Rodičov zobrala na Grand Slam prvýkrát. Schmiedlovej pomáha, že hrá bez očakávaní

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rodičov zobrala na Grand Slam prvýkrát. Schmiedlovej pomáha, že hrá bez očakávaní
Schiedlová v akcii proti Alione Bolsovovej.
Schiedlová v akcii proti Alione Bolsovovej.TASR
Vďaka Anne Karolíne Schmiedlovej (28) bude mať Slovensko zastúpenie aj v treťom kole ženskej dvojhry na grandslamovom French Open. Rodáčka z Košíc sa myšlienkami vrátila k štvrtkovému triumfu v druhom kole, aby sa vzápätí pomaly sústredila na sobotňajšie vystúpenie.

Pred rodičmi stopercentná

V prípade výhry môže Schmiedlová vylepšiť svoj rekord na grandslamových turnajoch. Jej doterajším maximom je práve tretie kolo, na Roland Garros v ňom bola predtým dvakrát. O svoje pocity po postupe cez Španielku Alionu Bolsovovú 6:3, 6:4 sa podelila so Slovenským tenisovým zväzom.

"Veľmi sa teším a vážim si, že som sa prebojovala do tretieho kola na Roland Garros. Prvý raz som zobrala na grandslamový turnaj mojich rodičov. O to viac som rada, že to môžu prežívať so mnou a že som hrala dobre," povedala po dueli druhého kola spokojná 28-ročná tenistka.

"Zápas bol veľmi ťažký najmä fyzicky. Hrali sme dlhé výmeny, bol to boj. Nerobila som veľa chýb a aj v dlhých výmenách som dokázala bodovať. Hrala som síce od základnej čiary, ale odvážne. Pred zápasom som si pozrela aj videá z Bolsovovej zápasov, s trénerom sme sa na ňu pripravovali. Prekvapila ma, ako sa dobre bránila v dlhých výmenách a veľa lôpt mi vrátila späť," analyzovala súboj.

Bez tlaku a očakávaní

"Nie je ľahké ísť hrať s niekým, s kým som už dvakrát prehrala. Nemala som veľké očakávania, išla som do toho s rešpektom. V prvom kole som zdolala favoritku, ale v tenise to tak často chodí, že príde určité uspokojenie a v ďalšom kole hráč prehrá aj s rebríčkovo slabším súperom. Veľmi som chcela vyhrať a túžila som sa dostať do tretieho kola. Som šťastná, že mi to vyšlo," pokračovala hráčka Národného tenisového centra.

"Bolo by skvelé, keby sa mi podarilo dostať sa aj ďalej, ale chcem si toto víťazstvo užiť," doplnila s úsmevom stá tenistka v rebríčku WTA.

Schmiedlovej môže pomáhať aj fakt, že na Roland Garros nemá čo stratiť. Uzatvára úvodnú stovku rankingu, pričom už teraz sa dostala medzi 32 najlepších tenistiek turnaja. Oproti minulému roku si polepší minimálne o jedno kolo - na konci mája 2022 ju z turnaja domov poslala Danka Koviničová z Čiernej Hory.

Schmiedlová môže hrať v Paríži bez tlaku.
Schmiedlová môže hrať v Paríži bez tlaku.Profimedia

Bude z toho osemfinále?

V ďalšom kole si zmeria sily s americkou kvalifikantkou Kaylou Dayovou, ktorá vyradila v druhom kole dvadsiatu nasadenú krajanku Madison Keysovú. Súboj nebude mať jasnú favoritku - Dayová je v rebríčku na 138. priečke.

"Nadchádzajúcu súperku trošku poznám, ale nikdy sme spolu nehrali. Dlhšie som ju teraz nevidela hrať ani na turnaji. S trénerom sme pozerali dnešný zápas, bude to zasa úplne odlišný duel. Je nepríjemná ľaváčka, určite to bude proti nej ťažké. Dám do toho všetko. Mám zo zápasu rešpekt, ale ak by som hrala s Keysovou, bolo by to pre mňa zrejme ešte ťažšie," uzavrela zverenka trénera Ladislava Simona, ktorý ju doprevádza aj v Paríži.