Slovan je jesenným majstrom, vo štvrtok vyhral spoločne s DAC a Trnavou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan je jesenným majstrom, vo štvrtok vyhral spoločne s DAC a Trnavou
Trnava sa doma tešila z jasnej výhry nad Michalovcami.
Trnava sa doma tešila z jasnej výhry nad Michalovcami.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili vo štvrtkovej dohrávke 10. kola Fortuna ligy nad ViOnom Zlaté Moravce-Vráble 4:1 a prezimujú na čele tabuľky.

ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (2:1)

Góly: 24. Weiss ml., 43. Čavrič, 62. Kašia, 86. Zmrhal - 37. Mondek

Druhý DAC Dunajská Streda stráca na obhajcu titulu štyri kolá pred koncom základnej časti najvyššej súťaže tri body. V druhý februárový víkend sa oba tímy stretnú v šlágri na Žitnom ostrove v rámci prvého jarného kola.

DAC Dunajská Streda - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Gól: 23. Nebyla

O triumfe domácich rozhodol v 23. minúte strelou k žrdi Sebastian Nebyla. Hostia dohrávali s desiatimi, v 62. minúte musel ísť po faule na Panamčana Rodolfa Blackmana predčasne do kabín Alexander Mojžiš.

Spartak Trnava - MFK Michalovce 4:1 (3:0)

Góly: 4. Taiwo (Procházka), 14. Daniel (Iván), 39. Taiwo, 49. Daniel (Oseni) – 87. Petrík

"Červeno-čierni" išli do vedenia už v štvrtej minúte, keď po rohu hlavou otvoril skóre Abdulrahman Taiwo. Druhý gól pridal Erik Daniel, keď zblízka udal správny smer Ivánovej strele po zemi. Krátko pred prestávkou Taiwo tretím trnavským gólom de facto rozhodol o víťazovi.

Michalovciam nepomohlo ani frontálne trojnásobné striedanie ešte pred odchodom do kabín, krátko po zmene strán totiž Daniel pridal strelou spoza pokutového územia štvrtý gól „andelov“.

Hostia sa po tomto momente osmelili, ale dokázali už iba korigovať v závere Petrikom, ktorý po akcii Mendeza dorazil zblízka loptu do siete. Trnavčania budú zimovať tretí, ôsmu pozíciu Michaloviec ešte môžu ohroziť Zlaté Moravce v prípade víťazstva v dohrávke na pôde Ružomberka.