Kontroverzný futbalista vstúpi do klietky. Martin Fenin je novou posilou Oktagonu MMA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kontroverzný futbalista vstúpi do klietky. Martin Fenin je novou posilou Oktagonu MMA
Fenin oznámil na turnaji v Nemecku vstup do sveta bojových športov.
Fenin oznámil na turnaji v Nemecku vstup do sveta bojových športov.Oktagon MMA
K expanzii organizácie Oktagon MMA v Nemecku má prispieť aj bývalý futbalista Martin Fenin (35), ktorý sa stal tvárou nového projektu. Muž, ktorý v minulosti pútal pozornosť skôr škandálmi než strelenými gólmi, absolvuje počas desiatich mesiacov intenzívnu prípravu na svoj prvý MMA zápas v kariére.

Keď sa v roku 2007 stal v Českej republike futbalovým talentom roka, bola mu predpovedaná veľká budúcnosť. Fenin sa na MS do 20 rokov zaradil k žiarivým talentom ako Ángel Di María, Edinson Cavani či Luis Suárez. Jeho kariéra však pomerne rýchlo nabrala zostupnú tendenciu a futbalista sa často ocital na titulných stranách novín kvôli rôznym škandálom.

Českého útočníka si môžete pamätať z pôsobenia v bundesligovom Frankfurte, kde vo svojom debutovom zápase zostrelil ako dvadsaťročný hetrikom berlínsku Herthu a svet mu ležal pri nohách. Tesne pred presunom do Nemecka dokonca odmietol slávny Juventus, keďže mal pocit, že by v hviezdami nabitom klube nedostával príliš veľa šancí.

Očakávania verejnosti si na Feninovi začali vyberať svoju daň a futbalista bojoval s depresiami, ktoré sa snažil ultmiť drogami a alkoholom. Autonehoda, bitky, vypadnutie z okna pod vplyvom omamných látok, škandály sa len tak kopili. Pred štyrmi rokmi sa objavil v podguráženom stave v televíznom štúdiu.

Rozhodnutie Oktagonu spolupracovať s Feninom vyvolalo v MMA kruhoch pomerne negatívne reakcie. Faktom ostáva, že ide o ťah, ktorý bude mať svojich divákov. Podľa Fenina prišiel s nápadol spolupráce promotér Ondřej Novotný.

"Keď Oktagon prvýkrát uskutočnil turnaj vo Frankfurte, Ondro ma poprosil, či by sme sa mohli stretnúť, aby som im pomohol s kontaktmi. Nečakal som, že to na mňa vybalia. Najskôr som ponuku odmietol, ale boli neodbytní, navyše ma presvedčila manželka. Ak bol človek niekedy vrcholovým športovcom, adrenalín mu po konci kariéry chýba. Pomôžeme si navzájom a ja získam späť do života svoj režim."

Promotéri museli samozrejme reagovať aj na otázku, či sa spolupráce neobávajú. Fenin má totiž povesť neriadenej strely.

"Nie, strach nemáme. Martin má síce určité rysy, ale srdcom je to športovec. Presne to hľadal a my sme mu to ponúkli. Aj keď to zvonku vyzerá trochu riskantne, je motivovaný presvedčiť okolie o opaku. Ako zaznelo v spote, neverí mu ani jeho žena. Som zvedavý, ako to dopadne," vyjadril sa pre MMAShorties Pavol Neruda.