Svetová jednotka žiari v Paríži sebavedomím i formou: Som kompletný hráč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Svetová jednotka žiari v Paríži sebavedomím i formou: Som kompletný hráč
Alcaraz prešiel cez Kanaďana Shapovalova.
Alcaraz prešiel cez Kanaďana Shapovalova.Reuters
Carlos Alcaraz (20) po tom, ako si v piatok zabezpečil miesto vo štvrtom kole French Open, sebavedomo zhodnotil svoje prvé grandslamové pôsobenie v pozícii nasadenej jednotky a povedal, že je kompletný hráč.

Alcaraz prešiel cez Kanaďana Denisa Shapovalova po setoch 6:1, 6:4 a 6:2, čím si pripravil zápas štvrtého kola proti Talianovi Lorenzovi Musettimu.

"Som kompletný hráč," povedal Alcaraz na tlačovej konferencii a pokračoval: "Povedal by som, že moja silnejšia stránka na kurte je tlačiť na pílu. Zakaždým posúvam súpera na hranicu jeho možností."

Španielsky mladík sa vlani stal najmladšou svetovou jednotkou, keď mal 19 rokov. Zároveň je najmladším najvyššie nasadeným hráčom v Paríži od čias Bjorna Borga v roku 1976. "Som nad vecou, v každom geme hrám skvele a nestrácam koncentráciu," poznamenal.

Rodák z El Palmar už jeden grandslamový titul má, keď vlani vyhral US Open a je favoritom aj na zdvihnutie trofeje z parížskej antuky. Vyjadril sa, že jeho predchádzajúce French Open v roku 2022, keď prehral v štvrťfinále, ako aj jeho ťaženie za titulom na US Open, sa začali horšie ako tohtoročné podujatie Roland Garros.

"Na US Open som sa v prvom týždni viac trápil. Začiatok priniesol niekoľko naozaj ťažkých zápasov. Bolo to pre mňa veľmi náročné," zaspomínal si.