrať nepredvídateľne, meniť rytmus. Od tretieho setu to začalo fungovať a bola to veľká bitka," dodal.

Djokovič sa stal prvým tenistom alebo tenistkou, ktorí si na French Open zahrali svoje 17. štvrťfinále a postupom do celkovo 45. grandslamového semifinále prekonal Martinu Navrátilovú (44). Viac ráz boli medzi najlepšími štyrmi v Open ére len Roger Federer (46) a Chris Evertová (52).

Šampión z rokov 2016 a 2021 vylepšil svoju bilanciu na Roland Garros na 90 víťazstiev a 16 prehier a premenil svoj celkovo 19. štart v 12. semifinále. Vo francúzskej metropole sa usiluje o rekordný 23. grandslamový titul, ktorým by sa odpútal od absentujúceho Rafaela Nadala.