Trojbodový Ružička s víťazným gólom, body získali aj Slafkovský a Černák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trojbodový Ružička s víťazným gólom, body získali aj Slafkovský a Černák
Slovenský útočník je vo výbornej fazóne.
Slovenský útočník je vo výbornej fazóne.Profimedia
Zo základnej časti zámorskej hokejovej ligy ubudla ďalšia značná porcia stretnutí. Do akcie naskočilo až sedem rodákov spod Tatier a slovenskú vlajku za oceánom najlepšie reprezentoval Adam Ružička, no štatistiky si vylepšili aj Slafkovský s Černákom.

Minnesota Wild - Anaheim Ducks 5:4 pp

V zostave hostí, ktorí nezažívajú závidenia hodnú sezónu, nastúpil na ľavom krídle tretej útočnej formácie Pavol Regenda. Odohral takmer 10 minút a pripísal si jeden plusový bod. Jeho káder ale zaznamenal piatu prehru v rade a celkovo už devätnástu v aktuálnom ročníku.

Boston Bruins - Colorado Avalanche 5:1

Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights 1:4

Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 5:3

Na klzisko Edmontonu vykorčuľoval aj útočník Juraj Slafkovský, odkrútil si viac ako 14 minút a štatistiky si obohatil jednou asistenciou, ktorú získal pri treťom góle svojho mužstva. Duel však zobrali do svojich rúk známe firmy - McDavid a Draisaitl.

Každý z dvojice najproduktívnejších hráčov celej NHL získal po štyri body, celkovo sa im to v rovnakom súboji podarilo už po deviaty raz. Kanadský hokejista sa dvakrát presadil a pridal aj dve gólové prihrávky, Nemec odchádzal zo stretnutia s bilanciou 1+3.

Ottawa Senators - San Jose Sharks 5:2

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 2:3

Ako súčasť prvého útoku celku z New Jersey nastúpil do merania síl s Flyers slovenský hokejista Tomáš Tatar. Na ľade strávil bezmála 17 minút, kolónku individuálnych zápisov si ale nevylepšil.

Pre Devils, ktorí kraľujú Východnej konferencii, to bola už dvadsiata výhra v sezóne. Tento výsledok sa zapíše aj ako jedenáste víťazstvo na ľade súpera po sebe, čo je druhá najdlhšia séria histórie NHL.

Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 6:2

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 4:3 pp

Domáci káder sa na východe snaží držať krok s najvyššími poschodiami tabuľky, tentoraz k tomu svojou treťou sezónnou asistenciou prispel Erik Černák. Kanadský bod si zapisoval pri prvom góle Tampy. Duel dospel až do predĺženia, v ktorom sa po 33 sekundách stal hrdinom Alexander Killorn.

New York Rangers - Chicago Blackhawks 2:5

Bránku Rangers hájil slovenský gólman Jaroslav Halák, ktorý však nenadviazal sa svoje nedávne vystúpenie. Na ligové predstavenie bude v lepšom spomínať hokejista hostí Patrick Kane, ktorý zo súboja odišiel s bilanciou 1+2 a svoje bohaté konto si navýšil o kanadský bod s poradovým číslom 1200.

Seattle Kraken - Florida Panthers 1:5

Calgary Flames - Washington Capitals 5:2

Hostitelia zápasu zaknihovali jedenásty víťazný zápis v ročníku a leví podiel má na tom vo forme hrajúci Adam Ružička. Dvadsaťtriročný Slovák sa podieľal na troch z piatich presných zásahov Flames - prvé dva pripravoval asistenciou a tretí strelil.

Pred záverečným klaksónom sa napokon jeho gólová rana ukázala ako rozhodujúca a víťazná. Vo farbách Capitals už tradične nastúpil Martin Fehérváry, no odohral iba niečo vyše deviatich minút.

Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 3:2 pp

Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes 2:4

Zmienky