Dominancia Sabalenkovej pri štarte Turnaja majsteriek, Pegulová oslavuje prvú výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dominancia Sabalenkovej pri štarte Turnaja majsteriek, Pegulová oslavuje prvú výhru

Sabalenková podala skvelý výkon.
Sabalenková podala skvelý výkon.AFP
V mexickom Cancúne sa začal tenisový Turnaj majsteriek. Svetová jednotka Aryna Sabalenková (25) presvedčivo vykročila za obhajobou vlaňajšieho finále, keď zdolala Mariu Sakkariovú (28). Američanka Pegulová (29) si svoj prvý triumf z prestížneho podujatia pripísala až na štvrtý pokus.

Sabalenková - Sakkariová 6:0, 6:1

Sabalenková sa tento rok dostala minimálne do semifinále na všetkých štyroch Major turnajoch a na Australian Open oslávila svoj premiérový grandslamový titul. Vyšplhala sa na čelo svetového rebríčka a má veľkú šancu ukončiť sezónu na vrchole. Prvý krok urobila ráznym spôsobom.

Do svojho tretieho Turnaja majsteriek vstúpila drvivým víťazstvom nad Grékyňou Sakkariovou, s ktorou na predchádzajúcich dvoch ročníkoch prehrala v skupinovej fáze. Bieloruska nedala o tri roky staršej oponentke šancu. Gem stratila až za stavu 6:0 a 5:0, keď nevyužila tri mečbaly, potom zápas ukončila čistou hrou pri svojom podaní.

Zostrih zápasu Sabalenková – Sakkariová.
Flashscore

"Skóre vyzerá jednoznačne, ale nebol to ľahký zápas. Maria je bojovníčka," povedala po 76-minútovom súboji Sabalenková, ktorá v ich treťom tohtoročnom meraní síl nestratila ani set a zlepšila vzájomnú bilanciu na 7:3.

Víťazka duelu štartuje na Turnaji majsteriek tretí rok v rade a v Cancúne obhajuje finále z texaského Forth Worthu. Ak by si aj tento rok zahrala o titul, bola by prvou, ktorej by sa to na záverečnom podujatí sezóny podarilo od čias Američanky Sereny Williamsovej v rokoch 2013 a 2014.

Aj Sakkariová hrá na poslednom podujatí sezóny tretíkrát v kariére, teraz až ako náhradníčka za zranenú Karolínu Muchovú. Vlani i predvlani postúpila zo skupiny a vypadla v semifinále.

Rybakinová - Pegulová 5:7, 2:6

Pegulová, ktorá vlani pri svojej premiére prehrala všetky tri zápasy vo dvojhre aj štvorhre, vstúpila do Turnaja majsteriek úspešne. V úvodnom vystúpení tohto ročníka americká tenistka zdolala Kazašku Rybakinovú a odplatila jej marcovú prehru z Miami.

Američanka v prvom sete prišla ako prvá o podanie a prehrávala 3:5. Potom ale získala šesť gemov v rade a vypracovala si rozhodujúci náskok. V druhom dejstve odskočila do vedenia o dva brejky a víťazku minuloročného Wimbledonu späť do zápasu nepustila.

"Z dnešného víťazstva som naozaj nadšená. Už teraz som tu zahrala lepšie ako vlani, takže mi spadol kameň zo srdca. Rybakinová je ťažká súperka a hrá naozaj skvelý tenis. Bol to vyrovnaný zápas, ale ona urobila o pár chýb viac. Dokázala som to využiť a zužitkovala momentum zápasu,“ pochvaľovala si Pegulová premiérovú výhru na Turnaji majsteriek.

Zostrih zápasu Rybakinová – Pegulová.
Flashscore

Wimbledonská šampiónka Markéta Vondroušová absolvuje svoju premiéru na Turnaji majsteriek v pondelok, keď o 23:00 vyzve Poľku Igu Swiatekovú. V druhom zápase skupiny Chetumal proti sebe nastúpia Coco Gauffová a Ons Džabúrová.

V utorok dôjde v skupine Bacalar na súboj Sabalenkovej s Pegulovou a víťazka si teoreticky môže zaistiť miesto v semifinále. Porazené z úvodného kola Sakkariová s Rybakinovou sa budú usilovať o zvýšenie šance na postup.