Niké liga ONLINE: Futbalový sviatok v Trnave, šláger kola ovládli belasí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Futbalový sviatok v Trnave, šláger kola ovládli belasí
Aktualizované
Trnava privítala odvekého rivala z Bratislavy.
Trnava privítala odvekého rivala z Bratislavy.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž dopisuje svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/24 sa prehupol do druhej polovice nadstavby, to znamená, že pomaly sa blíži koniec sezóny, pričom o tom najpodstatnejšom je už rozhodnuté. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 6. KOLA NADSTAVBY

PIATOK

Trenčín - Košice 1:2

Sumár

SOBOTA

Podbrezová - Žilina 1:2

Dunajská Streda - Ružomberok 0:0

Sumár

Michalovce - Skalica 1:3

Zlaté Moravce - Banská Bystrica 0:1

Sumár

NEDEĽA

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 1:2

Sumár

Výsledky 6. kola nadstavby.
Výsledky 6. kola nadstavby.Flashscore

21. APRÍL

20:24 - Michal Gašparík z tábora domácich zhodnotil duel nasledovne: "Mali sme dobrý prvý polčas, s ľahkosťou sme hrali, dobre kombinovali, išli sme do vedenia. Aj keď Slovan mal kontry, mali sme zápas relatívne pod kontrolou. A myslím si, že práve to, že sme mali zápas vo svojich rukách, bol problém druhého polčasu. Hráči si asi mysleli, že aj druhý polčas bude vyzerať rovnako a absolútne sme to nezvládli. Prvý moment – doslova sme im nahrali na prvý gól, zle sme odkopli na nohu hráča, potom prišiel center a gól. Potom už sa to s nami viezlo, hráčov to rozhodilo, nemali sme dobrú organizáciu. Veľmi zle nám zahrala obrana, také chyby, ako v druhom polčase, nespoznával som ich. Zapríčinila to aj kvalita Slovana, ale nielen to. Také chyby nerobievajú, veľká škoda, že sme zápas nezvládli."

20:20 - "Pre diváka to bol dobrý zápas s dostatočným množstvom šancí, aj keď nie úplne veľkými, lebo Trnava ako vždy výborne bráni. Za prvý polčas sme si nezaslúžili v podstate nič. V druhom dejstve sme hrali výborne, agresívnejšie, viac sme začali behať, mali sme viac šancí a dali o gól viac ako Trnava. Víťazstvo si vážim, tu sa nevyhráva ľahko, obzvlášť, keď Trnava ide do vedenia. Zvrátiť tu zápas nie je ľahké. Musel som po dlhšom čase zvýšiť hlas, od hráčov, ktorým som dal šancu, som chcel viac. Druhý polčas bol diametrálne odlišný od prvého. Trnava podala dobrý výkon, hrali proti sebe dve najlepšie mužstvá s najlepšími divákmi. Spartaku želám úspech v pohári, je to pohárové mužstvo, takisto Ružomberok. Nech vyhrá lepší," vyjadril sa Vladimír Weiss st.

19:32 - Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v nedeľnom zápase 6. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul nad Trnavou tesne 2:1. Viac v článku.

17:00 - Slovan vyhral posledných 10 stretnutí vonku. Dlhšiu víťaznú šnúru u súperov mal naposledy v sezóne 2018/19, keď od jej začiatku nezaváhal vonku 13-krát (so záverom predchádzajúcej sezóny bola jeho víťazná séria 14-zápasová).

16:30 - Kto dá prvý gól, zvíťazí – toto platí v derby už takmer deväť rokov (osemkrát sa počas tohto obdobia zrodila remíza 0:0). Naposledy 10. marca 2015 sa stalo, že mužstvo, ktoré išlo ako prvé do vedenia, nezískalo tri body. Na Pasienkoch sa v 5. min presadil Trnavčan Miloš Nikolič, za Slovan vyrovnal na konečných 1:1 v 62. min František Kubík. 

16:05 - Spartak je s 12 bodmi najúspešnejším tímom prvej polovice nadstavby. 

15:30 - "Musíme očakávať, že urobia všetko pre to, aby nás zdolali. Súboj bude vedený dvomi tímami, ktoré budú hrať na víťazstvo. Pripravujeme sa na to, že do konca sezóny chceme nazbierať čo najviac bodov, platí to aj pre toto derby," myslí si asistent trénera Boris Kitka. Viac v článku.

14:47 - V slovenskom futbale niet väčšieho zápasu. Derby Trnavy so Slovanom Bratislava má bohatú históriu, ktorá priniesla viacero pozoruhodných momentov. Flashscore Správy si posvietili na niektoré z nich. Viac v článku.

14:00 - Bude to tretie derby v rozpätí siedmich týždňov. V sobotu 2. marca v poslednom 22. kole základnej časti vyhral Slovan na Tehelnom poli 2:0, v 2. kole nadstavby (17. marca) bodoval v Bratislave naplno Spartak po rovnakom výsledku.

13:30 - Už takmer deväť rokov v rámci Tradičného derby platí, že kto dá prvý gól, stane sa víťazom. Okrem toho sa osemkrát počas tohto obdobia zrodila remíza 0:0. Naposledy 10. marca 2015 sa stalo, že tím, ktorý sa ujal vedenia ako prvý, nezískal tri body.

13:01 - "Chceme si potvrdiť druhé miesto, máme najvyššie možné ambície. Titul nám ušiel, ale ideme si za druhou priečkou. Na zápas sa teším. Stále hráme o dôležité body. Za sebou máme tímy, ktoré nám dýchajú na krk, takže ten zápas musíme bodovo zvládnuť a verím, že ho aj zvládneme,“ vyjadril sa Sebastián Kóša v Trnavskom rádiu pred bitkou so Slovanom. Viac v článku.

12:22 - Trnavský káder v predchádzajúcom derby 17. marca ukončil nelichotivú sériu 10 ligových duelov bez víťazstva nad Slovanom (0-3-7, vrátane jednej kontumácie). Zaknihoval tak svoj prvý triumf nad týmto rivalom od 2. mája 2021. Odvtedy na vlastnom štadióne nevyhral päť ligových derby a dal v nich jeden gól. 

11:45 - Dva historicky najväčšie kluby sú jediní držitelia najvýznamnejších slovenských trofejí za uplynulých šesť sezón. V ročníku 2017/18 vyhral Spartak ligu a Slovan pohár, o rok neskôr a v uplynulých dvoch sezónach to bolo naopak – belasí  triumfovali v ligovej súťaži, červeno-čierni v pohári. V sezónach 2019/20 a 2020/21 získal Slovan double.

11:20 - Bilancia posledných 10 ligových derby v Trnave je 2-3-5 (vrátane jednej kontumácie v prospech Slovana) pri skóre 6:11 z pohľadu Spartaka.

V Trnave opäť pôjde do tuhého.
V Trnave opäť pôjde do tuhého.TASR

10:48 - Trnavčania sa triumfom nad Slovanom môžu priblížiť ku skompletizovaniu veľmi vydarenej sezóny. Aktuálne útočia na svoje najlepšie ligové umiestnenie od ročníka 2017/18, keď sa tešili z titulu. Následne bol Spartak na siedmom, štvrtom a trikrát treťom mieste. Teraz by rád získal post vicemajstra, k tomu by chcel pridať tretí pohárový triumf v rade.

09:54 - Slovan má titul, Trnava finále pohára. "Z toho hľadiska môže byť zápas viac uvoľnený. Musíme však očakávať, že urobia všetko pre to, aby nás zdolali. Súboj bude vedený dvomi tímami, ktoré budú hrať na víťazstvo. Pripravujeme sa na to, že do konca sezóny chceme nazbierať čo najviac bodov, platí to aj pre toto derby," uviedol Boris Kitka, asistent trénera Weissa.

09:19 - Slovan nastúpi na derby duel so Spartakom prvýkrát v pozícii istého ligového majstra. Spomínaný šiesty titul za sebou získal v minulom kole po remíze s Dunajskou Stredou. V ére samostatnej najvyššej slovenskej súťaže to je pre káder z hlavného mesta 14. prvenstvo, v histórii klubu je to primát s poradovým číslom 30.

08:15 - Šieste kolo nadstavbovej časti Niké ligy vyvrcholí nedeľným Tradičným derby. Súťažné bitky Trnavy so Slovanom napíšu svoju 172. kapitolu, ktorá sa odohrá na Štadióne Antona Malatinského. Bratislavský káder si už zaistil zisk šiesteho titulu v rade, istú uvoľnenosť rivala by rád využil Spartak, ktorý v poslednom vzájomnom strete uspel po výsledku 2:0.

Výsledky ostatných duelov Trnavy so Slovanom.
Výsledky ostatných duelov Trnavy so Slovanom.Flashscore

20. APRÍL

21:00 - Mário Auxt, tréner Dukly Banská Bystrica, poskytol po zápase takéto hodnotenie: "Vedeli sme, že Vion odohral dobrý zápas aj u nás, snažili sme sa na to pripraviť, v prvom polčase nám nevychádzala hra podľa našich predstav. Domáci mali príležitosti, my sme to však ustáli. Boli sme počas celého stretnutia trpezliví, my sme si išli za gólom, ktorý sme nakoniec dali a bol víťazný. Pozeráme sa sami na seba, chceme sa svojou hrou prezentovať a chceme udržať siedme miesto.”

20:47 - "Napriek tomu, že je to ďalšia prehra, sme k stretnutiu pristúpili zodpovedne. Hrali sme aktívny futbal s nešťastným koncom. Mali sme svoje príležitosti, ktoré sme nedokázali realizovať. Keď dostanete jeden gól, na víťazstvo potrebujete streliť dva. Do stretnutia sme dali všetko napriek tomu, že sme mali problémy so zranenými hráčmi. Súper si vytvoril v podstate jednu šancu, resp. pološancu, z ktorej dokázal skórovať. Je mi ľúto, že aj napriek snahe sa nedokážeme v koncovke presadiť. Také príležitosti ako mal Brenklus či Tatabadze musíme premieňať. Musíme naďalej pracovať, nedá nič robiť," vyjadril sa Dušan Uhrin, kormidelník Zlatých Moraviec.

20:40 - "Z nášho pohľadu to bol zápas rozdielnych polčasov. V prvom sme mali dobré fázy, boli sme schopní dostať sa na útočnú polovicu súpera. Mali sme loptu viac, finalizácia mohla byť lepšia. Z prvého dejstva sme mohli vyťažiť viac. Slušne sme kombinovali, mali sme zaujímavé ofenzívne veci. V druhom polčase nás DAC dostal pod tlak, tlačili nás hlavne po pravej strane, nechávali sme im viac priestoru. Škoda, že sme už neboli viac aktívni, neboli sme nebezpeční. Na tom musíme popracovať, aby náš dobrý výkon nevydržal len jeden polčas," konštatoval lodivod Ružomberka Ondřej Smetana.

20:34 - "V prvom polčase náš výkon zaostal za očakávaním. Druhý polčas bol náš, ale nemôžeme prvých 45 minút hrať bez intenzity. Reakcia hráčov však bola výborná, odohrali sme výborný druhý polčas. Nerozumiem, že v dôležitej fáze sezóny nemôže byť VAR na každom zápase. Boli tam rozhodnutia, kde mohlo byť všetko inak. Ale nezostáva nám nič iné, ako ísť ďalej," povedal kouč Dunajskej Stredy Xisco Muňoz.

20:05 - Futbalisti Skalice vyhrali v sobotnom zápase 6. kola nadstavby Niké ligy v skupine o udržanie sa na pôde Michaloviec. Banská Bystrica získala tri body v Zlatých Moravciach. Viac v článku.

18:30 - Tréner Podbrezovej Roman Skuhravý zhodnotil zápas nasledovne: "Je na nás vidieť, že s negatívnou sériou bojujeme, že sa nevzdávame. Dobre sme vstúpili do zápasu. V prvom polčase sme mali dobrý prechod, dostávali sme sa do streleckých pozícií, vynikajúci výkon predviedol brankár Žiliny. Možno to chcelo viac hrať kolmo. Po polčase som videl aj cez únavu, že moji hráči chcú so zápasom niečo urobiť. Veril som, že sme schopní zápas otočiť. Kľúčovým momentom bol inkasovaný lacný druhý gól. Teší ma, že v situácii akej sme, tak mužstvo sa nevzdalo. Je to motívom do ďalšej práce. Nedávame góly, dostávame ich, tam je zakopaný pes."

18:24 - Michal Ščasný zo Žiliny po stretnutí povedal: "Mám zmiešané pocity. Jedna vec je bodový zisk na ihrisku veľmi dobrého mužstva s výborným trénerom, tri body sa počítajú, ale na druhej strane mám zmiešané pocity z toho akým spôsobom sme sa prezentovali. Musím povedať na rovinu a úprimne, že dnes nevyhralo lepšie mužstvo. Môžeme byť radi, že nás podržal brankár Belko a odchádzame domov s tromi bodmi."

17:32 - Sobotnú porciu zápasov 6. kola nikéligovej nadstavby o titul odštartovala výhra Žiliny na pôde Podbrezovej 2:1. Viac v článku.

15:20 - "Očakávam veľmi náročný zápas, najmä po fyzickej, ako aj psychickej stránke. Vieme, že v Michalovciach to nebude jednoduché a celý týždeň sme sa na to svedomito pripravovali," prezradil skalický Michal Ranko.

14:27 - Podbrezová má stále šancu prebojovať sa prvý raz v histórii do pohárovej Európy. Vo finále Slovnaft Cupu by však musel zvíťaziť tím, ktorý neskončí v Niké lige na prvých troch priečkach. Tým pádom by sa hrala baráž o Konferenčnú ligu medzi tímami na štvrtej až siedmej pozícii v ligovej tabuľke. Opakoval by sa teda rovnaký scenár ako pred rokom.

14:15 - Asistent trénera Banskej Bystrice Štefan Rusnák avizuje pred duelom so Zlatými Moravcami zmeny v zostavách oboch celkov: "Čakáme, že obmenia zostavu, keďže to majú jasné a už vypadli, takže možno dajú priestor iným hráčom, ktorí sa budú chcieť ukázať do novej sezóny. My ale chceme znova v tomto zápase uspieť, aj keď možno budú nejaké zmeny. Možno dostanú príležitosť hráči, ktorí hrali menej, uvidíme. Cieľ sa ale nemení, v každom zápase chceme vyhrať."

13:14 - "Tréner priniesol novú pozitívnu energiu a dobrú emóciu. Vie nás nabudiť. Stále opakuje, že celý úspech je dielom kolektívu. Zdôrazňuje nám, že máme cieľ zachrániť pre Michalovce najvyššiu súťaž. Za tým všetci ideme,“ vravel pre klubový web michalovský obranca Filip Vaško.

Výsledky ostatných duelov Michaloviec.
Výsledky ostatných duelov Michaloviec.Flashscore

12:25 - Kým pred koncom základnej časti Niké ligy mali futbalisti MFK Zemplín Michalovce problémy s tým, aby neboli na poslednom mieste v tabuľke, po piatich kolách nadstavby o udržanie sa je ich situácia omnoho priaznivejšia. Na konci základnej časti totiž naskočili na vlnu, na ktorej sa viezli aj v prvej polovici nadstavby. Odkedy ich prebral tréner František Straka ešte neprehrali a aktuálne ťahajú šnúru už siedmych duelov bez prehry. O jej natiahnutie sa pokúsia v sobotu proti nepríjemnej Skalici, ktorú v tejto sezóne v troch doterajších meraniach síl ešte nezdolali.

12:02 -Zostupujúci Zlatomoravčania v nadstavbovej časti Niké ligy získali iba jeden bod. V poslednom ligovom zápase podľahli Trenčínu 0:4, po ostatnom kole ich tak v nadstavbovej časti Niké ligy - skupiny o udržanie sa porazili tímy z Michaloviec, Košíc, Skalice a Trenčína. Jediný bod si dokázali hráči z Požitavia vybojovať v 2. kole proti Banskej Bystrici. Vionisti nad Duklou zvíťazili v ligovom zápase naposledy až v roku 2012 po dvojgólovej výhre vo ViOn aréne.

11:16 - Michal Ščasný má pred sebou druhé vystúpenie na lavičke Žiliny. V poradí 77. tréner tímu spod Dubňa mal po svojom premiérovom dueli s Ružomberkom väčší priestor na spoznanie mužstva.

"Na štadióne teraz trávim veľa času. Tréningy i šatňa sa nastavila podľa nášho videnia, celé sa to po minulom týždni utriaslo. Snažili sme sa zamerať na veci, ktoré sme chceli trochu odstrániť, iné sme zas chceli do našej hry implementovať. Celý týždeň prebehol absolútne v pohode a ja verím, že na Podbrezovú budeme nachystaní znova o čosi lepšie," zhodnotil.

Ščasný chce žilinskému tímu vštiepiť nové veci.
Ščasný chce žilinskému tímu vštiepiť nové veci.TASR

10:19 - Po návrate do najvyššej súťaže sa železiarom podarilo zdolať Žilinčanov päťkrát v rade - so skóre 10:3 a tromi čistými kontami. V ostatných dvoch dueloch aktuálnej sezóny Niké ligy sa ale tešili iba šošoni, v novembri aj marci mali k dispozícii domáce prostredie a vyhrali 2:1 a 3:2. Teraz mieria do Podbrezovej, kde naposledy triumfovali pred piatimi rokmi. 

09:12 - V Dunajskej Strede je na pláne bitka štvrtého s piatym celkom tabuľky. DAC vyzve Ružomberok. Domáci majú na konte 45 bodov rovnako ako tretia Žilina, ktorú by radi predbehli. Hosťom so 42 bodmi by najviac vyhovoval scenár vlastnej výhry a prehry šošonov, čo by po 6. kole nadstavby znamenalo rovnosť bodov všetkých troch spomenutých tímov.

08:00 - Program tretej aprílovej soboty v Niké lige otvorí o 15:30 duel z prvej šestky v Podbrezovej, kam zavíta Žilina. Domáci sa budú opäť snažiť o pretrhnutie negatívnej šnúry - v nadstavbovej časti ešte nevyhrali a z ligového víťazstva sa naposledy tešili 10. februára (2:1 doma s Michalovcami). Počas viac ako dvoch mesiacov si náladu vylepšili len pohárovou výhrou v semifinále nad Slovanom.

Výsledky ostatných duelov Podbrezovej.
Výsledky ostatných duelov Podbrezovej.Flashscore

19. APRÍL

19:32 - Futbalisti Trenčína prehrali v piatkovom zápase 6. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul s Košicami 1:2. Rozhodol gól z úplného záveru nadstaveného času. Viac v článku.

17:08 - Najlepším strelcom Trenčína je Njegoš Kupusovič so 7 gólmi. Rahim Ibrahim skóroval 6-krát, Artur Gajdoš a dnes už bývalý hráč AS Eynel Soares 5-krát. Najlepším strelcom Košíc je 8-gólový Žan Medved.

16:28 - Mužstvu spod hradu Matúša Čáka sa v minulom kole podarilo prvýkrát vyhrať v nadstavbe, keď doma zdolalo 4:0 s ViOn. Ukončilo tým šnúru sériu siedmich zápasov bez víťazstva, ktorá odštartovala po úvodnom jarnom kole a domácom triumfe 4:1 práve nad Košicami.

16:02 - AS má najvyššiu úspešnosť prihrávok v našej lige (83,4 %), Košice tretiu najnižšiu (72 %).

15:20 - "Klesli sme o skóre na priečku, ktorá znamená baráž s druhým tímom druhej ligy. Do konca súťaže ostáva päť kôl a my vieme, že ak budeme mať s Michalovcami po poslednom zápase sezóny rovnaký počet bodov, tak v náš prospech môžu hrať lepšie vzájomné zápasy. Na to sa však nechceme spoliehať. Body nám chýbajú a my ich chceme do konca získať čo najviac," burcuje košický kouč Ján Kozák ml.

14:27 - Päť kôl pred koncom sezóny živí Trenčín šancu na play-off o účasť v Európe. K tomuto cieľu ale potrebuje skončiť na siedmom mieste, ktoré momentálne s náskokom piatich bodov patrí banskobystrickej Dukle. Zároveň však AS musí veriť, že víťaz Slovnaft Cupu obsadí celkovo druhú alebo tretiu priečku.

13:48 - Ligový nováčik z Košíc sa mimo posledných dvoch tabuľkových pozícií držal bez prestávky od piateho kola základnej časti, po ktorom mu patrila deviata priečka. Aktuálne je však na 11. mieste a čaká ho boj o priečku číslo 10 s rozbehnutými Michalovcami, ktoré majú takisto 21 bodov.

13:00 - Njegoš Kupusovič sa v minulom kole (4:0 s ViOn-om) gólovo presadil prvýkrát od 16. decembra 2023, keď trafil tiež do siete Zlatých Moraviec (doma 4:1). Inému súperovi dal gól naposledy 30. septembra 2023 (domáce víťazstvo 1:0 nad Duklou).

12:30 - Košice dali druhý najmenší počet gólov (22) po ViOn-e (16) a druhý najväčší (50, opäť po ViOn-e so 60) dostali.

12:00 - AS je šiesty najproduktívnejší v Niké lige (38 gólov) a štvrtý najlepšie brániaci tím spolu so Skalicou (po 30 inkasovaných).

11:43 - Košiciam nevychádzajú vstupy do oboch polčasov. Do 15. min majú skóre 5:12 (najviac inkasovaných gólov v súťaži), medzi prestávkou a 60. min 1:7. Vyše štvrtinu gólov (6 z 22) dali po 75. min.

11:19 - Šieste pokračovanie nadstavbovej časti Niké ligy otvorí piatkový duel v Trenčíne, kam zavítajú Košičania. Tamojšie AS je jediným protivníkom zo skupiny o udržanie sa, s ktorým východniari v základnej časti nezískali ani bod. Zmeniť sa im to podarilo 9. marca v prvom kole nadstavby, keď sa medzi týmito celkami zrodila bezgólová remíza.

Posledné duely Trenčína s Košicami.
Posledné duely Trenčína s Košicami.Flashscore

10:12 - Počas týždňa sa uskutočnili odvety semifinálových zápasov Slovenského pohára. Do košického finále sa pozrú Ružomberok a Trnava. Veľké vášne vzbudilo hlavne stretnutie Spartaka s Podbrezovou. Viac v článku.

09:41 - Minulé 5. kolo nadstavby rozhodlo o majstrovi, ktorým sa šiesty raz po sebe a celkový štrnástykrát v ére samostatnosti stal Slovan Bratislava a zároveň je jasné, že do 2. ligy vypadli Zlaté Moravce.

09:16 - Počas doterajšieho priebehu sezóny zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (168), na druhom mieste je Podbrezová (159). Trnavčania sa až 70-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Michaloviec (393). Úradujúci majster sa môže pocvháliť najvyšším počtom prihrávok (13 200), ale v úspešnosti je lepší Trenčín (83,4 %). Skaličania nazbierali už 62 žltých kariet. Hráči Košíc videli štyri červené. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (31) aj druhom (32) polčase.

08:55 - Do 6. kola nadstavby vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 63 gólov. Žilina a Podbrezová ich zaznamenali po 44. Na opačnom póle sú Zlaté Moravce so 60 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa nemôžu pýšiť ani Košice (50) a Podbrezová (46). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len 16-krát.

Tabuľka prvej šestky pred štartom 6. kola nadstavby.
Tabuľka prvej šestky pred štartom 6. kola nadstavby.Flashscore

08:37 - Brankári Dominik Takáč a Milan Borjan udržali zhodne 12-krát čisté konto, o dve menej má na konte Vozinha, Popovič ich zaznamenal deväť. V siedmich prípadoch sa to podarilo Belkovi, v šiestich Junasovi.

08:02 - Tabuľku strelcov vedie 11-gólové duo Róbert Polievka a Martin Rymarenko z Banskej Bystrice. O jeden zásah menej zaznamenal Tigran Barseghjan, ktorý má na konte až 11 asistencií a v tomto smere je pred Petrom Kováčikom najlepší. Armén celkovo prispel už na 21 presných zásahov, čo je najviac v celej Niké lige.

07:28 - Slovan Bratislava sa už ako istý majster nachádza na čele tabuľky s 15-bodovým náskokom pred Trnavou. Tretia Žilina stráca na Spartak už šesť bodov, navyše sa na ňu dotiahla Dunajská Streda, za ktorou o jeden plný zisk zaostáva Ružomberok. Podbrezová má zo šiestej priečky osembodové manko.

V druhej polovici tabuľky je najlepšia Banská Bystrica o päť bodov pred Trenčínom, ale súboje o udržanie sa sú pre oba celky rozhodne málo. Skalica je v suchu, zatiaľ čo Košice sa dostali do problémov, keďže na desiatom mieste ich preskočili Michalovce, no oba celky majú zhodne 21 bodov. Zlaté Moravce sú druholigové.

07:00 - Vitajte pri tradičnom online trackeri, ktorý mapuje všetko zaujímavé, čo sa počas každého kola Niké ligy deje.

Tabuľka spodnej šestky pred štartom 6. kola nadstavby.
Tabuľka spodnej šestky pred štartom 6. kola nadstavby.Flashscore