Futbalové prestupy LIVE: Lukaku sa dohodol s Rímom, Bonucci do Bundesligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy LIVE: Lukaku sa dohodol s Rímom, Bonucci do Bundesligy

Aktualizované
Romelu Lukaku bude strieľať góly za Rím.
Romelu Lukaku bude strieľať góly za Rím.@OfficialASRoma
Prestupové okno má v najväčších európskych ligách pred sebou posledné dni, verejnosť čaká na niekoľko záverečných veľkých prestupov. V našom pravidelne aktualizovanom prehľade nájdete prehľad všetkých letných transferov či špekulácií.

Predošlú časť futbalových prestupov nájdete v tomto článku.

31. AUGUST

PODPIS - Slovenský futbalista Alex Iván prestúpil do českého klubu MFK Karviná. Dvadsaťšesťročný krídelník si tak prvýkrát v kariére zahrá najvyššiu českú súťaž. Ostatné obdobie strávil v trnavskom Spartaku, kde sa výrazne presadiť nedokázal.

ŠPEKULÁCIA - Leonardo Bonucci odcestuje vo štvrtok večer z Turína do Berlína. Skúsený obranca odchádza z Juventusu do Unionu a v piatok absolvuje v Nemecku lekársku prehliadku.

HOSŤOVANIE - Do konca aktuálneho ročníka bude pri Žitave hosťovať najlepší strelec klubu zo sezóny 2020/21. Filip Balaj v drese Zlatých Moraviec nastrieľal 16 gólov v 28 zápasoch a klub takmer dotiahol do predkola Európskej konferenčnej ligy. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Brighton sa dohodol na podpise zmluvy s 20-ročným krídelníkom Barcelony Ansu Fatim. Podľa The Athletic by mal Fati po dohode o osobných podmienkach odcestovať vo štvrtok do Anglicka na lekársku prehliadku. Pôjde o zmluvu o výpožičke, ktorá nebude zahŕňať opciu na trvalý prestup. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE Romelu Lukaku absolvoval prvý tréning s novými spoluhráčmi z AS Rím. Belgický útočník prichádza na hosťovanie z Chelsea. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Udinese predalo útočníka Beta do Evertonu a jeho náhradou by mal byť Keinan Davis. Ten prichádza z Aston Villy a počas stredy sa podrobí lekárskej prehliadke.

ŠPEKULÁCIA - Útočník Andy Carroll by si mohol prvýkrát vyskúšať angažmán mimo Británie, rysuje sa jeho prestup do celku Amiens pôsobiaceho v druhej francúzskej lige. Tridsaťštyriročný niekdajší anglický reprezentant na sever Francúzska už údajne odcestoval na lekársku prehliadku. Naposledy obliekal dres Readingu, kde mu beží posledný rok zmluvy.

ŠPEKULÁCIA – Al Shabab sa neustále snaží o dohodu s Yannickom Ferreirom Carrascom. Atlético nemá v úmysle prijať žiadnu neskorú ponuku - madridský klub požaduje rýchle riešenie, inak biznis padá. Belgičan už sa so saudskoarabským celkom dohodol na osobných podmienkach.

30. AUGUST

PRESTUP - Slovenský futbalový brankár Marek Rodák má v anglickom klube FC Fulham o jedného konkurenta naviac. Účastník Premier League angažoval Nemca Stevena Bendu, za ktorého zaplatil Swansea City jeden milión libier (približne 1,16 milióna eur).

Ako informovala agentúra AFP, Benda podpísal v stredu s "The Cottagers" trojročnú zmluvu, ktorá zahrňuje aj opciu na štvrtý rok. "Fulham je úžasný klub s bohatou históriou a tradíciou. Som veľmi šťastný, že sa môžem stať jeho súčasťou," vyhlásil 24-ročný gólman.

PRESTUP - Nemecký futbalista Mergim Berisha prestúpil z FC Augsburg do TSG 1899 Hoffenheim. Augsburg si pritom na začiatku leta uplatnil na dvadsaťpäťročného útočníka opciu na prestup po ročnom hosťovaní z Fenerbahce Istanbul. Berisha však ihneď deklaroval, že v tíme zostať nechce.

PRESTUP - Americký futbalový reprezentant Folarin Balogun prestúpil z Arsenalu do AS Monako, s ktorým sa dohodol na päťročnej zmluve. Dvadsaťdvaročný útočník zapôsobil v uplynulom ročníku na hosťovaní v drese Stade Reims, za ktorý nastrieľal 21 gólov v Ligue 1.

Podľa agentúry AFP zaplatili "kniežatá" za Baloguna 30 miliónov eur, no prestupová suma by sa mohla s bonusmi vyšplhať až na 40 miliónov. Vo štvrtok čaká bývalého anglického mládežníckeho reprezentanta prezentácia v novom pôsobisku, ešte pred ňou sa podrobí lekárskej prehliadke.

PRESTUP - Novou posilou futbalového MFK Zemplín Michalovce sa stal Nigérijčan Abdul Zubairu. Dvadsaťpäťročný stredopoliar prichádza k účastníkovi Niké ligy zo srbského FK Kolubara Lazarevac, s novým zamestnávateľom podpísal dvojročnú zmluvu.

Zubairu pritom neprestupuje do neznámeho prostredia. V najvyššej slovenskej súťaži obliekal v rozmedzí rokov 2017 - 2022 dres AS Trenčín, za ktorý odohral 128 ligových stretnutí. "Potrebovali sme posilniť našu ofenzívu, pretože sa v nej trápime. Zubairu je skúsený hráč a dlhé roky bol ťahúňom Trenčína. Po odchode Peňu a Kanua nám chýbal takýto tvorca hry s kvalitnou finálnou prihrávkou. Abdul sa chcel vrátiť na Slovensko a som rád, že sa rozhodol práve pre náš klub. Veríme, že sa čím skôr začlení do tímu a bude rozdielovým hráčom," uviedol pre oficiálny klubový web športový riaditeľ MFK Vladimír Rusnák.

HOSŤOVANIE - Belgický futbalový reprezentant Alexis Saelemaekers zamieril z AC Miláno na ročné hosťovanie do Bologne. Tá si následne môže na 24-ročného krídelníka uplatniť opciu na trvalý prestup.

PREDĹŽENIE ZMLUVY Cagliari oceňuje služby Oberta, Slováka si poistilo novou zmluvou.

ŠPEKULÁCIASergio Ramos je po konci v PSG údajne blízko podpisu zmluvy s Galatasarayom. Podľa denníka Marca je tento variant momentálne najvyššou prioritou tridsaťsedemročnej španielskej legendy. Skutočnosť, že istanbulský celok bude hrať Ligu majstrov, kam sa kvalifikoval po vyradení nórskeho Molde, dáva vedeniu výhodu nad ďalšími tímami zo Saudskej Arábie, MLS aj Európy.

PRESTUP - Ružomberok má posilu z českej ligy, mužstvo posilní Gabriel.

PRESTUP – Francúzske Méty definitívne prišli o svoju oporu. Gruzínsky reprezentant Georges Mikautadze podpísal kontrakt s Ajaxom do roku 2028. Ako uviedol holandský klub v oficiálnom vyhlásení na svojom webe, čiastka je 16 miliónov eur, každopádne sa môže ešte navýšiť na 19 miliónov v prípade naplnenia podmienok ohľadom bonusov.

ŠPEKULÁCIA – Hviezdička Barcelony na hosťovanie? Tottenham sa údajne intenzívne snaží požičať si Ansuho Fatiho. "Spurs" sú zároveň v kontakte s Brennanom Johnsonom z Nottinghamu Forrest. V prípade Fatiho je na ťahu katalánsky veľkoklub, ktorý chce od anglického celku plné krytie platu. "Blaugranas" sú odchodu svojho krídla naklonení, pretože potrebujú uvoľniť prostriedky pre príchod Joãa Félixa, ktorého transfer komplikujú FFP. Fati je údajne aj v hľadáčiku Chelsea.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený tridsaťšesťročný Hugo Lloris bol nedávno v kontakte s Laziom, prestup bol skoro na spadnutie, nakoniec si ho však francúzsky brankár rozmyslel. Napriek tomu sa vo finále jeho odchod do Ríma vlastne konať môže, akurát že k radom konkurenčného AS. Podľa talianskeho denníka la Repubblica o jeho angažovaní "Giallorossi" vážne uvažujú a už prebehli prvé diskusie medzi zainteresovanými stranami. José Mourinho by zrejme nebol vôbec proti tomuto transferu, s Llorisom totiž spolupracoval v čase, keď ešte trénoval v Tottenhame.

PRESTUP - Lobotka má v strede poľa nového spoluhráča. Neapol angažoval Dána z Frankfurtu.

ŠPEKULÁCIA - Ešte pred štartom európskych pohárov príde Arsenal dosť možno o zálohu na pozícii stopéra. O Roba Holdinga prejavuje veľký záujem španielska Malorka, ktorá sa na stredného obrancu intenzívne vypytuje. Záujem o služby skúseného hráča má tiež Luton Town.

ŠPEKULÁCIA - Barcelona je v najbližších 48 hodinách pripravená začať operáciu s názvom João Félix. Vedenie katalánskeho klubu sa pokúsi nájsť riešenie, ako Portugalčanapriviesť a neporušiť pravidlá FFP. Ofenzívny univerzál, ktorý naposledy z Atlética hosťoval v Chelsea, túži po drese "Blaugranas" – odmietol niekoľko ponúk zo Saudskej Arábie.

PRESTUP – Až vlani sa Carlos Baleba napevno usadil do áčkového výberu Lille. Postupne začal zbierať herné minúty častejšie a častejšie, celkovo odohral v drese LOSC na ligovej scéne 19 stretnutí, z toho 5 v základnej zostave. Jeho rastúce výkony si všimol Brighton a nebál sa na stôl položiť 27 miliónov eur. Devätnásťročný rodák z Kamerunu podpísal zmluvu do roku 2028.

29. AUGUST

ŠPEKULÁCIA - Francúzsky futbalový reprezentant Benjamin Pavard by mal v najbližších dňoch prestúpiť z Bayernu Mníchov do Interu Miláno. Podľa televízie Sky Sports i renomovaného novinára Fabrizia Romana dostal dvadsaťsedemročný obranca od Bavorov povolenie na prestup. Majster sveta z roku 2018 by mal ešte v utorok odletieť do Talianska a v stredu absolvovať lekársku prehliadku. Prestupová čiastka by mala byť približne 30 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský futbalista Martin Koscelník by mohol v závere prestupového obdobia odísť z Rapidu Viedeň do holandského druholigového tímu NAC Breda. Informoval o tom portál skysportaustria.at. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Srbský futbalista Boris Krstič odchádza z MŠK Žilina na hosťovanie do konca sezóny s následnou opciou na trvalý prestup do Spartaka Subotica. Informoval o tom klubový web lídra Niké ligy. Čítajte viac.

PRESTUP - Portugalský futbalista Beto prestúpil z Udinese do Evertonu za 25 miliónov eur. S anglickým klubom podpísal štvorročný kontrakt. Dvadsaťpäťročný útočník prišiel do Udinese v roku 2021 z portugalského Portimonense. V Serie A odohral 62 zápasov, v ktorých strelil 21 gólov.

PRESTUP - Grécky futbalový útočník Anastasios Douvikas prestúpil z Utrechtu do Celty Vigo. S účastníkom La Ligy podpísal päťročný kontrakt, výska odstupného predstavuje 11 miliónov eur. Informoval o tom španielsky denník Marca.

PRESTUP - Anglický futbalový klub Fulham v utorok angažoval obrancu Timothyho Castagneho z Leicesteru City. Za 27-ročného Belgičana zaplatil 13 miliónov eur. Castagne podpísal zmluvu do roku 2027 s opciou na ďalšiu sezónu. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Kolumbijský reprezentant Davinson Sánchez sa ocitol v hľadáčiku Stade Rennes. Francúzsky klub ponúkol Tottenhamu Hotspur za 27-ročného obrancu odstupné deväť miliónov eur. Sánchez má s londýnskym klubom ešte rok platný kontrakt.

Vedenie Spurs by podľa portálu lequipe.fr bolo ochotné uvoľniť Sáncheza za odstupné vo výške 10-15 miliónov eur. Kolumbijčan pôsobí v Tottenhame šesť rokov, v jeho drese si pripísal 143 štartov v Premier League. Za národný tím odohral 54 zápasov s jedným presným zásahom.

Davinson Sánchez postupne stratil miesto v zostave Tottenhamu.
Davinson Sánchez postupne stratil miesto v zostave Tottenhamu.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Belgičan Romelu Lukaku napokon odíde z Chelsea na ročné hosťovanie do AS Rím. Informovali o tom viaceré anglické médiá. Hráč sa od nedele nachádza v talianskej metropole, pričom medzitým prišlo k dohode oboch klubov ohľadom výšky odstupného. 

Rimania súhlasili, že za Lukakua zaplatia Chelsea čiastku vo výške 9,2 milióna eur. Po absolvovaní lekárskej prehliadky tak nebude nič brániť tomu, aby si Lukaku obliekal dres AS Rím a tretíkrát v kariére sa jeho cesty skrížili s trénerom Josém Mourinhom.

ŠPEKULÁCIA - Eintratch Frankfurt odmietol ponuku PSG za Randala Kolo Muaniho. Parížania nechali na stole 80 miliónov eur a ďalších 15 miliónov eur v bonusoch. Nemci čakajú na lepšiu ponuku.

Zostane Kolo Muani v Bundeslige, alebo sa bude sťahovať inam?
Zostane Kolo Muani v Bundeslige, alebo sa bude sťahovať inam?Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Alexis Saelemaekers je ďalším belgickým hráčom na odchode z AC Miláno. Stredopoliar sa pripojí k Bologni, pričom všetky strany sa dohodli na hosťovanie s opciou na kúpu za deväť miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - João Cancelo už údajne odišiel do Barcelony, ktorá ho získa z Manchestru City. Podľa najnovších správ sú kluby dohodnuté, pričom portugalský obranca by mal prísť do Katalánska na hosťovanie s opciou.

Cancelo odohral posledný zápas za City ešte v príprave 30. júla proti Atléticu Madrid.
Cancelo odohral posledný zápas za City ešte v príprave 30. júla proti Atléticu Madrid.Flashscore

28. AUGUST

PRESTUP - Slovenský brankár Dominik Holec posilnil tím MFK Karviná. K nováčikovi najvyššej českej súťaže zamieril ako voľný hráč po konci angažmánu v poľskom Lechu Poznaň. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - PSG rieši nielen prestup Randala Kola Muaniho, ale chystá sa zaútočiť aj na 20-ročného belgického krídelníka Johana Bakayoka. Hráč, ktorý je mimochodom v hľadáčiku Neapola, Burnley a Evertonu a ktorého PSV Eindhoven vo všeobecnosti nechce pustiť, bude údajne na predaj len za cenu 30 až 35 miliónov eur. Francúzska strana mieni položiť na stôl 25 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Nottingham Forest poslal prvú ponuku za 29-ročného brankára Odysseasa Vlachodimosa. Benfice však deväť miliónov eur nestačí a za Gréka požaduje viac.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Fabrizia Romana sa blíži prestup Jespera Lindströma z Eintrachtu Frankfurt do Neapola. Ak 23-ročný stredopoliar v utorok prejde lekárskou prehliadkou, mal by v Taliansku podpísať päťročný kontrakt. Nemecký klub za neho potom dostane 25 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - West Ham ešte neskončil s míňaním peňazí, ktoré zarobil predajom Declana Ricea. Podľa Sky Sports technický riaditeľ "kladivárov" Tim Steidten odletel do Brazílie rokovať o prestupe útočníka Corinthiansu Yuriho Alberta. Dvadsaťdvaročný útočník už má na konte štart za brazílsku reprezentáciu.

ŠPEKULÁCIA - Fortunu Düsseldorf z 2. Bundesligy pravdepodobne čoskoro opustí japonský reprezentant Ao Tanaka, ktorý má smerovať do Anglicka. O stredopoliara sa zaujíma druholigový Leeds United.

Tanaka je defenzívnejším stredopoliarom. V Nemecku pôsobí od sezóny 21/22.
Tanaka je defenzívnejším stredopoliarom. V Nemecku pôsobí od sezóny 21/22.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Randal Kolo Muani z Eintrachtu Frankfurt je stále prioritou Paríža Saint-Germain, ktorý mal zvýšiť svoju ponuku na 70 miliónov eur a pridať ďalšieho útočníka Huga Ekitika. Bundesligový klub požaduje za francúzskeho reprezentanta 100 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Luiz Felipe opustí Real Betis ešte pred uzavretím prestupového trhu a zamieri do Saudskej Arábie. Taliansky obranca údajne prestúpi do Al-Nassr.

ŠPEKULÁCIA - Bayern Mníchov má údajne záujem o 26-ročného stredopoliara Manchestru United Scotta McTominaya. Na trase Mníchov - Manchester by mohlo dôjsť aj k hráčskej výmene. 21-ročný Holanďan Ryan Gravenberch by mal zamieriť na sever Anglicka.

S McTominayom sa v Manchestri United do základnej jedenástky nepočíta.
S McTominayom sa v Manchestri United do základnej jedenástky nepočíta.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Romelu Lukaku by mohol v blízkej budúcnosti zamieriť z Chelsea do AS Rím. Klub z talianskej metropoly údajne ponúkol za 30-ročného Belgičana päť miliónov eur na ročné hosťovanie.

HOSŤOVANIE - Škótsky obranca Kieran Tierney, ktorý doteraz nazbieral 124 súťažných zápasov za Arsenal, sa sťahuje na Pyrenejský polostrov. Jeho služby si do konca sezóny 2023/2024 zabezpečil Real Sociedad. Španielsky klub pokryje 26-ročnému hráčovi plat a zaplatí Gunners sumu za jeho hosťovanie, dohoda však neobsahuje opciu na kúpu.

ŠPEKULÁCIA - Vedenie Arsenalu nechce nič riskovať a zvažuje ponuku na Erica Garcíu. Obrancu Barcelony by Londýnčania chceli získať najmä z dôvodu nedávnych udalostí v tíme. Čítajte viac.

PRESTUP – West Ham United oznámil prestup Mohammeda Kudusa z Ajaxu. Dvadsaťtriročný stredopoliar podpísal zmluvu do roku 2028 s opciou. Čítajte viac.

27. AUGUST

ŠPEKULÁCIA - Manchester United sa spojil s Chelsea, aby sa spýtal na podmienky prípadného hosťovania Marca Cucurellu - zatiaľ bez ponuky aj konkrétnych rokovaní. United hľadajú ľavého beka, ale nie príliš drahého. Na ich zozname sú traja kandidáti. Doposiaľ nepadlo žiadne rozhodnutie. 

ŠPEKULÁCIA Hirving Lozano by sa po štyroch rokoch mohol vrátiť z Neapolu do PSV Eindhoven. "Partenopei" mali dostať ponuku vo výške 10 miliónov eur s bonusmi v hodnote polovice tejto sumy. 

PRESTUPNathan Tella prestúpil zo Southamptonu do Leverkusenu, ktorý podľa nepotvrdených správ zaplatí okolo 20 miliónov eur. Dvadsaťštyriročný krídelník sa Bayeru upísal do roku 2028.

PRESTUP - Carlos Baleba vymení LOSC Lille za Brighton, kde má nahradiť Moisésa Caiceda, ktorý prestúpil do Chelsea. Anglický klub za 19-ročného stredopoliara pošle 27 miliónov eur a ďalšie tri na možných bonusoch, čoskoro by mal doraziť na zdravotnú prehliadku.

PRESTUP - Vaclík bude opäť čeliť Messimu. Český brankár si zachytá v americkej MLS.

PRESTUP – Chelsea oznámila príchod Djordjeho Petroviča z New England Revolution. Dvadsaťtriročný brankár podpísal s londýnskym klubom zmluvu do roku 2030 s opciou na ďalšiu sezónu. 

HOSŤOVANIE - Kaio Jorge ani tento rok neprerazí v prvom tíme Juventusu, brazílsky útočník by mal odísť na hosťovanie do Udinese.

ŠPEKULÁCIA - Blízko prestupu do Manchestru United je údajne gólman tureckého Fenerbahce Altay Bayindir. Anglický klub by mal do Istanbulu poslať sedem miliónov eur. Pokiaľ sa prestup dotiahne do koncam, náhradný gólman United Dean Henderson by mal zamieriť do Crystal Palace.

ŠPEKULÁCIA – Problémy rieši marocký reprezentant Sofyan Amrabat, ktorý si čakaním na prípadný prestup z Fiorentiny evidentne poriadne zavaril. O jeho služby sa už niekoľko týždňov usiluje Manchester United, objavili sa aj správy o záujme Liverpoolu či Juventusu, ale situácia sa nijako nepohla dopredu. Taliansky celok už ťahanice nebavia, aj preto podľa informácií Fabrizia Romana dostane Amrabat zákaz trénovať s tímom do doby, než sa prípadný transfer vyrieši. 

PRESTUP - Český stopér Tomáš Kalas po piatich sezónach strávených v druholigovom anglickom tíme Bristol City mení angažmán. Ako novú posilu z voľného trhu hráčov ho získalo Schalke, ktoré sa bude pokúšať o návrat medzi bundesligovou elitu. Kontrakt s nemeckým celkom podpísal tridsaťročný rodák z Olomouca na dva roky.

PRESTUP – Olympique Marseille sa dohodol na trvalom prestupe Michaela Murilla z Anderlechtu. Dvadsaťsedemročný pravý obranca sa k francúzskemu tímu pripojí v najbližších hodinách, zrodila sa dohoda oboch strán aj osobných podmienok.

26. AUGUST

HOSŤOVANIE - Mourinho bude mať novú posilu, Lukaku mieri na hosťovanie do AS Rím.

PRESTUP - Očakávaný prestup Gabriho Veigy do saudskoarabského Al-Ahli sa stal oficiálnym. Hráč, ktorý mal pôvodne namierené zo Celty Vigo do Neapolu, nakoniec kývol na ponuku z Ázie, a to aj preto, že sa španielska a talianska strana nedokázali dohodnúť na podmienkach transferu. V novom pôsobisku zarobí stredopoliar 6-krát viac, ako by to bolo v Serii A. 

PRESTUP - Moutinho prekvapil výberom destinácie. Portu dal košom, bude hrať za Bragu.

PODPIS ZMLUVY - Ak milánsky Inter stratil jeden kúsok skladačky v útoku, prakticky ho veľmi skoro nahradil. Len niekoľko hodín po tom, čo bol Correa oficiálne predstavený ako nová tvár Marseille, sa na San Sire hlásil skúsený tridsaťštyriročný Alexis Sánchez. Aj on bol v podobnej pozícii ako Correa, v budúcich plánoch svojho zamestnávateľa nefiguroval. Francúzsky klub s ním už nepredĺžil zmluvu a stal sa voľným hráčom.

PRESTUP Folarin Balogun sa počas víkendu podrobí zdravotnej prehliadke v AS Monako. Kniežací celok kupuje útočníka z Arsenalu, kluby sú dohodnuté na odstupnom 45 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA – Brazílčan Philippe Coutinho, ktorý v dobách svojej najväčšej slávy hviezdil v Liverpoole či Barcelone, by sa mohol z Aston Villy sťahovať do Kataru. Al-Duhail sa so šikovným univerzálom dohodol na osobných podmienkach, ale finálnu zelenú ešte nedostal od klubu z Birminghamu.

HOSŤOVANIE - Sardar Azmoun oficiálne posilnil AS Rím. Taliani môžu iránskeho ofenzívneho univerzála získať z Leverkusenu na prestup, ak uplatnia opciu v hodnote 12 miliónov eur.

PRESTUP Beto je už dlhší čas v hľadáčiku Evertonu a podľa posledných správ je na spadnutie jeho prestup z Udinese. Taliansky klub mal odsúhlasiť ponuku, za brazílskeho útočníka dostane 30 miliónov eur.

PRESTUP - Inter ho posiela na hosťovanie. Correa mení destináciu a zahrá si Ligue 1.

PRESTUP – Nottingham Forest natrvalo opustil Mohamed Dräger, ktorý sa po 18-mesačnom hosťovaní v Luzerne opäť predstaví vo Švajčiarsku. Dvadsaťsedemročný tuniský obranca prestúpil do Bazileja, kde podpísal zmluvu do roku 2026.

ŠPEKULÁCIA - Bayern je dohodnutý s Interom na sťahovaní Benjamina Pavarda, francúzsky obranca však ešte do Serie A nezamieril, pretože jeho zamestnávateľ stále nenašiel náhradu do obrany. Mníchovská strana však robí všetko pre to, aby sa situácia pohla dopredu a údajne si vyhliadla v Chelsea Trevoha Chalobaha. Kouč Thomas Tuchel ho sám navrhol, spolupracoval s ním totiž už v čase, keď viedol "Blues". V Bayerne sú však vraj trochu skeptickí, či by prípadný transfer finančne zvládli. Hráč má v Londýne zmluvu až do roku 2028, takže by si to žiadalo vysokú sumu za prestup.

25. AUGUST

PODPIS ZMLUVYJoão Moutinho dá košom FC Porto a podpíše zmluvu s Bragou, ktorá o neho mala a má záujem. Skúsený stredopoliar po minulej sezóne opustil Wolverhampton a v Porte sa nedávno podrobil zdravotnej prehliadke, kontrakt ale nakoniec neuzavrel. Tréner Sérgio Conceição nebol spokojný s predajom stredopoliara Otávia a chcel po vedení garancie, že ďalší dôležitý hráč už neodíde, istotu mu zatiaľ nikto nedal.

PRESTUP - Novým brankárom Bayernu Mníchov sa nakoniec stane Daniel Peretz. Izraelský gólman príde z domovského Maccabi Tel-Aviv, tento klub už všetko potvrdil.

ŠPEKULÁCIA - Julian Draxler strávil minulú sezónu v Benfice formou ročného hosťovania, ale lisabonský klub nemal o jeho strvanie záujem, nemecký útočník sa tak vrátil k svojmu zamestnávateľovi PSG. Ten s jeho službami tiež nepočíta a žurnalista Fabrice Hawkins z RMC Sport naznačuje, že by hráčov koniec v Paríži mohol byť definitívny. O jeho angažovaní totiž uvažuje Crystal Palace a sám Draxler vraj aktuálne zvažuje, či do londýnskeho celku prestúpi.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Marc-André ter Stegen predĺžil kontrakt s FC Barcelona do júna 2028. Nová zmluva obsahuje prestupovú klauzulu vo výške 540,6 miliónov eur. "Máme pred sebou ďalších päť sezón. Moje rozhodnutie zostať je kombináciou mnohých faktorov. Mám rád mesto, rovnako aj klub a ľudia sa ku mne správajú s veľkým rešpektom. Cítim sa tu veľmi dobre," uviedol 31-ročný nemecký reprezentant, ktorý prišiel v máji 2014 z Borussie Mönchengladbach. Odvtedy absolvoval za Kataláncov 379 zápasov. 

ŠPEKULÁCIA - Feyenoord mal informovať vedenie Liverpoolu, že ak má záujem o služby Dávida Hancka, musí si pripraviť 40 miliónov eur. Klub má patriť k obdivovateľom slovenského obrancu, ktorý má za sebou prvú sezónu v holandskej Eredivisie.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Evening Standard sú Rimania z AS novými lídrami pretekov, pokiaľ ide o získanie večne skloňovaného útočníka Chelsea. Romelu Lukaku by mohol do Serie A zamieriť na hosťovanie.

ŠPEKULÁCIA - Fabrizio Romano hlási, že Kieran Tierney z Arsenalu ústne súhlasil s tým, že sa pripojí k Realu Sociedad na hosťovanie. Lekárska prehliadka bude naplánovaná po tom, čo si kluby vymenia všetky dokumenty. 

PRESTUP - Real, Barcelona či Neapol? Španielsky talent smeruje do Al-Ahli. Hanebné, vraví Kroos.

PRESTUP – Veľmi blízko k dohode je londýnsky Arsenal a Monako. Klub z kniežactva pravdepodobne získa amerického útočníka Folarina Baloguna za 45 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Posledný zápas za Dinamo Záhreb s najväčšou pravdepodobnosťou odohral krídelník Luka Ivanušec. Chorvát má mať namierené do Feyenoordu. Jeho transfer k úradujúcemu víťazovi Eredivisie by sa mal dokončiť v priebehu niekoľkých dní, čo napokon naznačil sám hráč, keď sa vo štvrtok v zápase play-off EL po vystriedaní dojemne lúčil s fanúšikmi, spoluhráčmi aj realizačným tímom.

HOSŤOVANIE – Iránsky útočník Sardar Azmoun sa v januári roku 2022 presťahoval z Ruska do kádra Leverkusenu, po zhruba roku a pol by sa už mal presúvať na inú adresu. Podľa informácií francúzskeho denníka L'Équipe totiž čoskoro podpíše zmluvu o hosťovaní s AS Rím, pričom taliansky celok by následne mal mať možnosť odkúpiť ho na základe opcie.

24. AUGUST

ŠPEKULÁCIA - Manchester City chce posilniť svoj stred poľa a vhodného kandidáta našiel vo Wolverhamptone Wanderers. Úradujúci anglický majster chce získať Matheusa Nunesa, za ktorého ponúka 50 miliónov eur bez bonusov.

HOSŤOVANIE S OPCIOU - Čech Ondrej Lingr po troch rokoch mení klub, ale nie klubové farby. Bývalý stredopoliar Slavie a Karvinej mieri do holandského Feyenoordu, kde sa stane spoluhráčom Slovákov Dávida Hancka a Lea Sauera. S úradujúcim majstrom si zahrá v skupinovej fáze Ligy majstrov.

PRESTUP - Dominik Livakovič vymení Dinamo Záhreb za Fenerbahce, ktoré sa dohodlo na príchode 28-ročného brankára. Chorvátsky reprezentant, ktorý sa so sumou 9 miliónov eur stane najdrahším brankárom v histórii Süper Lig, teraz odcestuje do Istanbulu na lekársku prehliadku a záverečné rokovania.

ŠPEKULÁCIA - Al-Ahli SFC sa dohodol so Celtou Vigo na prestupe Gabriho Veigu, ktorý súhlasil s odchodom do Saudskej Arábie. Dvadsaťjedenročný stredopoliar, ktorý mal pôvodne posilniť Neapol, smeruje na lekársku prehliadku.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Bernardo Silva podľa očakávania predĺžil zmluvu s Manchestrom City - portugalský reprezentant sa úradujúcemu šampiónovi Premier League zaviazal do roku 2026.

ŠPEKULÁCIA - West Ham veľmi intenzívne rokuje o príchode Mohameda Kudusa z Ajaxu. Ťažké rokovania s amsterdamským klubom, ktorý je zamestnávateľom ghanského ofenzívneho stredopoliara, sa vraj v každom prípade teraz uvoľnili. Podľa zdrojov športového portálu The Athletic sa totiž očakáva, že sa už nájde dohoda o podmienkach prestupu. Londýnsky klub by mal zaplatiť 41,5 milióna eur, ďalšie 3 milióny eur by mal holandský klub zinkasovať vo forme bonusov, ako aj ďalších 10 percent z prípadného ďalšieho predaja. Na osobnej úrovni je Kudus s "kladivármi" dohodnutý.

23. AUGUST

HOSŤOVANIE - Petar Stojanovič sa bude musieť v tejto sezóne uspokojiť s druhou talianskou ligou, obranca odišiel z Empoli do Sampdorie na hosťovanie.

ŠPEKULÁCIA - Bayern údajne čoskoro získa posilu medzi tri žrde. Nebude však kupovať známe meno, keďže si vyhliadol Daniela Peretza, ktorý doteraz pôsobil len v rodnom Izraeli. Dvadsaťtriročný brankár by mal s Maccabi Tel Aviv ešte vo štvrtok nastúpiť na zápas predkola Konferenčnej ligy proti Celje a po ňom sa transfer potvrdí. Podľa zdrojov francúzskeho športového denníka L'Équipe či talianskeho novinára Fabrizia Romana podpíše v Bavorsku päťročnú zmluvu, pričom prestup bude Mníchov stáť 5 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - West Ham zúfalo potrebuje strelca a manažér David Moyes si vyhliadol posilu v Seville, pričom v jeho hľadáčiku je marocký reprezentant Youssef En-Nesyri.

ŠPEKULÁCIA - Cameron Archer má možnosť odísť z Aston Villy do Sheffieldu United. Kluby sa dohodli na odstupnom, pričom útočník by mal stáť 18 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený 36-ročný obranca Leonardo Bonucci je údajne blízko k prestupu z Juventusu do radov Unionu Berlín. Novinár Fabiana della Valle z talianskeho športového denníka La Gazzetta dello Sport uvádza, že už prebehlo stretnutie medzi všetkými zainteresovanými stranami a diskusie sa uberajú pozitívnym smerom. Bonucciho láka najmä možnosť zahrať si v Lige majstrov, do ktorej nemecký klub vstúpi na jeseň. Bundesligista ponúka hráčovi plat 2 milióny eur za sezónu, zatiaľ čo doteraz taliansky stopér zarábal v Turíne 3,5 milióna.

PRESTUP - Mavropanosa čaká druhá londýnska misia, šancu mu dal West Ham.

ŠPEKULÁCIA - Brazílsky klub Fluminense FC odmietol ponuku Liverpoolu vo výške 30 miliónov eur za defenzívneho stredopoliara Andrého. Dvadsaťdvaročný Brazílčan patrí medzi kľúčových hráčov tímu a Fluminense si ho chce udržať minimálne do konca tohto kalendárneho roka.

O Andrého, ktorý má s brazílskym klubom kontrakt do decembra 2026, prejavilo záujem viacero európskych klubov. Fluminense už zamietlo aj ponuku Fulhamu v hodnote 20 miliónov eur, informovala ESPN. Liverpool nutne potrebuje vystužiť stred poľa, keďže v lete odišli z mužstva stredopoliari Jordan Henderson, Fabinho, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain i James Milner.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Fabrizia Romana sa Bayern dohodol s Danielom Peretzom, brankárom Maccabi Tel Aviv. Mníchovský klub zaplatí za 23-ročného Izraelčana 5 miliónov eur, v hre sú aj ďalšie bonusy. Peretz sa koncom týždňa podrobí lekárskej prehliadke, keďže vo štvrtok by mal ešte nastúpiť za Maccabi v play-off Európskej konferenčnej ligy.

PRESTUP - Aaron Ramsey je trinástou letnou posilou Burnley. Dvadsaťročný stredopoliar prišiel za 12 miliónov libier (14 miliónov eur) z Aston Villy s nováčikom Premier League podpísal päťročný kontrakt.

22. AUGUST

PRESTUP - Anglický futbalový klub West Ham United získal gréckeho obrancu Konstantinosa Mavropanosa zo Stuttgartu za 17 miliónov libier. Dvadsaťpäťročný stopér sa vrátil do Premier League po jednej sezóne, v rokoch 2018 až 2022 pôsobil v Arsenale, no odohral zaň len sedem duelov v najvyššej súťaži a väčšinou bol na hosťovaniach, z toho dva roky práve v Stuttgarte.

Mavropanosa si Londýnčania vyhliadli po tom, ako im pred týždňom stroskotal príchod Harryho Maguirea z Manchestru United.

PODPIS ZMLUVY - Podľa argentínskeho denníka Olé sa novým trénerom Independiente stal Carlos Tévez.

Idol Bocy Juniors a argentínskej reprezentácie presedlal na lavičku v júni minulého roka, krátko po tom, ako zavesil kopačky na klinec. Klub Rosario Central však trénoval len päť mesiacov, následne odstúpil pre nezhody s vedením. Vo svojom prvom pôsobisku viedol mužstvo v 24 zápasoch s bilanciou šesť výhier, desať remíz a osem prehier.

ŠPEKULÁCIA - Prestup Gabriho Veigu zo Celty Vigo do Neapolu je vraj zablokovaný a smeruje do slepej uličky. Podľa informácií od Gianlucu di Marzii, novinára z televíznej stanice Sky Sport, totiž španielsky celok zmenil počas rokovaní podmienky transferu, na ktorých bol s talianskou stranou ústne dohodnutý. Dvadsaťjedenočný stredopoliar však verí, že sa oba kluby nakoniec dohodnú, pretože o presun do Serie A má stále záujem.

HOSŤOVANIE - Anglický futbalista Lewis Hall zamieril z FC Chelsea na ročné hosťovanie do Newcastlu United s opciou na trvalý prestup. Kluby rokovali aj o priamom predaji 18-ročného obrancu, pričom Newcastle ponúkol za odchovanca akadémie "The Blues" 33 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Hancko a Sauer s novým kolegom zo Slavie Praha? Feyenoord ponúka 4 milióny eur. 

ŠPEKULÁCIA - Rokovania o prestupe stredopoliara Rodriga de Paula do saudskoarabského klubu Al-Ahli za 32 miliónov eur stroskotali, informoval Fabrizio Romano. Argentínčan by mal v Atléticu Madrid zostať potom, čo sa porozprával s koučom Diegom Simeonem.

ŠPEKULÁCIA - Inter a Bayern Mníchov dosiahli dohodu o prestupe francúzskeho reprezentanta Benjamina Pavarda, informovali v pondelok talianske médiá. Podľa denníka La Gazzetta dello Sport a televíznej stanice Sky Sport zaplatí Inter za 27-ročného obrancu 30 miliónov eur, pričom táto čiastka by sa v závislosti od výsledkov talianskeho klubu mohla vyšplhať až na 32 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Ostane Osimhen pri Lobotkovi? S Neapolom sa na novej zmluve stále nedohodol.

ŠPEKULÁCIA - Chelsea okrem ofenzívy posilňuje aj zadné rady. Dvojkou Roberta Sáncheza by sa mal stať Djorde Petrovič. Srb pôsobiaci vo farbách amerického New England Revolution by sa do Londýna mal presunúť za 17,5 miliónov dolárov plus 2,2 milióna v bonusoch. Dohoda znie na 7 rokov.

ŠPEKULÁCIA – Ťažko odhadovať, či francúzsky útočník Hugo Ekitiké zostane pre túto sezónu v radoch PSG. O jeho služby pomerne nedávno javil záujem Everton, ktorý si hráča chcel požičať formou hosťovania, podľa informácií francúzskeho športového denníka L'Équipe sa pritom do hry vložil aj iný účastník Premier League, konkrétne West Ham. 

ŠPEKULÁCIA - Saudi ho nezískali. Preteky o Verrattiho zvádzajú Manchester United a Bayern.

PRESTUP – Ďalší "Here we go!" od Fabrizia Romana. Opäť ide o Manchester City. "Sky Blues" vítajú novú posilu, ofenzívne väzby rozšíri Jeremy Doku. Belgický krídelník Rennes vyjde úradujúceho majstra Premier League na 60 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA - Veľmi žiadaný Ondřej Lingr má podľa informácií sport.cz namierené do Holandska. O ofenzívneho univerzála má veľký záujem Feyenoord Rotterdam, ktorý z českej ligy pred rokom priviedol Dávida Hancka. Za českého reprezentanta mala už v Edene dokonca pristáť oficiálna ponuka, ktorá pravdepodobne bude akceptovaná.

ŠPEKULÁCIA – Kuloárne správy ohľadom odchodu Jespera Lindströma z Frankfurtu sa už objavovali počas jari, aktuálne je pritom dánsky ofenzívny stredopoliar spájaný s Neapolom. Zatiaľ čo informácie z Talianska hovoria o tom, že úradujúci majster Serie A už poslal do Nemecka konkrétnu ponuku, nemecký denník Bild tvrdí, že na stôl ešte nič neprišlo. Eintracht za svojho zverenca žiada 35 miliónov eur. 

21. AUGUST

PODPIS ZMLUVY - Bývalý futbalista Thierry Henry sa stal trénerom francúzskej reprezentácie do 21 rokov. Podľa informácií agentúry AFP tiež bude viesť národný tím na budúcoročných olympijských hrách v Paríži.

Henry podpísal so zväzom zmluvu do roku 2025.

Štyridsaťšesťročný Francúz už trénerské skúsenosti má, po skončení hráčskej kariéry pôsobil ako asistent trénera belgickej reprezentácie, na klubovej úrovni viedol Monako či Montreal. Oficiálny debut na francúzskej lavičke absolvuje v prípravnom zápase proti Dánsku 7. septembra, štyri dni pred úvodným duelom kvalifikácie EURO 2025, v ktorej si jeho zverenci zmerajú sily so Slovinskom

HOSŤOVANIE - SC Freiburg získal na hosťovanie Maximiliana Philippa z Wolfsburgu. Dvadsaťdeväťročný krídelník, ktorý vo Freiburgu v minulosti začal svoju profesionálnu kariéru, bude v klube pôsobiť celú sezónu 2023/24.

"Všetko mi príde povedomé. Tento pocit je pre mňa dobrý základ, aby som bol schopný pomôcť tímu napredovať. Je pôsobivé, ako sa to tu v uplynulých rokoch vyvinulo," uviedol Philipp.

PRESTUP - Francúzsky futbalista Elye Wahi prestúpil z Montpellieru do Racingu Lens. Vicemajster uplynulého ročníka Ligue 1 zaplatil za dvadsaťročného útočníka 30 miliónov eur. Wahi by mal byť náhradou za Louisa Opendu, ktorý po vydarenom ročníku prestúpil do Lipska.

Wahi nastrieľal v sezóne 2022/23 za Montpellier 19 ligových gólov a patril do prvej desiatky kanonierov. Veľmi blízko k jeho podpisu bola FC Chelsea, do hry sa však vložil Lens, ktorý má výhodu v podobe účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov. "Podpis zmluvy s Elyem Wahim je pre klub silným znakom ambícií. Je to jedna z veľkých nádejí francúzskeho futbalu. Vo veku 20 rokov z neho okrem sily a zručností na vysokej úrovni vyžaruje aj veľký charakter a zrelosť," uviedol na oficiálnej klubovej stránke výkonný riaditeľ Lensu Arnaud Pouille.

ŠPEKULÁCIA - Odchod Benjamina Pavarda z Bayernu Mníchov sa údajne blíži. V pondelok o tom informoval denník taliansky Gazzetta dello Sport, podľa ktorého dvadsaťsedemročný obranca dosiahol dohodu s Interom.

Ten mal ponúknuť 30 miliónov eur plus 5 miliónov v bonusoch. Francúz by sa mohol objaviť v Miláne v polovici tohto týždňa na lekárskej prehliadke.

HOSŤOVANIE - Holandský futbalový klub PSV Eindhoven získal na hosťovanie z FC Barcelona amerického futbalistu Sergiňa Desta. Španielsky veľkoklub o tom informoval na svojom webe.

PSV získal aj opciu na prípadnú kúpu 22-ročného krajného obrancu. V prípade ďalšieho predaja bude musieť Kataláncom vyplatiť určité percento zo sumy.

HOSŤOVANIE - Argentínsky bek Gonzalo Montiel je na ceste do Anglicka. Sevilla hráča poslala na hosťovanie s výkupnou klauzulou 11 miliónov eur do Nottinghamu Forest.

ŠPEKULÁCIA – AC Miláno pokračuje v posilňovaní kádra. Jeho najnovšou posilou by sa mal stať Marco Pellegrino. Dvadsaťjedenročný argentínsky obranca príde z klubu Platense, obe strany sú dohodnuté na odstupnom vo výške troch miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Josip Stanišič minimálne na rok odíde z Bayernu Mníchov. Dvadsaťtriročný obranca je dohodnutý na hosťovaní v Leverkusene, kde sa momentálne podrobuje zdravotnej prehliadke.

PRESTUP - Giovanni Fabbian odišiel z Interu Miláno a jeho novým zamestnávateľom je nakoniec Bologna. Tá za záložníka zaplatila päť miliónov eur, Inter si ponechal opciu na spätný odkup za 12 miliónov.

20. AUGUST

ŠPEKULÁCIA - Sergiňo Dest má ďalšieho nápadníka, OGC Nice pracuje na jeho príchode. Americký obranca nefiguruje v plánoch Barcelony. Do svojho kádra by ho rád priviedol aj PSV Eindhoven, holandský klub podľa najnovších správ dolaďuje dohodu.

ŠPEKULÁCIA - Philippe Coutinho už dlhší čas nehrá dôležitú úlohu v plánoch Aston Villy a jeho odchod zostáva reálny. Brazílsky stredopoliar môže očakávať niekoľko finančne zaujímavých ponúk, pričom sa o neho mienia usilovať kluby z Kataru a Saudskej Arábie.

Coutinho sa postupne vytratil zo zostavy Barcelony, Aston Villy i Brazílie.
Coutinho sa postupne vytratil zo zostavy Barcelony, Aston Villy i Brazílie.Flashscore

HOSŤOVANIE - Hakim Ziyech už vie, kde strávi nadchádzajúcu sezónu. Marocký krídelník definitívne opúšťa Chelsea a mieri do Turecka, kde bude hájiť farby Galatasarayu. Malo by ísť o ročné hosťovanie s opciou na prestup, ktorá je súčasťou zmluvy.

PRESTUP - Arsen Zacharjan by mal prestúpiť z Dinama Moskva do Realu Sociedad, ktorý by mal ruskému klubu zaplatiť 13 miliónov eur. Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar sa baskickému klubu zaviazal do roku 2029.

ŠPEKULÁCIA - Bránu Barcelony by mal aj v nasledujúcich sezónach hájiť Marc-André ter Stegen. Nemecký gólman podľa médií rokuje o podmienkach predĺženia zmluvy do júna 2028.

PRESTUP - Zatiaľ čo Fulham v sobotu poobede hostil Brentford, Aleksandar Mitrovič bol už v tom čase na ceste do Saudskej Arábie. Srbský útočník mal niekoľko týždňov zajačie úmysly, aby sa nakoniec dočkal prestupu do Al-Hilal, kam pred pár dňami prestúpil aj Neymar. Čítajte viac.

19. AUGUST

ŠPEKULÁCIA - Podľa novinára Fabrizia Romana je Barcelona veľmi blízko k podpisu Joaa Cancela z Manchestru City. Zatiaľ by malo ísť o formu hosťovania, v zmluve by však mala byť opcia na kúpu.

ŠPEKULÁCIA - V posledných hodinách a dňoch sa intenzívne rokovalo o prestupe Benjamina Pavarda do Interu Miláno, no podľa niektorých správ mníchovský klub transfer zablokoval. Počíta totiž s tým, že francúzsky obranca bude naďalej pôsobiť v Bavorsku.

ŠPEKULÁCIA - Francúzsky klub Paríž Saint-Germain by mal v najbližších dňoch poslať Frankfurtu ponuku za útočníka Randala Kola Muaniho. V sobotu o tom informoval denník L'Equipe. Podľa jeho informácií sa už hráč dohodol na podmienkach zmluvy s PSG, ktorý by mal za jeho služby ponúknuť nemeckému tímu 70 miliónov eur vrátane bonusov. Frankfurt však údajne požaduje až 100 miliónov.

Dvadsaťštyriročný francúzsky útočník má s Eintrachtom zmluvu do roku 2027. Do Frankfurtu prišiel vlani v lete z Nantes a v 47 zápasoch strelil 24 gólov a pridal 17 asistencií.

HOSŤOVANIE - Ukrajinec Ruslan Malinovskyj prišiel na hosťovanie do FC Janov. Klub vo svojom vyhlásení uviedol, že tridsaťročný stredopoliar podpísal zmluvu s opciou na kúpu po nevydarenom polroku v Olympique Marseille. Tri sezóny pred príchodom do Marseille strávil v Atalante, počas ktorých zaznamenal 23 presných zásahov a v roku 2020 pomohol tímu dostať sa do štvrťfinále Ligy majstrov.

ŠPEKULÁCIA - Chelsea po odchode Kepu Arrizabalagu do Realu Madrid zháňa nového gólmana. Pozornosť sa upriamuje na Srba Djordjeho Petroviča z amerického New England. Cenovka? Približne 30 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Obranca Tyler Adams sa podľa Fabrizia Romana stane v najbližších hodinách či dňoch novou posilou Bournemouthu. Americký reprezentat má údajne opustiť Leeds, s ktorým vypadol do Championship. 

Štatistiky Adamsa za ostatné dve sezóny.
Štatistiky Adamsa za ostatné dve sezóny.Flashscore

HOSŤOVANIE - Aston Villa sa dohodla s tureckým Galatasarayom na celosezónnom hosťovaní talianskeho ofenzívneho univerzála. Do anglického celku prichádza Nicoló Zaniolo za päť miliónov eur. Čítajte viac.

18. AUGUST

PRESTUP - Najlepší strelec minulej sezóny opúšťa Niké ligu. Nikola Krstovič (23) prešiel v piatok lekárskou prehliadkou a s účastníkom talianskej Serie A Lecce podpísal štvorročný kontrakt s možnosťou ročnej opcie. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIAAleksandar Mitrovič bude pre zranenie chýbať Fulhamu v sobotňajšom domácom zápase Premier League proti Brentfordu, uviedol manažér Marco Silva a podporil tak špekulácie, že sa blíži útočníkov odchod do Saudskej Arábie.

Fulham údajne odmietol ponuku 25 miliónov libier (29,3 milióna eur) za Mitroviča zo strany Al-Hilal. Britské médiá uviedli, že Saudi prišli s výrazne vylepšenou ponukou vo výške 46 miliónov libier (54 miliónov eur).

PRESTUP - Marocký futbalový brankár Yassine Bono podpísal zmluvu so saudskoarabským klubom Al-Hilal. Sevilla zaňho dostala podľa informácií španielskych médií 21 miliónov eur. Čítajte viac.

PRESTUP - Liverpool potvrdil príchod japonského stredopoliara Watarua Enda z nemeckého Stuttgartu za sumu približne 18 miliónov libier (približne 21 miliónov eur). Čítajte viac.

Endo patril medzi opory nemeckého klubu i japonskej reprezentácie.
Endo patril medzi opory nemeckého klubu i japonskej reprezentácie.Flashscore

KONIEC KARIÉRY - Anglčian Theo Walcott oznámil v piatok ukončenie aktívnej kariéry. Jej väčšinu strávil v Arsenale, predošlé tri sezóny pôsobil v Southamptone. "Mám šťastie, že sú stále ponuky. Mám však dobrý pocit, že skončím tam, kde som začal," napísal Walcott na sociálnej sieti Instagram. V anglickej Premier League zaznamenal celkovo 129 gólov v 560 zápasoch.

Tridsaťštyriročný útočník začal kariéru v Southamptone, do prvého tímu sa prebojoval ako šestnásťročný. S Arsenalom získal v rokoch 2006 až 2018 dva Anglické poháre FA a dva Superpoháre, v 397 stretnutiach si pripísal 108 gólov. V polovici sezóny 2017/18 zamieril do Evertonu a predošlé tri strávil v Southamptone. V národnom tíme absolvoval 47 zápasov a strelil osem gólov.

PRESTUP - Roméo Lavia sa v piatok ráno rozlúčil s fanúšikmi Southamptonu, aby sa o niekoľko desiatok minút neskôr stal novou posilou Chelsea. Prestup mladého belgického stredopoliara môže stáť až 58 miliónov libier (68 miliónov eur). Čítajte viac.

PRESTUP -  Senegalčan Habib Diallo podpísal zmluvu so saudskoarabským Al-Shabab. Potvrdil to jeho bývalý zamestnávateľ Racing Štrasburg. Ten zaňho dostal 20 miliónov eur, čo je najvyšší transfer v histórii arabského klubu.

Dvadsaťosemročný útočník prišiel do klubu v roku 2020 z FC Metz. V 103 zápasoch strelil 41 gólov, z toho 20 v minulej sezóne. V roku 2021 vyhral so senegalskou reprezentáciou Africký pohár národov. Al-Shabab je jeho tretie pôsobisko.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Talianske Lecce vo štvrtok v noci potvrdilo šumy o piatkovej zdravotnej prehliadke Nikolu Krstoviča. Klub zo Serie má podľa informácií zaplatiť za 23-ročného útočníka Dunajskej Stredy až štyri milióny eur. Prestup je na spadnutie. 

Strelecká fazóna Krstoviča za ostatnú sezónu.
Strelecká fazóna Krstoviča za ostatnú sezónu.Flashscore

HOSŤOVANIE - Lazio si rovnako ako v druhej polovici minulej sezóny "požičalo" z Juventusu Lucu Pellegriniho. Dvadsaťštyriročný taliansky obranca tentoraz prichádza na dvojročné hosťovanie s povinnou opciou na kúpu vo výške štyroch miliónov eur pri splnení určitých podmienok.

PRESTUP - Union Berlín oznámil príchod útočníka Kevina Vollanda z Monaka. Bundesligový klub zaplatí za bývalého nemeckého reprezentanta štyri milióny eur a ďalších 1,5 milióna eur môže pridať na bonusoch. Volland podpísal zmluvu na tri roky.