Hokej ONLINE: Surák a Lapšanský mieria na Liptov, Nauš do Popradu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hokej ONLINE: Surák a Lapšanský mieria na Liptov, Nauš do Popradu
Aktualizované
Surák by mal zamieriť na Liptov.
Surák by mal zamieriť na Liptov.TASR
Slovensko už pozná svojho extraligového majstra, nadstavbové boje o titul ale pokračujú v iných ligách. Flashscore Správy sledujú aktuálne informácie zo sveta hokejových súťaží - zranenia, tresty či množstvo rôznych údajov týkajúcich sa najmä mimozápasového diania.

29. APRÍL

PRESTUP - Novým pôsobiskom útočníka Jana Buchteleho po odchode zo Sparty bude Mladá Boleslav. Bývalý reprezentant zmenil v extralige klub po vypršaní zmluvy a 11 sezónach, v minulosti hral českú extraligu ešte za Pardubice.

PRESTUP - Slovenský hokejista Ľubomír Kupčo bude v nasledujúcom ročníku obliekať dres českého extraligistu HC Energie Karlove Vary. Dvadsaťjedenročný útočník si v uplynulých troch sezónach vyskúšal pôsobenie v americkej USHL. Kupčo už na západe Čiech pôsobil, keď v mládežníckych kategóriách hral za dorast a juniorku Karlových Varov. Viac v článku.

28. APRÍL

ŠPEKULÁCIA - Do Liptovského Mikuláša by mala zamieriť dvojica skúsených hráčov. Prvým je brankár Filip Surák, ktorý prakticky celú kariéru odchytal za materskú Spišskú Novú Ves a pomohol jej dostať sa do historického finále. Z Humenného podľa všetkého príde krídelník Adam Lapšanský. Majster Slovenska v drese Košíc má na konte viac ako 600 zápasov v najvyššej súťaži, pôsobil aj v Česku, Nemecku či nadnárodnej IceHL.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský útočník Aurel Nauš by mal po roku opustiť Liptovský Mikuláš a posilniť Poprad. Počas sezóny 2023/24 odohral v základnej časti 38 zápasov a získal 21 bodov (14+7). V predkole play-off sa presadil dvakrát.

27. APRÍL

ŠPEKULÁCIA - Podľa webu eliteprospects.com sa slovenský obranca František Gajdoš lúči s Nitrou a po zisku titulu jeho kroky smerujú do českého Litvínova. Mladý hokejista získal v základnej časti 20 bodov, ďalších jedenásť pridal v play-off. Minulý rok si premiérovo zahral na seniorských MS.

PRESTUP - Juniorský reprezentant Slovenska Alex Čiernik bude v sezóne 2024/2025 naďalej pôsobiť v klube švédskej HockeyAllsvenskan. V rámci druhej najvyššej súťaže mení Västerviks za Nybro Vikings. V tomto ročníku nazbieral 19-ročný krídelník 14 bodov za štyri góly a desať asistencií v 26 zápasoch základnej časti, v boji o záchranu pridal tri prihrávky v šiestich meraniach síl. Čiernik prešiel v roku 2023 draftom NHL, vo štvrtom kole si ho zo 120. miesta vybrala Philadelphia.

26. APRÍL 

KONIEC - San Jose, najhorší tím základnej časti, bude musieť v lete pokračovať v prestavbe, čo znamená, že niekoľko skúsených hráčov musí odísť. Kevin Labanc, americký útočník so slovenskými koreňmi, sa bude prvýkrát v kariére sťahovať. Zotrvať by nemal ani kedysi 70-bodový Mike Hoffman, ktorý bol s 23 bodmi siedmym najproduktívnejším hráčom klubu. Sharks po troch sezónach opúšťa aj olympijský víťaz Alexander Barabanov. Za sebou nemá vydarenú sezónu.

25. APRÍL

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Americký hokejista Alex Vlasic sa dohodol s Chicagom Blackhawks na predĺžení spolupráce. S klubom NHL podpísal nový šesťročný kontrakt v celkovej hodnote 27,6 milióna dolárov, ročne tak bude zarábať v priemere 4,6 mil. 

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Michal Ivan bude naďalej pôsobiť v českom extraligovom tíme HC Bílí Tygři Liberec. Klub si uplatnil opciu a s 24-ročným obrancom predĺžil zmluvu do 30. apríla 2025. Okrem neho budú v tíme pokračovať aj útočník Oscar Flynn a obranca David Aubrecht.

"Obaja majú ideálny hokejový vek, ich podpis je dôležitý pre zachovanie osi tímu i pri niekoľkých odchodoch. Budeme sa snažiť o podpísanie zmlúv aj na ďalšie sezóny, ale očakávam, že majú ambície odísť do zahraničia," uviedol pre klubový web tréner Filip Pešán. V súčasnosti je Ivan v kádri slovenskej reprezentácie, ktorá sa pripravuje na MS, v úvodných prípravných stretnutiach si plnil funkciu kapitána.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Útočníci Marek Viedenský, Marek Hecl a Radovan Bondra budú aj v sezóne 2024/25 obliekať dres HKM Zvolen. Vedenie klubu sa s nimi dohodlo na predĺžení spolupráce. Informovala o tom oficiálna webstránka účastníka Tipos Extraligy. Viac v článku.

24. APRÍL

UKONČENIE ZMLUVY - Klub zámorskej hokejovej NHL San Jose Sharks oznámil ukončenie spolupráce s hlavným trénerom Davidom Quinnom. Klub o tom informoval prostredníctvom oficiálnej webovej stránky.

ZRANENIE - Obranca Andrew Peeke neodcestoval s hokejistami Bostonu do Toronta na tretí a štvrtý zápas 1. kola play-off NHL. Dôvodom je zranenie v hornej časti tela, ktoré utrpel v druhom stretnutí série. V ňom Bruins prehrali doma 2:3, stav série je nerozhodný 1:1. Pozvánku do prvého tímu tak dostal Mason Lohrei z farmárskeho tímu AHL v Providence, no šancu v zostave namiesto Peekea pravdepodobne dostane Parker Wotherspoon

23. APRÍL

PREDĹŽENIE ZMLUVY - V NHL zatiaľ odchytal len 121 minút a na svoje prvé víťazstvo stále čaká, ale vo Philadelphii sa ho, pravdepodobne, čoskoro dočká. Ivan Fedotov podpísal s Flyers dvojročný kontrakt na 6,5 milióna dolárov a zmluva jasne naznačuje, že takmer dvojmetrový ruský brankár, ktorý sa nedávno pripojil k tímu po sezóne strávenej v CSKA Moskva, by sa mal uchádzať minimálne o post jednotky.

OPERÁCIA - Švajčiarskeho hokejistu Tima Meiera z New Jersey Devils čaká operácia ramena. Svojmu tímu, ktorý nepostúpil do play off, by mal byť k dispozícii v septembrovom prípravnom kempe na budúcu sezónu. Informovala o tom webstránka nhl.com.

PRESTUP - Český hokejový brankár Pavel Kantor sa stal novou posilou HKM Zvolen. Uplynulé dve sezóny pôsobil tiež v najvyššej slovenskej súťaži, keď si obliekal dres tímu HC Nové Zámky. Oba kluby o tom informovali na svojich webových stránkach. Čítajte viac.

PODPIS - Hokejistov Zlína povedie v novej sezóne českej Chance ligy slovenský tréner Ján Pardavý. Porazený finalista nedávno skončeného ročníka druhej najvyššej súťaže v utorok na svojom webe oznámil, že jeho asistentom zostane krajan Richard Kapuš. Súčasný šéf striedačky Ján Srdínko sa presunie do úlohy športového manažéra. Čítajte viac.

KONIEC KARIÉRY - Útočník Jakub Voráček v rozhovore pre CNN Prima NEWS uviedol, že po dlhodobých zdravotných problémoch sa už na ľad nevráti a jeho kariéra sa skončila. Neskôr však svoje vyjadrenie zmiernil. Pre portál sport.cz povedal, že koniec jeho hráčskej kariéry ešte nie je definitívny, ale na 99 percent si už nezahrá. Majster sveta z roku 2010, ktorý v NHL odohral viac ako tisíc zápasov, odohral svoj posledný súťažný duel v novembri 2022 za Columbus. Čítajte viac.

KONIEC KARIÉRY - Kanadský bojovník Brad Malone končí s hokejom. Posledné sezóny strávil v Edmontone a jeho farmárskom tíme Bakersfield. V NHL začínal v ročníku 2011/12 ako hráč Colorada a hral aj za Carolinu. Celkovo nastúpil v 217 zápasoch základnej časti a získal 32 bodov (14 gólov, 18 asistencií) a 206 trestných minút. Objavil sa v ôsmich bojoch o Stanleyho pohár, naposledy pred dvoma rokmi.

22. APRÍL

PODPIS - Novým trénerom hokejistov Buffala sa stal Lindy Ruff. Šesťdesiatštyriročný kouč vymenil na striedačke tímu NHL Dona Granata (56), s ktorým sa vedenie klubu minulý týždeň dohodlo na ukončení spolupráce. Informovala o tom oficiálna stránka profiligy nhl.com. Čítajte viac.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - V kádri hokejistov HKM Zvolen budú aj v sezóne 2024/2025 pôsobiť obranca Jozef Sládok a útočníci Peter Zuzin a Patrik Marcinek. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke. Všetci traja sú odchovanci zvolenského klubu. V počte odohratých sezón vo zvolenských farbách z nich vyčnieva Zuzin, ktorý začne už svoj 13. ročník v klube.

KONIEC - Slovenský hokejový obranca Martin Bučko nebude pokračovať v HC Škoda Plzeň. Český tím to oznámil v pondelok na svojej oficiálnej stránke. Dvadsaťtriročný bek prišiel do klubu na konci prestupového obdobia z Pardubíc výmenou za Michala Houdeka. Za Plzeň odohral dokopy štrnásť zápasov a nazbieral štyri body (2+2). V drese Pardubíc nastúpil na 22 duelov a zaknihoval sedem bodov (1+6).

21. APRÍL

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Skúsený švédsky brankár Robin Rahm si bude hľadať nový klub, pretože nepokračuje v rumunskom tíme Gyergyói HK, kde prišiel v polovici februára zo slovinskej Ľubľany a nastúpil na dva zápasy. Rodák z mestečka Torsby odchytal v slovenskej Tipos Extralige celkovo 126 zápasov za Zvolen, s ktorým vyhral majstrovský titul a Banskú Bystricu.

ŠPEKULÁCIA - Kanadský útočník Tyler Coulter by mal po jednom roku strávenom v Poprade zmeniť dres a posilniť talianskeho účastníka nadnárodnej IceHL, ktorým je HC Pusteral. Šikovný center odohral za kamzíkov 50 zápasov v základnej časti (15+20) a ďalších šesť duelov pridal v play-off (3+1).

20. APRÍL

ŠPEKULÁCIA - Skúsený český brankár Pavel Kantor by mal podľa informácií webu eliteprospects.com opustiť Nové Zámky a posilniť HKM Zvolen. Tridsaťdvaročný gólman v posledných dvoch sezónach na juhu Slovenska takmer neopustil bránkovisko, keďže odchytal až 98 zo 100 zápasov základnej časti.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Krídelník Marek Tvrdoň nebude pokračovať v českej Porube. Víťaz základnej časti Chance ligy následne v play-off neuspel a prekvapivo vypadol. Skúsený hokejista zaznamenal v 46 dueloch celkovo 37 bodov (14+23).

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Slovenský útočník Matej Galbavý odohral celú sezónu za treťoligový švédsky tím Strömsbro, kde sa mu z individuálneho hľadiska darilo, keďže počas 32 zápasov základnej časti získal 35 bodov (18+17) a v play-off prispel štyrmi (1+3), ale v tomto mužstve pokračovať nebude.

19. APRÍL

PRESTUP - Mladú Boleslav posilnil fínsky útočník Aleksi Rekonen. Tridsaťročný rodák z Helsínk už má skúsenosti s extraligou, keďže posledné dve sezóny odohral za Plzeň. Počas dvoch sezón v Česku nazbieral v 101 zápasoch základnej časti 62 bodov (26+36) a v ôsmich štartoch v play-off pridal jeden gól a tri asistencie.

KONIEC KARIÉRY - Hokejový gólman Pavel Francouz uzavrel v 33 rokoch aktívnu kariéru. Oznámil to na tlačovej konferencii v Prahe. Víťaz Stanley Cupu z roku 2022 s Coloradom bol celú túto sezónu mimo hry, v novembri opustil tím Avalanche a vrátil sa do Európy pre bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej polovici tela. Po aktuálnom ročníku mu v NHL vypršala zmluva. Viac v článku.

17. APRÍL

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Hoci Marc-André Fleury tento rok oslávi 40. narodeniny, v uplynulej sezóne jasne ukázal, že ešte nepatrí do starej gardy. Za Minnesotu odohral 39 zápasov, z ktorých 17 vyhral a k tomu pridal dva shutouty. Aj preto sa s ním klub dohodol na novej ročnej zmluve, ktorá mu vynesie 2,5 milióna dolárov. 

PODPIS - Kanadský center Massimo Rizzo má za sebou tri veľmi úspešné sezóny v NCAA, ale až teraz dostal zmluvu v NHL. S Philadelphiou podpísal zmluvu na 1,85 milióna dolárov na nasledujúce dve sezóny. V roku 2019 ho však draftovala Carolina z 216. miesta.

PODPIS - Americký obranca izraelského pôvodu Shai Buium má za sebou prelomový rok, 36. miesto v drafte NHL 2021, ôsmy najproduktívnejší obranca v NCAA a teraz podpísal trojročnú zmluvu s Detroitom. Tá mu môže priniesť 2,85 milióna dolárov.

PODPIS - Päť rokov po tom, čo ho Minnesota draftovala v 6. kole, podpísal americký obranca Marshall Warren dvojročný kontrakt na 1,9 milióna dolárov s New York Islanders. Bývalý juniorský reprezentant odohral posledných päť sezón v NCAA, v roku 2023 bol kapitánom Bostonu a naposledy bol náhradným kapitánom v Michigane.

16. APRÍL

PODPIS - Americký útočník Luke Tuch po štyroch rokoch v univerzitnej súťaži NCAA podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Montrealom Canadiens, ktorý ho v roku 2020 draftoval v druhom kole. Účastník posledných seniorských MS sa teraz presúva do Lavalu v AHL.

ODVOLANIE TRÉNERA - Klub zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres oznámil ukončenie spolupráce s hlavným trénerom Donom Granatom. Spolu s 56-ročným koučom skončil aj jeho asistent Jason Christie. Klub o tom informoval prostredníctvom oficiálnej webovej stránky. Meno jeho nástupcu zatiaľ nezverejnil. Viac v článku.

PODPIS ZMLUVY - HK 32 Liptovský Mikuláš oznámil podpis zmlúv s dvojicou nových hráčov. Dres účastníka Tipos Extraligy budú v nasledujúcej sezóne 2024/25 obliekať útočníci Vladimír Vybiral a Peter Šandor. Prvý menovaný prostredie dôkladne pozná, keďže hokejovo vyrastal práve u Liptákov. Naposledy u nich pôsobil v sezóne 2020/21, odvtedy vystriedal päť klubov.

V prebiehajúcom ročníku hral prevažne v Tipos SHL, kde za Skalicu nazbieral 44 bodov v 43 dueloch. Ďalších šesť stretnutí bez zisku bodu odohral v rámci striedavého štartu v TEL za HK Nitra. Šandor obliekal v tejto sezóne dres Topoľčian a zakončil ju spolu s Vybiralom na Záhorí. Liptáci na konci marca oznámili aj predĺženie kontraktu s ruským útočníkom Alexandrom Avcinom, ktorý bol s 36 bodmi (17+19) druhý najproduktívnejší hráč tímu.

15. APRÍL

PODPIS ZMLUVY - Americký hokejista a najlepší útočník posledných MSJ Cutter Gauthier podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Anaheimom. Mladík bol pred niekoľkými mesiacmi vymenený z Philadelphie, ktorá ho v roku 2022 draftovala v prvom kole z piateho miesta, pretože nechcel s Flyers podpísať zmluvu. Počas aktuálnej sezóny bol so 65 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom NCAA v drese Boston College. Minulý rok si zahral aj na seniorských MS, kde počas desiatich zápasov získal deväť bodov.

PODPIS ZMLUVY - V 26. rokoch sa kanadský útočník Nicolas Mattinen priblížil k debutu v NHL. Toronto ho draftovalo už v roku 2016 v 6. kole a teraz s ním podpísalo zmluvu. Rodák z Ontaria má za sebou niekoľko sezón v OHL, hral takisto USports. Naposledy bol súčasťou nemeckého Straubingu, v ktorého drese sa stal so 46 bodmi najproduktívnejším hráčom.

14. APRÍL

ŠPEKULÁCIA - Slovenský obranca Vojtech Zeleňák by sa mohol od novej sezóny stať hráčom Banskej Bystrice. V minulosti dva roky strávil v konkurenčnom Zvolene, nastupoval takisto za Košice, Trenčín, Michalovce či Bratislavu Capitals. Posledné sezóny odohral v Česku za Jihlavu, Frýdek-Místek, Vítkovice a Přerov.

13. APRÍL

PODPIS - Najnovším prírastkom do organizácie Chicaga je trinásty hráč draftu 2022 a juniorský majster sveta s USA Frank Nazar. Opora Michiganu v NCAA podpísala na tri roky a debutovať by mal už v závere základnej časti.

12. APRÍL

PODPIS - Cenený mladík a majiteľ zlata aj bronzu z MSJ Lane Hutson podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Montrealom, ktorý ho v roku 2022 draftoval v druhom kole a očakáva sa, že nasledujúcich dňoch naskočí do NHL. Americký bek bol druhým rokom po sebe najproduktívnejším obrancom celej NCAA, kde hral za Boston College.

PRESTUP - Slovenský útočník Oliver Okuliar nebude pokračovať v kariére v českej lige v drese Mountfieldu, ale v zámorí, kde podpísal jednoročnú zmluvu s Floridou Panthers. Informovala o tom oficiálna stránka profiligy. Čítajte viac.

PRESUN DO AHL - Slovenský útočník Samuel Honzek nezažil ideálnu sezónu 2023/24, ale dobrou správou je, že tento ročník sa v zámorí preňho nekončí. Po juniorskej úrovni bude najbližšie týždne pokračovať na seniorskej. Čítajte viac.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Americký obranca Noah Hanifin, ktorý v marci prestúpil do Vegas, spojil svoju budúcnosť s Golden Knights na nasledujúcich osem sezón. S úradujúcimi šampiónmi podpísal kontrakt na 58,8 milióna dolárov. Päťka draftu 2015 prišla v rámci veľkej výmeny s Calgary a Philadelphiou, kariéru začala v roku 2016 v Caroline. V "meste hriechu" sa Hanifinovi okamžite začalo dariť, v 16 zápasoch zaznamenal deväť bodov (2+7).

11. APRÍL

PRESTUP - Americký obranca Frank Hora po jednej sezóne opúšťa Banskú Bystricu, za ktorú v sezóne 2023/24 odohral celkovo 54 zápasov a získal 37 bodov (12+23). Jeho novým pôsobiskom sa stal rakúsky Graz 99ers. S účastníkom nadnárodnej IceHL sa dohodol na ročnej spolupráci.

UKONČENIE KARIÉRY - Slovenský útočník Jaroslav Markovič ukončil bohatú hráčsku kariéru. Tridsaťosemročný hokejista vyhral v roku 2012 s Pardubicami českú Extraligu. V slovenskej najvyššej súťaži odohral Martin, Zvolen, Trenčín a Žilinu v základnej časti 525 zápasov (151+197), ďalších 44 štartov pridal v play-off. Vyskúšal si aj nemeckú druhú ligu či zámorskú USHL a posledné dva roky hrával za Epinal vo Francúzsku. Slovensko reprezentoval na MS U18 a MSJ.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Jakob Silfverberg oznámil, že po tejto sezóne ukončí svoju zámorskú kariéru. Tridsaťtriročný útočník debutoval v zámorskej NHL v apríli 2012 v drese Ottawy, od sezóny 2013/14 hrá za Anaheim Ducks. Podľa švédskych médií by sa mohol ešte objaviť v drese Brynäs IF, kde hokejovo vyrastal.

Silfverberg zaznamenal za káčerov 158 gólov a 196 asistencií, v počte presných zásahov i odohratých duelov (769) je na 5. mieste v klubových štatistikách. "Bola to pocta a privilégium hrať v NHL. Strávil som jedenásť rokov v drese Ducks, to si veľmi vážim," uviedol podľa AP Švéd, ktorého považujú za jedného z najlepšie brániacich útočníkov v profilige.

ZRANENIE - Americký hokejista Andrew Copp pre zlomenú lícnu kosť nebude k dispozícii Detroitu Red Wings v piatkovom zápase NHL na ľade Pittsburghu Penguins. Zatiaľ nie je známa odhadovaná doba jeho liečenia.

Dvadsaťdeväťročný útočník utrpel zranenie v stredajšom dueli s Washingtonom Capitals (1:2), po zákroku Nicolasa Aube-Kubela, ktorého zásah vysokou hokejkou do Coppovej tváre arbiter nepotrestal. 

Copp v tejto sezóne odohral 77 zápasov, v ktorých zaznamenal 13 gólov a 20 asistencií. Do Detroitu prišiel v júli 2022, s klubom podpísal päťročný kontrakt v hodnote 28,125 milióna amerických dolárov.

PODPIS ZMLUVY - Obranca Mikuláš Hovorka z Českých Budějovíc podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s minuloročným finalistom Stanleyho pohára Floridou. Hovorka má za sebou len druhú sezónu v českej extralige, v 51 zápasoch dal päť gólov a na ďalších 11 prihral.

10. APRÍL

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Martin Faško-Rudáš bude aj naďalej hrávať za tím Bílí Tygři Liberec. S účastníkom českej extraligy sa dohodol na novom dvojročnom kontrakte s opciou na ďalšiu sezónu. Dvadsaťtriročný útočník si na severe Česka pripísal v tejto sezóne v 48 zápasoch 13 gólov a 10 asistencií. V play-off dosiahol ďalšie štyri kanadské body. 

"Som veľmi vďačný za predĺženie zmluvy. Každý rok som tu urobil obrovský pokrok. Teším sa na ďalšie sezóny," povedal podľa klubovej stránky Faško-Rudáš, ktorý prišiel do Liberca v roku 2021 z Banskej Bystrice.

OPERÁCIA - Pre Jacka Hughesa z New Jersey sa aktuálna sezóna NHL skončila. Dvadsaťdvaročný center podstúpi operáciu ramena a vynechá zostávajúce štyri zápasy svojho tímu v základnej časti. Devils už do play-off nemôžu postúpiť.  Hughes nenastúpil ani v noci na stredu proti Torontu (2:5).

"Po rozhovoroch s Jackom, jeho rodinou a zástupcami i s oddelením starostlivosti o hráčov Devils bolo rozhodnuté, že v tejto sezóne do hry už nezasiahne a podrobí sa operácii ramena," uviedol klub, v ktorom pôsobí aj slovenský obranca Šimon Nemec. Vo svojej piatej sezóne v profilige nazbieral Jack Hughes 74 bodov (27+47) v 62 stretnutiach. V roku 2019 si ho Devils vybrali z prvého miesta draftu, pripomenul portál TSN.

9. APRÍL

PODPIS -  Dlhoročná opora HIFK v najvyššej fínskej lige, útočník Juha Jääskä, prvýkrát v kariére opúšťa svoju rodnú krajinu a mieri do Caroliny, kde majiteľ 30 bodov (10+20) v tejto sezóne podpísal ročný dvojcestný kontrakt. "Juha je veterán, ktorý prinesie do zostavy energiu a silu. Pravidelne to ukazoval vo Fínsku, tak uvidíme, čo predvedie tu," uviedol generálny manažér Don Waddell pre klubový web.

8. APRÍL

PODPIS - Stokilový švédsky útočník Oscar Eklind podpísal vo Philadelphii ročný kontrakt na 950/82 500 dolárov a zažíva raketový vzostup svojej kariéry. Ešte v roku 2021 hral v druhej najvyššej švédskej súťaži, ale v sezóne 2023/24 už strelil za Luleu v SHL 17 gólov a stal sa najlepším strelcom tímu. Hoci následne v siedmich zápasoch play-off nedokázal získať ani bod.

PODPIS - V Caroline boli podpísané dve trojročné nováčikovské zmluvy. Hurricanes si v drafte 2023 vyberali z celkového 30. miesta a ukázali na ľavého krídelníka Bradlyho Nadeaua, ktorého zmluva je platná už pre tento ročník. Kanadský útočník bol najproduktívnejším hráčom tímu z Maine v NCAA, keď strelil 19 gólov a pridal 27 asistencií. Gleb Trikozov, rodák z ruského Omska, ktorý v tejto sezóne pôsobil v KHL, VHL a MHL, má zmluvu od budúcej sezóny.

5. APRÍL

PODPIS - Plzeň príde o slovenského brankára Samuela Hlavaja, ktorý podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s Minnesotou. Americký klub o tom informoval na svojej internetovej stránke. Slovenský reprezentant neprešiel draftom, ale v zámorí už pôsobil v USHL a QMJHL. Čítajte viac.

4. APRÍL

PODPIS - Desiaty najlepší strelec sezóny 2023/24 NCAA, americký krídelník Dylan Wendt, podpísal s New Jersey Devils zmluvu na 1,9 milióna dolárov na nasledujúce dve sezóny. Ročník dohrá v tíme Utica v AHL.

PODPIS - Nedraftovaný americký útočník Collin Graf opúšťa Quinnipiac v NCAA, kde bol v sezóne 2023/24 so 49 bodmi najproduktívnejším útočníkom a mieri priamo do NHL. Z toho istého univerzitného tímu si to nasmeroval o niekoľko úrovní vyššie aj krídelník Sam Lipkin, ktorý sa ako 223. hráč draftu 2021 upísal Arizone na tri sezóny.

3. APRÍL

PODPIS - Vedeniu New York Rangers sa podarilo podpísať dva kontrakty naraz. Rangers podpísali na dva roky (spolu 1,9 milióna dolárov) amerického obrancu Victora Manciniho, ktorý má za sebou tri sezóny v NCAA, ale už si vyskúšal aj pôsobenie v mládežníckych farbách švédskej Frölundy. O rok dlhšiu zmluvu podpísal Fín Kalle Väisänen, ktorý odohral tri sezóny vo fínskej najvyššej súťaži vo farbách TPS Turku a je tiež majiteľom striebornej medaily z MSJ. 

PODPIS - Rodák z Michiganu Cooper Black, ktorý meria 202 cm a váži 109 kg, podpísal s Floridou zmluvu na 1,9 milióna dolárov na nasledujúce dve sezóny. Urastený brankár v tomto ročníku žiaril v NCAA vo farbách Dartmouthu s bilanciou 13-8-8. V predchádzajúcej sezóne mal bilanciu 5-23-1.

PODPIS - Kapitán University of Minnesota v NCAA, americký center Jaxon Nelson, podpísal v pokročilom veku svoj prvý kontrakt v NHL. Vysoký 180 cm útočník sa dohodol s Bostonom Bruins na sezónu 2024/25 a v tejto si autor 19 gólov zahrá ešte za Providence v AHL.

2. APRÍL

NÁVRAT - Český hokejista Tomáš Hertl sa priblížil k návratu do súťažného kolotoča v zámorskej NHL. Tridsaťročný útočník absolvoval v pondelok prvý tréning s novým zamestnávateľom Vegas Golden Knights. Hertl si obliekol dres, ktorý označuje hráčov pripravujúcich sa bezkontaktne.

Hertl pred viac ako dvoma týždňami uviedol, že sa čoskoro vráti na ľad. Od 27. januára chýbal v zostave San Jose a 12. februára podstúpil operáciu chrupavky v pravom kolene. Počas uzávierky prestupov schválil svoju výmenu zo Sharks k obhajcovi Stanleyho pohára. Dátum jeho debutu v drese Vegas je zatiaľ neznámy. 

DIŠTANC - Útočníka Minnesoty Ryana Hartmana suspendovali na tri zápasy za hádzanie hokejky smerom k rozhodcom po prehre s hosťujúcim Vegas. Z platu príde o 62 195 dolárov, ktoré poputujú do Fondu núdzovej pomoci pre hráčov. 

Amerického hokejistu zrejme rozčúlilo, že obranca Noah Hanifin nebol potrestaný za to, že proti nemu v tretej tretine hral vysokou hokejkou. Po góle v predĺžení útočníka Golden Knights Jonathana Marchessaulta hodil Hartman hokejku smerom k arbitrom. Dostal 10-minútový trest za nevhodné správanie.

"Zápas sa skončil, Hartman bol už mimo lavičky a vchádzal do tunela. Následne sa rozhodol vrátiť a hodiť hokejku na ľad smerom k rozhodcom a hráčom oboch tímov. Hoci uznávame jeho argument, že sa nesnažil nikoho zraniť, sám uznáva, že jeho činy sú neprofesionálne, neprijateľné a nebudú tolerované," uviedol odbor pre bezpečnosť hráčov.