Nevídaná kontroverzia pri odskoku loptičky. Je to chyba rozhodcu, nie moja, vraví Rune

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nevídaná kontroverzia pri odskoku loptičky. Je to chyba rozhodcu, nie moja, vraví Rune
Holger Rune v akcii počas osemfinále.
Holger Rune v akcii počas osemfinále.Reuters
Bola to chyba rozhodcu, že počas tretieho setu osemfinále French Open neodpískal dvojitý odskok loptičky, nie moja. Po postupe do štvrťfinále to povedal šiesty nasadený Holger Rune (20), ktorý sa dostal medzi osmičku najlepších po výhre nad Argentínčanom Franciscom Cerúndolom (24).

Moment nezachytil

Rune, ktorý vyhral zápas v piatich setoch, viedol v treťom sete 2:1 a 40:40, keď sa zjavne nedostal k loptičke včas. Druhý odskok však stojaci rozhodca Kader Nouni nezachytil napriek tomu, že bol jasne viditeľný. Dán nič nepovedal a Cerúndolo bol na rozhodnutie nahnevaný.

"Keď som udieral loptičku, nevedel som o tom, len som si k nej bežal. Samozrejme, keď som to videl po ďalšom bode v televízii, už som si všimol, že dvakrát skočila."

"Bod sa však už zapísal a rozhodca oznámil skóre. Bolo mi Cerúndola ľúto. Potom sa mi ho podarilo zlomiť, podržal som si servis. Následne, keď ma brejkol, to bolo opäť tesné," vysvetľoval Rune.

Raz so mnou, inokedy proti mne

Rozzúrený Cerúndolo, ktorý rozhodcovi povedal, že sa postará o to, aby dostal pokutu, napokon set prehral. Vo štvrtom síce zabojoval a vyhral ho, ale Rune mu víťazstvom vyfúkol štvrťfinálovú miestenku.

"Niektorí rozhodcovia robia chyby. Niektoré sú v môj prospech, iné proti mne. Taký je život," dodala šestka pavúka.

Rune - Cerúndolo 7:6 (3), 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (7)

Rozhodca si to musí overiť

Argentínčan to na druhej strane označil za obrovskú chybu rozhodcu.

"Bola to obrovská chyba a neuveriteľné. Rozhodca to musí skontrolovať ešte raz. Je ťažké takto darovať bod. Bol to náročný moment. On (Rune) nebol dostatočne dobrý, aby to zvrátil, ale chápem to pri tom napätí," zamýšľal sa Cerúndolo.

"Musia niečo urobiť s kamerami, pretože takúto chybu nemôžete urobiť. Určite by som si prial, aby bod (Rune) vrátil... Ak si to všimol, je to preňho zlé. Ak to nevidel a zistil to až potom, tak to chápem."

Vypadávajúci tenista podotkol, že to nemalo obrovský vplyv na jeho výkon po tom, ako sa prebojoval k zisku štvrtého setu. "Nedovolil som, aby to ovplyvnilo moju hru a situáciu," uzavrel Cerúndolo.

Rune sa v repríze minuloročného štvrťfinále stretne s Casperom Ruudom z Nórska.