Niké liga ONLINE: Veľkonočná bitka o druhé miesto patrila Trnave

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Veľkonočná bitka o druhé miesto patrila Trnave
Aktualizované
Žilina na Trnavu recept nenašla.
Žilina na Trnavu recept nenašla.TASR/Flashscore
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa prehupol sa do nadstavby a pelotón sa rozdelil na dve šestky. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 3. KOLA NADSTAVBY

PIATOK

Ružomberok - Dunajská Streda 1:1

Sumár.

SOBOTA

Banská Bystrica - Trenčín 4:2

Návrat.

Skalica - Michalovce 0:0

Zlaté Moravce - Košice 1:2

Sumár.

Slovan Bratislava - Podbrezová 2:1

Sumár.

Návrat

Disciplinárne problémy Rodriguesa.

NEDEĽA

Trnava - Žilina 1:0

Sumár.

Výsledky veľkonočného 3. kola nadstavby Niké ligy.
Výsledky veľkonočného 3. kola nadstavby Niké ligy.Flashscore

31. MAREC

19:50 - V dohrávke 3. kola nadstavbovej časti Niké ligy triumfoval trnavský Spartak pred svojimi fanúšikmi proti Žiline. Zverenci Michala Gašparíka vyhrali 1:0 a v šiestom z ostatných siedmich domácich stretnutí si udržali čisté konto. 

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

14:35 - Keďže zdolali červeno-čiernych aj doma (1:0), ťahajú dva víťazné vzájomné zápasy v rade premiérovo po štyroch rokoch. Bilancia uplynulých desiatich stretov, v ktorých boli Trnavčania domácim mužstvom, je 3-4-3 z ich pohľadu.

13:55 - Zverenci Jaroslava Hyneka čakajú na trojbodový zápis mimo svoj umelý trávnik štyri kolá (0-2-2). Kde ale nečakajú na triumf, je trnavský štadión. Vyhrali (2:0) na ňom v septembri prvýkrát od októbra 2019 (1-3-3). 

13:20 - Žilina bola na druhom mieste nepretržite od 12. kola základnej časti. Od štvrtého do šiesteho súťaž aj viedla (13-5-6). V jarnej časti sa však trápi, keď vyhrala iba jedenkrát - doma s Podbrezovou (3:2). Inak v piatich ďalších dueloch neuspela (1-2-3). 

Uplynulé kolá z pohľadu Žiliny.
Uplynulé kolá z pohľadu Žiliny.Flashscore

12:35 - Luxemburský futbalista Gerson Rodrigues sa nevrátil z reprezentačného zrazu do kádra Slovana Bratislava. Uviedol to tréner slovenského majstra Vladimír Weiss po víťazstve nad Podbrezovou (2:1) v sobotňajšom zápase 3. kola nadstavbovej časti Niké ligy. Čítajte viac.

11:45 - Pred svojimi fanúšikmi majú spartakovci zaujímavú sériu, z ostatných piatich duelov vyhrali štyri a iba v jednom ťahali za kratší koniec. Z pohľadu sezónnej bilancie sedemkrát uspeli, raz remizovali a štyrikrát prehrali.

Posledné výsledky Trnavy.
Posledné výsledky Trnavy.Flashscore

11:15 - Spartak ako jediný vyhral úvodné dva zápasy v skupine o titul a zároveň ani raz neinkasoval a zvládol dotiahnuť k trom bodom päť z posledných šiestich vystúpení na nulu.

10:51 - Veľmi dobrý futbal z oboch strán ponúkol sobotný zápas Slovana proti Podbrezovej, v ktorom mali šance oba tímy. Každému pomohla aj konštrukcia brány, ale v závere rozhodol o výhre domácich mladík Nino Marcelli. Viac v článku.

08:52 - Banská Bystrica sa po sobote môže pochváliť tým, že v kádri má dvoch najlepších strelcov ligy. K 11-gólovému Polievkovi sa pridal Rymarenko, ktorý to okomentoval slovami: "Je to pekná vizitka pre celý klub aj pre nás jednotlivcov. Dúfam, že Robo sa dá čo najskôr dokopy, aby sme si to mohli rozdať spolu na ihrisku a potiahnuť mužstvo k dobrému umiestneniu." Viac v článku.

Rymarenko bol v súboji s Trenčínom najvyššie hodnoteným hráčom.
Rymarenko bol v súboji s Trenčínom najvyššie hodnoteným hráčom.Flashscore

08:00 -Veľkonočná nedeľa bude v Niké lige patriť súboju druhého s tretím celkom tabuľky. Do Trnavy pricestuje žilinský káder, ktorý na svojho oponenta stráca iba jediný bod. Šošonom hrá do kariet tohtosezónna bilancia vzájomných duelov - dvakrát vyhrali a ani raz neinkasovali.

30. MAREC

19:00 - Bratislavský Slovan dokázal uspieť po dvoch prehrách v rade a Podbrezovej vrátil vyradenie zo Slovnaft Cupu, keď ju na domácej pôde zdolal 2:1. O všetkom rozhodol v samom závere striedajúci Marcelli. Belasí vedú súťaž o 18 bodov. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

17:00 - Zlatomoravčania boli blízko k ďalšiemu bodu a pokojne mohli získať aj všetky tri, lenže doma najskôr nepremenil Tabatadze pokutový kop a následne ich zarmútil striedajúci Petrák rozhodujúcim zásahom. Košice po druhej výhre vonku v aktuálnom ročníku odskočili barážovej priečke na štyri body.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

16:55 - Skaličania nedokázali nadviazať na svoj triumf po piatich kolách. Doma iba remizovali bez gólov s rozbehnutými Michalovcami. Domáci neohrozili bránu hostí ani raz. Zemplínčania pokračujú pod vedením Františka Straku stále bez prehry (3-2-0).

Štatistika bezgólovej remízy.
Štatistika bezgólovej remízy.Flashscore

16:50 - Pod Urpínom sa strhla šesťgólová prestrelka, v ktorej uspeli domáci Banskobystričania. Rymarenko nahradil svojho zraneného kapitána Polievku a dvomi zásahmi sa na neho dotiahol na čele kanonierov (11). Trenčania nevyhrali mimo svoj trávnik už osem kôl. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

16:15 - "Samozrejme, cieľom je odčiniť posledné nie ideálne výsledky. Nezvládli sme dva posledné zápasy, na čo nie sme zvyknutí. Vieme, že potrebujeme pridať, prišlo možno aj nejaké uspokojenie. Stále však hráme o dosť bodov, jednoducho to musíme odohrať a zvládnuť," uviedol pre skslovan.com asistent trénera Boris Kitka.

Ostatné vzájomné merania síl.
Ostatné vzájomné merania síl.Flashscore

 

15:30 - "Po reprezentačnej prestávke je to vždy zložitejšie, navyše Slovan má motiváciu čo najrýchlejšie získať titul. Musíme byť pripravení na všetko, podať v defenzíve aj ofenzívne stopercentný výkon. To je ten najväčší level futbalu, ktorý chceme hrať. Zápasy so Slovanom nás vyzlečú donaha práve v týchto situáciách. Na to sa koncentrujeme," uviedol Roman Skuhravý pre klubový web.

Podbrezová a jej výsledky.
Podbrezová a jej výsledky.Flashscore

15:05 - Z desiatich doterajších meraní síl v hlavnom meste si železiari udržali čisté konto iba raz. Zároveň to bol aj ich jediný trojbodový zápis proti Slovanu na Tehelnom poli (20. máj 2023, 1:0).

14:55 - Podbrezová z pohľadu ostatných piatich vystúpení nevyhrala ani raz, keď nepočítame Slovnaft Cup. K tomu všetkému posledné tri kolá prehrala a dokopy inkasovala sedem zásahov, strelila tri.

Slovan v ostatných dvoch kolách zlyhal.
Slovan v ostatných dvoch kolách zlyhal.Flashscore

14:35 - Slovan Bratislava je stále jasným lídrom Niké ligy (19-3-2). Už však neplatí, že je na domácom trávniku neporazený. Najskôr mu zobrala vietor z plachiet práve Podbrezová v Slovenskom pohári, keď na Tehelnom poli vyhrala štvrťfinále 3:1. Trápenie belasých pokračovalo hneď na to v lige. Nezvládli 171. derby a s Trnavou prehrali pred svojimi fanúšikmi 0:2.

14:00 - "Stále sa snažíme vymaniť z ťažkej situácie. Napriek tomu, atmosféra v tíme je dobrá. V tomto momente musíme naďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz. Na Banskú Bystricu sme pripravení, rovnako ako na každého súpera," prezradil krídelník Hilary Gong pre klubovú TV.

Banská Bystrica a jej ostatná výsledková forma.
Banská Bystrica a jej ostatná výsledková forma.Flashscore

13:45 - "Do každého zápasu ideme s tým, že chceme byť úspešní a vyhrať ho. Tento nebude o nič iný, akurát nás čaká súper, ktorý je naozaj silný na lopte, vie si vytvárať šance. Budeme sa snažiť eliminovať ich silné stránky a byť silní smerom dopredu, aby sme boli úspešní," uviedol pre mfkdukla.sk tréner Mário Auxt.

13:15 - Dukla pred svojimi fanúšikmi v jarnej časti zatiaľ nevyhrala (0-3-0). Trenčín uspel vonku naposledy 22. septembra v Košiciach (3:0). 

12:55 - V koncovke sa trápia aj futbalisti Iliju Stolicu. V piatich posledných kolách prekonali brankára súpera dvakrát. Aj preto čakajú na víťazný triumf päť kôl. Mimo svoj štadión v štyroch stretnutiach v rade remizoval a strelil iba jeden zásah.

Trenčín a jeho výsledky z uplynulého obdobia.
Trenčín a jeho výsledky z uplynulého obdobia.Flashscore

12:30 - V posledných piatich kolách prehrala Bystrica iba raz, ale rovnako si trojbodový zápis pripísala iba v jednom prípade (1-3-1). Pred reprezentačnou prestávkou remizovala bez gólov doma s poslednými Zlatými Moravcami. Na jar strelila zo šiestich vystúpení len dvakrát dva góly v jednom zápase. Aj to je dôvod, pre ktorý mužstvo trénera Auxta nezískava dôležité body.

12:00 - "Vždy je lepšie pozerať sa na súpera pred vami, ako sa báť, že vás niekto predbehne. Pomohli sme si síce v tabuľke, teraz ale musíme našu sériu potvrdiť aj ďalej," hlási na klubovom webe Zemplínčanov Daniel Magda.

11:50 - Problém pre Zemplínčanov predstavujú určite vonkajšie duely. Mimo svoj štadión vyhrali v tejto sezóne len raz a na Záhorí z doterajších piatich prípadov ani raz (0-2-3).

Michalovské výsledky.
Michalovské výsledky.Flashscore

11:25 - Michalovce prežívajú dôležitý lauf, vďaka ktorému odskočili poslednému ViOn-u už na jedenásť bodov. Naposledy uspeli doma s Košicami, na ktoré strácajú iba dva body. Na svojich cestách neprehrali dve kolá v rade. V ostatných troch kolách všetky vyhrali, strelili sedem gólov a iba jeden inkasovali.

11:15 - "V tejto fáze súťaže to častokrát nie je ani o futbalovej kráse, ale o nasadení a pragmatizme. Očakávam veľmi bojovný zápas. Máme skúsené mužstvo a hráčov s charakterom, ktorí vedia o čo hráme. Keď pôjdeme na maximum, budeme odmenení," prezradil pre mfkskalica.sk asistent hlavného trénera Roman Hudec.

11:05 - Hráči trénera Majerníka by určite chceli zabrať už aj doma. Pred svojimi fanúšikmi síce nemajú zlú bilanciu (5-3-4), zároveň druhú najlepšiu zo skupiny o záchranu, ale v predchádzajúcich piatich vystúpeniach priaznivcov príliš nepotešili (1-2-2). 

Skalické výsledky.
Skalické výsledky.Flashscore

10:45 - Skalica je dlhodobo deviata (7-5-12). Skôr než pred seba, kde na Trenčín stráca deväť bodov, sa musí pozerať za svoj chrbát. Na víťazstvo čakala šesť kôl, no v ostatnom využila zaváhanie Košíc a po triumfe v Trenčíne (3:1) im odskočila na osem bodov.

10:20 - "Žiadne podcenenie z našej strany neprichádza do úvahy. Musíme do toho vložiť sto percent, srdce, emóciu a nasadenie. Na ViOn sa pripravujeme ako na veľmi silného súpera a samozrejme budeme chcieť bodovať. Bude to jednoznačne ťažký zápas," vraví pred výkopom Ján Kozák.

Posledné výsledky Košíc.
Posledné výsledky Košíc.Flashscore

10:00 - V ostatných piatich kolách Košičania strelili iba tri presné zásahy a vyhrali v jednom prípade (1-3-1). Naposledy stratili "dominanciu" na východe, keď v derby nestačili na Zemplínčanov. Trápia sa aj na pôde súpera, vyhrali len raz - na konci augusta v Michalovciach. Odvtedy osemkrát ťahali za kratší koniec a dvakrát si odviezli domov aspoň bod. 

09:45 - Navrátilec medzi elitu počas reprezentačnej prestávky nelenil a tvrdo pracoval. V prípravnom dueli si to rozdal so Spartacus Nyíregyháza (0:0). Košice nemôžu nič podceniť. Pod trénerom Kozákom ml. síce išla ich herná forma nahor, ale trápenie v koncovke stojí jeho zverencov dôležité body. 

09:15 - V predchádzajúcom kole získal ViOn piaty bod za piatu remízu. Pri svojej premiére im ho vychytal 20-ročný odchovanec Patrik Richter. Pred svojimi fanúšikmi trikrát remizovali a osemkrát prehrali. Z poslednej priečky strácajú na jedenáste Michalovce jedenásť bodov (0-5-19). 

09:00 - Zlaté Moravce ťahajú 27-zápasovú sériu bez víťazstva. V tejto chvíli vyrovnali negatívny rekord Senca. Ak neuspejú v sobotu, stanú sa určite nechceným rekordérom najvyššej slovenskej súťaže. Žiadny iný celok totiž nebude čakať na trojbodový zápis dlhšie. 

Zlaté Moravce a ich ostatné rezultáty.
Zlaté Moravce a ich ostatné rezultáty.Flashscore

08:30 - Začíname pri Žitave, kde, zdá sa, zhasla pred reprezentačnou prestávkou jedna z posledných nádejí na záchranu. Mužstvo trénera Uhrina ml. pokračuje vo výsledkovej mizérii. Ako jediné v doterajšom priebehu Niké ligy nevyhralo. Využiť to chcú Košice, ktoré sa dostali pod barážový tlak.

08:00 - Sobota už tradične ponúkne najbohatší program z víkendu. Čakajú nás tri súboje v skupine o udržanie a jeden v boji o titul.

Boj o záchranu sa po výhre Michaloviec nad Košicami skomplikoval.
Boj o záchranu sa po výhre Michaloviec nad Košicami skomplikoval.Flashscore

29. MAREC

19:30 - Ani tretí vzájomný súboj v aktuálnom ročníku víťaza nepriniesol. Kým na Žitnom ostrove musel zachraňovať bod DAC, tentoraz naháňal jednogólové manko Ružomberok. Vďaka Tučnému, ktorý v závere stretnutia videl červenú kartu, sa mu to podarilo. Stretnutie sa skončilo výsledkom 1:1. 

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

16:20 - "Pred nami je jeden z najťažších zápasov v súťažnom kalendári. Tretíkrát v sezóne narazíme na Ružomberok a ešte ani raz sme ho nezdolali. Je to veľmi kvalitný súper, doma ešte silnejší, aj keď tam naposledy podľahol Slovanu. Bola to ich jediná ligová prehra od začiatku novembra. Sú teda v dobrej forme, ale náš cieľ je získať tri body. Uvedomujeme si, že domáci ich nedajú zadarmo, budeme však bojovať," prezradil tréner Xisco Muňoz.

Tabuľkové porovnanie oboch.
Tabuľkové porovnanie oboch.Flashscore

14:45 - "Vieme ako sa proti DAC-u máme chovať, aby sme boli úspešní. Je to tím, s ktorým, keď si to roztiahneme a budeme hrať otvorene hore-dole, môže sa stať, že bude vedieť využiť tie priestory. Je to súper, ktorému nechceme dať priestor a nechceme mu dovoliť využívať naše zbrane," zdôrazňuje pre mfkruzomberok.sk lodivod Ondřej Smetana.

13:55 - V dueloch, v ktorých bol Ružomberok domácim mužstvom, je bilancia 13-9-5 z jeho pohľadu. Všetkých päť triumfov dosiahol DAC v posledných 10 vystúpeniach na Liptove (2-3-5). Predtým nevyhral na ihrisku Ružomberka 17-krát (0-6-11).

12:35 - Ružomberčania naposledy zdolali Dunajskú Stredu 15. mája 2022 v predposlednom kole skupiny o titul v ročníku 2021/22 na ihrisku súpera 3:2.

11:45 - Vo vzájomných súbojoch v lige neprehral DAC štyrikrát v rade s Ružomberkom (dve víťazstvá 1:0 nasledované dvoma remízami 1:1).

11:00 - Keď sa naposledy stretli v rámci Niké ligy, Ružomberčania remízou 1:1 odštartovali svoju deväťzápasovú sériu bez prehry. Vtedy sa hralo v MOL aréne, kam sa smetanovci vrátili ešte raz. Na konci februára vyradili DAC vo štvrťfinále Slovnaft Cupu. V centre dolného Liptova to však také hody nebývajú. V piatich ostatných zápasoch zostali tri body doma iba raz. Dunajskostredčania vyhrali dvakrát a rovnako dvakrát sa rozišli zmierlivo. Naposledy v auguste po výsledku 1:1.

Ružomberok a jeho ostatné vystúpenia.
Ružomberok a jeho ostatné vystúpenia.Flashscore

10:15 - Na Liptov cestuje Dunajská Streda. Futbalisti zo Žitného ostrova sa formou určite chváliť nemôžu, veď v posledných piatich kolách vyhrali iba dvakrát (2-2-1). Naposledy doma zdolali, pred poloprázdnymi tribúnami, keďže priaznivcom sa nepáčia herné výkyvy, Žilinu (2:1). Na žlto-zelených strácajú zo štvrtého miesta (11-7-6) štyri body. Vonku (4-4-4) majú vyrovnanú bilancu, aj keď nevyhrali dve kolá v rade. Čo je horšie, tak v nich nestrelili ani jeden gól. V Podbrezovej remizovali bez gólov a v Trnave prehrali rozdielom triedy.

Posledné výsledky DAC.
Posledné výsledky DAC.Flashscore

09:30 - Pred reprezentačnou prestávkou sa Ružomberok vrátil na víťaznú vlnu. Po tom, čo neuspel pred svojimi fanúšikmi s bratislavským Slovanom, zdolal na Horehroní domácu Podbrezovú (2:0). Práve iba belasí majú z ostatných desiatich kôl lepšiu formu (25 bodov) než hráči Ondřeja Smetanu (23 bodov). Spomínaná prehra je ich jedinou jarnou. Aktuálne im s 37 bodmi patrí piata priečka (10-7-7). Na svojom trávniku dosiahli sedem triumfov, dve remízy a dve prehry. 

09:00 - Niké ligu čaká v piatok štart tretieho kola nadstavby. Sledovať budeme súboj v skupine o titul medzi Ružomberkom a Dunajskou Stredou.

Posledné vzájomné zápasy Ružomberka a Dunajskej Stredy.
Posledné vzájomné zápasy Ružomberka a Dunajskej Stredy.Flashscore

28. MAREC

21:45 - Od začiatku roka do reprezentačnej prestávky sa v Niké lige odohralo šesť kôl. Flashscore Správy sa pozreli na formu jednotlivých mužstiev cez pomyselnú tabuľku, v ktorej sme do úvahy brali iba výsledky v jarnej časti. Viac sa dočítate v článku.

20:00 - Počas doterajšieho priebehu sezóny zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (154), na druhom je Podbrezová (144). Trnavčania sa až 64-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Michaloviec (349). Úradujúci majster sa môže pýšiť najvyšším počtom prihrávok (11 926), ale v úspešnosti je lepší Trenčín (83,3 %). Skalica nazbierala už 54 žltých kariet. Hráči Košíc videli štyri červené. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (29) aj druhom (29) polčase.

19:45 - Košičania v ostatnom ligovom vystúpení nevyužili možnosť odpútať sa od svojho prenasledovateľa z Michaloviec. Po reprezentačnej prestávke čaká mužstvo trénera Jána Kozáka ml. ďalší dôležitý duel. Lodivod tímu si je vedomý, že stret so Zlatými Moravcami absolútne nemôže podceniť. Viac v článku.

19:30 - Do 3. kola nadstavby vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 58 gólov. Žilina ich zaznamenala 44, o dva menej Podbrezová. Na opačnom póle sú Zlaté Moravce s 50 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa pýšiť nemôžu ani Košice (46) a Michalovce (42). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len štrnásťkrát.

19:00 - Brankári Milan Borjan a Dominik Takáč udržali už desaťkrát čisté konto. Vozinha a Popovič ich majú na konte osem. V šiestich prípadoch sa to podarilo Belkovi.

18:30 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza jedenásťgólový Róbert Polievka z Banskej Bystrice. O dva zásahy menej zaznamenali Čavrič a Dávid Ďuriš, ale obaja v zime odišli do zahraničia. Deväť trief do čierneho už majú takisto Martin Rymarenko a Michal Ďuriš. Nasledujú Strelec, Barseghjan, Marcin s ôsmimi gólmi. Po sedem ich strelili Marcelli, Tolič a Medved. Z hľadiska asistencií sú na tom najlepšie Kováčik a Barseghjan, ktorí zaknihovali po desať prihrávok. O osem sa postaral Strelec. Polievka (11+7) a Barseghjan (8+10) prispeli celkovo k 18 zásahom svojho tímu.

Tabuľka druhej šestky.
Tabuľka druhej šestky.Flashscore

18:00 - Slovan Bratislava sa nachádza na čele tabuľky so 15-bodovým náskokom pred Trnavou, ktorá naposledy v derby vyhrala. Žilina na ňu z tretej priečky stráca iba bod. Dunajská Streda nazbierala 40 bodov, čo je o tri viac ako Ružomberok, ten na rovnaký rozdiel odskočil od šiestej Podbrezovej.

V druhej polovici tabuľky je najlepšia Banská Bystrica o tri body pred Trenčínom, ale súboje s tímami bojujúcimi o udržanie sa v lige sú pre nich rozhodne málo. Zdá sa, že Skalica je v suchu, desiate Košice už majú na jedenáste Michalovce náskok iba dvoch bodov, pretože Zemplínčania vyhrali trikrát po sebe a Zlaté Moravce tak strácajú už jedenásť bodov.

17:30 - Minulé kolo prinieslo aj zaujímavé individuálne výkony, z ktorých vznikla Flashscore zostava.

17:00 - K predošlému 2. kolu nadstavby sa môžete vrátiť cez udalosti, ktoré mapujú to najzaujímavejšie, čo sa udialo.

16:30 - Vitajte pri tradičnom online trackeri, ktorý mapuje všetko zaujímavé, čo sa počas každého kola Niké ligy deje.

Tabuľka prvej šestky.
Tabuľka prvej šestky.Flashscore