Tretí rok po sebe v semifinále. Zvereva čaká boj o druhé grandslamové finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tretí rok po sebe v semifinále. Zvereva čaká boj o druhé grandslamové finále
Alexander Zverev si vo štvrťfinále French Open poradil s Argentínčanom Etcheverrym.
Alexander Zverev si vo štvrťfinále French Open poradil s Argentínčanom Etcheverrym.Profimedia
Alexander Zverev (26) zdolal v Paríži Argentínčana Tomasa Martína Etcheverryho (23) 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 a tretí rok po sebe postúpil do semifinále French Open. O druhé grandslamové finále si nemecký finalista US Open 2020 zahrá s Casperom Ruudom (24) alebo Holgerom Runom (20).

Zverev - Etcheverry 6:4, 3:6, 6:3, 6:4

"Hrá neskutočný tenis, veľmi mi pripomína Del Potra. Výborne využíva svoj forhend. Je mladý a ak bude takto hrať aj naďalej, bude vyhrávať veľké turnaje a možno sa dostane aj do top 10," pochválil Zverev svojho súpera.

Nemecký tenista hral na dvorci Philippa Chatriera štvrtý raz v rade, ale kým predchádzajúce tri kolá odohral v nočnom programe, dnes hral popoludní a stihol dohrať za denného svetla.

"Denné podmienky mi vyhovujú viac. Loptička je rýchlejšia a viac sa odráža. Mám rád tenis na antuke, najmä na tej rýchlejšej. A presne taký bol aj dnešný deň. Je mi však jedno, či hrám cez deň, alebo v noci. Som v semifinále French Open a o tom to celé je," usmial sa Zverev.

Dvadsaťšesťročný Nemec postúpil do semifinále grandslamového turnaja šiesty raz v kariére, ale ďalej sa dostal len na US Open 2020. Vtedy v New Yorku prehral v piatich setoch s Dominicom Thiemom.

"Mám za sebou najťažší rok v živote. Tenis milujem celým srdcom, ale pred rokom sa všetko pokazilo. Teraz som šťastný, že som späť, že som sa vrátil v takejto forme a že som sa opäť dostal tak ďaleko," dodal Zverev, ktorý minuloročné semifinále vzdal pre vážne zranenie členka a sezóna sa pre neho predčasne skončila.

Prečítajte si ďalšie tenisové správy v našom trackeri