Výrazný nárast počtu účastníkov MS, v roku 2026 budú hostiteľmi tri krajiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výrazný nárast počtu účastníkov MS, v roku 2026 budú hostiteľmi tri krajiny
Kanadu čaká premiéra.
Kanadu čaká premiéra. Profimedia
Šampionát v Katare sa ešte len začína, no za oceánom sa už objavujú detaily o nasledujúcich majstrovstvách sveta, ktoré budú hostiť mestá z USA, Kanady a Mexika.

Spojené štáty americké budú pripravovať štadióny v Seattli, San Franciscu, Los Angeles, Kansas City, Dallase, Atlante, Houstone, Bostone, Philadelphii, Miami a New Yorku/New Jersey. Mexičania prichystajú podmienky v Mexico City, Guadalajare a Monterrey a Kanada vo Vancouveri a Toronte.

KEDY SA USKUTOČNIA MS VO FUTBALE 2026?

FIFA ešte neoznámila presné termíny konania turnaja, no majstrovstvá sveta sa v roku 2026 vrátia do svojho pravidelného termínu v júni a júli. Tohtoročný šampionát sa odohrá v novembri a decembri pre letné poveternostné podmienky v Katare, kde teploty presahujú 40 stupňov Celzia.

KOĽKO TÍMOV SA ZÚČASTNÍ MS 2026?

Prvýkrát sa na turnaji predstaví 48 tímov, čo je viac ako 32 tímov, ktoré sa zúčastnia na tohtoročnom podujatí v Katare.

USPORIADALI HOSTITEĽSKÉ KRAJINY NEJAKÉ MS AJ V MINULOSTI?

Mexiko bolo organizátorom majstrovstiev sveta už dvakrát, v rokoch 1970 a 1986 a stane sa prvou krajinou, ktorá bude turnaj hostiť trikrát. Spojené štáty americké majú skúsenosť z roku 1994, Kanada šampionát mužov ešte nikdy neorganizovala, ale v roku 2015 hostila ženský ročník.

KTORÉ ĎALŠIE KRAJINY SA UCHÁDZALI O USPORIADANIE MS 2026?

Ďalším kandidátom na usporiadanie majstrovstiev sveta v roku 2026 bolo Maroko. Kandidatúra troch krajín bola vybraná na základe hlasovania kongresu FIFA v roku 2018 po tom, čo získala 134 hlasov v pomere k 65 hlasom pre Maroko. Neúspešná kandidatúra Maroka bola jeho piatym neúspešným pokusom o získanie práv na usporiadanie majstrovstiev sveta vo futbale.