Kovalík po titule neuspel v Portugalsku, končia aj Mihalíková a Šramková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kovalík po titule neuspel v Portugalsku, končia aj Mihalíková a Šramková
Kovalík skončil už v 1. kole.
Kovalík skončil už v 1. kole.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 16. apríla?

23:00 - Po tom, čo sa francúzska tenistka Leolia Jeanjeanová vzdala pred duelom s Rebeccou Šramkovou bez boja, nastúpila Slovenka na súboj s Američankou Varvarou Lepčenkovou, ktorej podľahla 6:7, 5:7 a na turnaji v portugalskom Oeiras končí.

22:08 - Linda Nosková absolvovala víťazný debut na turnaji WTA 500 v Stuttgarte a po skalpe svetovej desiatky Jeleny Ostapenkovej postúpila medzi 16 najlepších hráčok turnaja. Devätnásťročná Češka zvíťazila nad nasadenou osmičkou 6:3, 6:1 a svoju tohtoročnú bilanciu vylepšila na 15:6, čím vyrovnala vzájomnú bilanciu s Lotyškou na 1:1.

20:55 - Domáca favoritka Caroline Garciová prežila svoj úvodný zápas proti Talianke Elisabette Cocciarettaovej v Rouene. Druhá nasadená hráčka turnaja zvíťazila po boji 6:1, 3:6, 7:5, keď v rozhodujúcom sete prehrávala 3:5 a 0:30, a dokázala vyhrať aj svoj štvrtý zápas proti Talianke. Bývalá svetová štvorka sa bude usilovať o svoje len druhé tohtoročné štvrťfinále proti víťazke duelu medzi Annou Karolínou Schmiedlovou a Dianou Parryovou.

21:02 - Tereza Mihalíková nepostúpila do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 500 v Stuttgarte. Spolu s Ruskou Janou Sizikovovou nestačili v úvodnom kole na ruskú dvojicu Ľudmila Samsonovová, Diana Šnajderová a podľahli jej 3:6, 2:6 za 62 minút

21:00 - Jozef Kovalík sa neprebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 125 v portugalskom meste Oeiras. V súboji dvoch minulotýždňových turnajových víťazov nestačil v úvodnom zápase na Taliana Stefana Napolitana a podľahol mu 6:7(1), 2:6 za takmer dve hodiny.

19:02 - Nadal okorenil svoj návrat víťazne, v Barcelone postúpil do 2. kola.

18:47 - Markéta Vondroušová vstúpila víťazne do svojho prvého turnaja po mesačnej prestávke. V Stuttgarte zdolala nebezpečnú Donnu Vekičovú v dvoch setoch 6:4, 6:3 a vzájomnú bilanciu vylepšila na 2:1. Češke sa podarilo úspešne vstúpiť do tretieho turnaja v rade a na nemeckej "päťstovke" vyrovnala svoje tamojšie maximum.

17:30 - Félix Auger-Aliassime mal na antuke v Mníchove veľké problémy s trápiacim sa domácim Maximilianom Martererom, ale napokon sa mu podarilo vyhrať svoj prvý zápas na štvrtom turnaji v rade.Bývalý šiesty hráč sveta, ktorý sa už vyše roka nachádza v kríze, zdolal Nemca 6:7, 7:6 a 7:6, hoci v rozhodujúcom sete prehrával 2:5 a likvidoval mečbal. Jeho ďalším súperom bude Taro Daniel.

17:25 - Tomáš Macháč úspešne odštartoval tohtoročnú antukovú jar na podujatí ATP 500 v Barcelone. Aktuálne 50. muž rebríčka pricestoval po senzačnom štvrťfinále na Masters v Miami a v španielskej metropole začal víťazstvom 6:4, 6:4 nad talentovaným tínedžerom Junchengom Shangom. 

16:45 - Stan Wawrinka pokračuje vo svojom tohtoročnom trápení, keď na antuke v Bukurešti prehral po viac ako dvojhodinovom boji s Nunom Borgesom 6:3, 5:7, 2:6 a zhoršil si bilanciu na dve výhry a sedem prehier.

Zostrih stretnutia Macháč - Shang.
Flashscore

16:37 - Andrej Rubľov sa po kontroverznej diskvalifikácii v semifinále v Dubaji dostal do poriadnej krízy, odvtedy prehral štyri z piatich zápasov a v posledných štyroch nezískal ani set. Aktuálna svetová osmička prehrala v Barcelone s Brandonom Nakashimom 4:6, 6:7. 

15:52 - Karolína Muchová sa koncom februára podrobila operácii problematického zápästia, ktorá si vyžiada niekoľkomesačnú rekonvalescenciu. Podľa očakávania bude svetová dvanástka chýbať na French Open, kde mala obhajovať svoju vlaňajšiu senzačnú finálovú účasť. Na hlavnom podujatí antukovej sezóny si zahrá minimálne šesť českých tenistiek.

14:09 - Denis Shapovalov sa v aktuálnej sezóne vracia po polročnej zdravotnej pauze a stále nemôže nájsť ideálnu formu. Bývalý 10. hráč sveta, ktorý momentálne figuruje až v druhej stovke rebríčka, prehral aj svoj druhý tohtoročný zápas na antuke a po porážke 4:6, 2:6 s Corentinom Moutetom v Bukurešti si zhoršil bilanciu v tomto roku na 6:10.

13:58 - Jasmine Paoliniová suverénne začala svoj debut na kvalitne obsadenej "päťstovke" v stuttgartskej hale. Senzačná šampiónka nedávnej "tisícky" v Dubaji zničila v prvom kole za 47 minút 6:1, 6:0 svoju kamarátku a deblovú parťáčku Saru Erraniovú a ďalej vyzve Ons Džabúrovú alebo Jekaterinu Alexandrovovú.

13:17 - Čilský tenista Cristian Garín sa prebojoval do 2. kola dvojhry na turnaji ATP v Mníchove. V utorňajšom stretnutí úvodného kola vyradil nasadenú sedmičku Dominika Köpfera, domáceho hráča zdolal v dvoch setoch 7:6 (3), 6:3.

12:36 - João Fonseca vo februári zažiaril postupom do štvrťfinále na domácej akcii ATP 500 v Riu de Janeiro a rozhodol sa uprednostiť profesionálnu tenisovú kariéru pred štúdiom na univerzite. Sedemnásťročný brazílsky talent na seba upozornil znova v Bukurešti, kde v úvodnom kole porazil 7:6, 7:5 nasadenú šestku Lorenza Sonega a pripísal si svoj tretí tohtoročný a zároveň kariérny skalp hráča z TOP 100. O štvrťfinále sa stretne s Radu Albotom alebo Aleksandarom Kovačevicom.

12:12Diego Schwartzman pokračuje v dlhom trápení aj počas antukovej jari. Bývalý ôsmy a teraz až 142. hráč sveta síce na "päťstovke" v Barcelone suverénne prešiel kvalifikáciou, ale v prvom kole hlavnej súťaže schytal výprask 1:6, 2:6 od Dušana Lajoviča a upravil svoju tohtoročnú bilanciu na najobľúbenejšom povrchu na 2:4. Srb v ďalšom kole vyzve nasadenú šestku Uga Humberta.

11:02 - Tereza Mihalíková si zahrá na antuke v Stuttgarte. Na úvod štvorhry tamojšieho halového turnaja bude po boku Yany Sizikovej čeliť dvojici Samsonovová - Šnajderová. Duel by sa mal začať o 17:00.

10:48 - Rovnako ako Kovalík, tak aj Rebecca Šramková si vyskúša portugalskú antuku. Oeiras uvidí jej zápas prvého kola, v ktorom sa proti nej postaví francúzska tenistka Leolia Jeanjeanová. Obe sa stretli aj na začiatku apríla v španielskom La Bisbal d'Emporda, kde po setoch 6:0 a 7:5 triumfovala Slovenka.

10:42 - Po zisku titulu v chorvátskom Splite sa Jozef Kovalík predstaví na ďalšom antukovom turnaji. V portugalskom meste Oeiras vyzve v prvom kole talianskeho protivníka Stefana Napolitana. Štart duelu je naplánovaný na 15:30.