Anglicko nového trénera hľadať nebude, Southgate povedie reprezentáciu aj naďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Anglicko nového trénera hľadať nebude, Southgate povedie reprezentáciu aj naďalej
Southgatea uvidíme na lavičke Albionu aj na ME 2024.
Southgatea uvidíme na lavičke Albionu aj na ME 2024.Profimedia
Tréner Gareth Southgate (52) zotrvá podľa britských médií na lavičke anglickej futbalovej reprezentácie aj po MS v Katare. Jeho kontrakt má platnosť až do roku 2024.

Budúcnosť kouča bola po štvrťfinálovej prehre s Francúzskom nejasná. Southgate, ktorý sa ujal kormidla národného tímu v roku 2016, čelil pred tohtoročným svetovým šampionátom kritike, predovšetkým pre nevýrazné výkony. Anglické mužstvo si však počas MS vyslúžilo pochvalu za celkové pôsobenie v Katare.

"Potreboval som určitý čas na správne rozhodnutie. Umiestnenie na svetovom šampionáte v tom nehralo veľkú rolu. Turnaj bol emočne naozaj náročný. Predovšetkým chcem urobiť správne rozhodnutie pre tím a pre krajinu," vyhlásil lodivod.

"Sme skutočne šťastní, že Gareth Southgate bude vo svojej funkcii pokračovať a povedie anglické mužstvo aj na EURO 2024," stojí vo vyhlásení FA.

Výkonný riaditeľ FA Mark Bullingham vyjadril podporu a pochvalu na adresu reprezentačného trénera: "Gareth a rovnako jeho asistent Steve Holland mužstvo skvelo pripravili. Hráči chceli naozaj získať trofej majstrov sveta, no nie vždy sa to podarí. Sme nesmierne hrdí na Garetha, trénerov i hráčov a oceňujeme všetku ich tvrdú prácu, ktorú vynaložili."