Turnaj majstrov spoznal prvého finalistu. Djokovič pokoril Fritza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Turnaj majstrov spoznal prvého finalistu. Djokovič pokoril Fritza
Srbský tenista postúpil do finále.
Srbský tenista postúpil do finále.Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým finalistom turnaja majstrov v Turíne. V semifinále zdolal v pozícii nasadenej sedmičky osmičku "pavúka" Američana Taylora Fritza 7:6 (5), 7:6 (6).

Novak Djokovič (Srb.-7) - Taylor Fritz (USA-8) 7:6 (5), 7:6 (6)

Djokovičovi vyšiel úvod zápasu, keď v piatom geme čistou hrou prelomil podanie Fritza. Američan však bleskovo kontroval rebrejkom a o osude prvého setu napokon rozhodol tajbrejk. V jeho koncovke slávil úspech Djokovič, ktorý za stavu 6:5 zahral víťazný forhendový longlajn.

Fritz sa rýchlo otriasol, hneď na začiatku druhého dejstva zobral Djokovičovi servis a za stavu 5:3 a 30:0 bol blízko k tomu, aby si vynútil rozhodujúci set. Djokovič však vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ktorom premenil druhý mečbal.

"Dnes som sa na kurte necítil komfortne a bojoval som o to, aby som prežil. Vedel som, že to bude náročné, pretože Taylor má skvelé podanie. Dôležité bolo, že som vyhral prvý set. V druhom dejstve hral Taylor veľmi dobre, no podarilo sa mi ho dotiahnuť do tajbrejku, v ktorom ma podržalo podanie. Urobím všetko pre to, aby som získal prvý titul na turnaji majstrov od roku 2015. Som hladný po úspechu," uviedol Srb v pozápasovom interview.

V nedeľu zabojuje o rekordný šiesty titul na záverečnom podujatí sezóny proti víťazovi duelu medzi Nórom Casperom Ruudom a Rusom Andrejom Rubľovom.